Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ocak 2021, 12:37   Mesaj No:13

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11857
Beğendi:8991
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Gözlemim metropollerde her 3 apartmandan birinde kedi veya köpek besleniyor. Normal hale geldi.Fitratinda sokakta dolaşmak, avlanarak beslenmek, eşelemk vs bulunan bir hayvanın eve hapsedilmesi günün belli saatlerinde park bahçede gezdirip rahataldiginin düşünülmesini, işe giderken evde yalnız birakilmalarinı ne vicdanim ne aklım kabul etmiyor.

Bizde de eve kedi köpek kuş alalım konuları çok dolaşıyor.
Çokçası vicdanlarina hitap ederek, hayvan sevgisinin özellikle süs köpeği cins kedileri eve sokmak olmadığı, dışarda beslemek, onları eve hapsetmenin zulmetmek, hayvan sevemmek olduğunu ifade ettim hep.

Yalnizlasan modern insanımiz yalnızlığını kedi köpekle giderecek oyuncak arıyor. Zengin oyuncağı olmaktan çıktı, çocuklarına karne doğum günü hediyesi oldu. Bakamadigi, bıktıgi yerde sokağa terkediyor. O havyalar ne kadar üzülüyor, gözlerindeki terkedilmiş korku duygusu hiç umuru değil. Kucağında gezdirmek foto paylaşmaktan ibaret hayvan sevgileri. Bu şekilde siz hayvan sever olmuyorsunuz, bizde hayvan düşmanı.

Fitrata uygun olan yapılmalı. Bahçeli evinizde kedi köpek besleyin. Şehir hayatında uygun alanlara su-yiyecek koyun. Yemediginizi lap diye ortaliga dökerek hayvan beslenmiyor buna da dikkat edin.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla