Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Eylül 2019, 13:55   Mesaj No:1

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kırmızı Biberli Domatesli Salça Sosu

Kırmızı Biberli Domatesli Salça Sosu

Malzemeler

4 kg domates
2 kg kırmızı biber
15 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kesme şeker

Hazırlanışı

1. Sosumuzun içerisinde biberlerin kabuğu olmaması için öncelikle kabuklarını soymayı tercih ediyorum.

2. Bunun için biberleri bol suda yıkadıktan sonra fırın kabına sıralayın, fırının ızgara kısmını 180-200 derecede çalıştırın ve biberlerin ara sıra çevirerek pişirin.

3. Kabuklar kolayca soyulabilecek kıvama geldiğinde fırından çıkartarak soğumasını bekleyin. Biberlerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. (Dilerseniz öncesinde çekirdeklerini ayiklayip òyle fırınlayabilirsiniz)

4. Domatesleri soyarak, küp küp doğrayın.
5. Sarimsaklar, kırmızı biber, tuz ve sirkeyi, şekerleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya bırakın.

6. Arasıra karıştırarak suyu çekilip kıvam alıncaya kadar yaklaşık 1-5 – 2 saat kadar kaynatın.

7. Piştikten sonra blender ile ezin. İyice pişmiş oldukları için kolayca püre haline gelecektir.

8. Vakit kaybetmeden sterilize edilmiş kavanozlara doldurup, temiz bir bez ile kavanozun ağız kısmını silin ve kapakları sıkıca kapatın.

9. Kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletin.

10. Domates sosunuz hazır.



NOT :
📍Salça gibi her yemeğe kullanabileceğiniz lezzetli bir sostur.
📍Domates çorbası, ketçap, dip sos, makarna, pizza vs. her alanda kulanbilirsiniz
📍Kavanozu açtıktan sonra içine ceviz veya fındık ekleyip baharatlar ve zeytinyağlı ile karıştırıp harika bir kahvaltilik elde edebilirsiniz.
📍Tarifi başka güzel tarafi; aynı malzemeleri kullanıp biberi hiç kozlemeden direk domatesle beraber pişirip aynı şekilde sos elde edebilir, dilediğiniz baharati kullanabilirsiniz (karabiber pul biber, acı yeşil biber)


Şifa Olsun medineweb ailesi...
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 77 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 65 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 46 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 69 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 66 01 Nisan 2024 03:25