Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi ibo-can,Açılış Tarihi:  30 Aralık 2007 (18:58), Konuya Son Cevap : 29 Ocak 2021 (13:37). Konuya 12 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı5Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 31 Ağustos 2014, 20:57   Mesaj No:11
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: RE: Evde köpek beslemek günah mıdır?

Alıntı:
didem Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ben burada yazılanları okuyunca gerçekten üzüldüm ve yazmak için üye oldum. Bu sadece bizim dinizmizde olan bir şey sanırım herkes herşeyi nekadar biliyor inanılmaz sanki islamiyet sadece kişi tekelinde olan bir din. Ben kişisel olarak kimsenin yok bu böyle yok şu şöyle deyipte fetva vermesinden hem sıkıldım hemde kesinlikle inanmıyorum. Yüce rabbimiz biz insanlara akıl vermiş rehber vermiş. ve kesinlikle özgür bırakmış her kişi kendinden sorumludur.dayatmayla zorla yapılan hiçbirşeyin zaten hükmü yoktur ve ayrıca yapılanlar nedir bu böle bir matah gibi övünç meselesi olmaktatıdır. günümüzde. yok namaz kılarlarmış kardeşim neden söylüyosun neden övünüyosun zaten bunu yapmak zorundasın bu senin borcun sana emredilen bu. ben hayvan insan bitki doğa ne varsa yüce rabbimin yaratığı için seviyor ve baktığım herşeyde onun yüceliğini bir kez daha hisediyorum. Çok şey yazmak isterdim ama.Köpek beslemek günah diyenler,gün içinde hiç mi küfür etmiyolar,yalan söylemiyolar,birilerinin arkasından konusmuyolar,birilerine kin gütmüyolar,birilerine yan gözle bakmıyolar,birilerine lakab takmıyolar,birilerini soymuyolar,birilerinin hakkına tecavüz etmiyolar, hiç mi kul hakkı yemiyolar ?
Neden işlenen ya da işlenecek olan günahı kendilerinde değil de hayvanlarda ya da onları koruyup kollayanlarda arıyolar?çok dikkat ederek yaşamaya çalışırım bilmeden yaptıklarım mutlaka vardır ama bilerek yalan söylemem, kimsenin canını yakmam, kimseyi hor ve hakir görmem ne olursa olsun kim olursa olsun herkese gülümser eşit davranmaya çalışırım helal yoldan anlımın teri ile kazandığımla yetinir şükür eder hiç kimsenin hiç bir şeyine yan gözle bakmam istememde, arkadan konuşmam varsa derdim yüzüne söylerim hep, içki içmem, kumar oynamam elimden geldiğince ibadetlerimi zamanında kafam erdiğince yapamaya çalışırım en büyük amacım kızımıda dürüst yararlı herkesi seven dinini bilen bir birey olarak yetiştirmektir.
Ha hayvanları sevmek o korumasız varlıkları korumak doyurmak bakmak günahsa Yaptığım günahsa ve günahım buysa, sonucu cehennemde yanmaksa sadece sebeb bu olsun
Oncelikle hosgeldiniz kardesim
Sanirim siz yanlis anlamissiniz kimse burada kopekler icin olmesini zararli hayvan statusunde gostermiyor lutfen dikkat edin
Size bir olay anlatayim burada bir genc borgir king de calisiyo orya da fare dadanmis kedi almislar bizim oglani tirmaliyo cocukcaz kuduz oldu gordunuz mu bu zamanda yasanan talihsizli20yasinda fidan gibi delikanli ayrica size onerim ister viddie alin ister almayin ben yazayim cehennemi kucumseyerek konusmayin onu allah yaratti sakinmamizi emr etti sizce laylom edebilecek aman be bir hayvan besleyenler cehenneme gidecek nasil curetkar futursuzca sozler don bak sozlerine ayip etmissin gercekten efendimiz sav hergun cehennemden sakinirken sizdeki gevseklik dikkatimi cekti mumin olarak yazmam gerektini dusundum kaale almak size kalmis cehennemi asla kucumsemeyin umarim anlamissinizdir
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2014, 21:03   Mesaj No:12
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: RE: Evde köpek beslemek günah mıdır?

Alıntı:
mayko33 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Gördüğüm kadarı ile genelde köpekten nefret edenler yorumlamış.Kimse bilimsel açıdan konuya yaklaşmamış.Sağlık açısından baktığımızda kedinin dışkı ve tüylerinde toksoplazma mikrobu mevcuttur.
Bunun yanında köpekteki her tehlike kedide de mevcuttur.
Her iki hayvanın da aşıları tam yapılır ve her yıl tekrarlanırsa sağlık açısından problem kalmaz.Hayvan sağlığını ilgilendiren aşılar 3 ile 15 lira arasında değişir.Hayvandan insana bulaşan hastalıklarla ilgili aşılar 80-120 lira arasında değişir.
Lütfen köpek korkunuza da dini alet etmeyin.Ayrıca Allah'ın yarattığı bir hayvandan nefret etmek,ona zarar vermek,dövmek sövmek,araba ile ezmek,öldürmek,kötüleyerek toplumda negatif izlenim yaratmak Ahirette size yol su elektrik olarak geri dönecektir.

Konu dışı olmak üzere dini alet etmek demişken aklıma geldi yazmadan edemeyecem.Lütfen cami yardımlarını cami kapısında camiye gelen insanlardan toplayın.Ev ev dolaşarak topladığınız paralar helal olmuyor.Bazen tanıdık adam geliyor kıramayıp veriyorum ama helal etmiyorum.Bilginize.
ALlah iyilikler verson size unlu anne semra kaynana aklima geldi daldan dala daldan dala konmussunuzsadaka konusunda size oneride bulunayim sag elin verdini sol el duymayacak kardesim
Mihrinaz beğendi.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Ocak 2021, 13:37   Mesaj No:13
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11775
Beğendi:8955
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Standart

Gözlemim metropollerde her 3 apartmandan birinde kedi veya köpek besleniyor. Normal hale geldi.Fitratinda sokakta dolaşmak, avlanarak beslenmek, eşelemk vs bulunan bir hayvanın eve hapsedilmesi günün belli saatlerinde park bahçede gezdirip rahataldiginin düşünülmesini, işe giderken evde yalnız birakilmalarinı ne vicdanim ne aklım kabul etmiyor.

Bizde de eve kedi köpek kuş alalım konuları çok dolaşıyor.
Çokçası vicdanlarina hitap ederek, hayvan sevgisinin özellikle süs köpeği cins kedileri eve sokmak olmadığı, dışarda beslemek, onları eve hapsetmenin zulmetmek, hayvan sevemmek olduğunu ifade ettim hep.

Yalnizlasan modern insanımiz yalnızlığını kedi köpekle giderecek oyuncak arıyor. Zengin oyuncağı olmaktan çıktı, çocuklarına karne doğum günü hediyesi oldu. Bakamadigi, bıktıgi yerde sokağa terkediyor. O havyalar ne kadar üzülüyor, gözlerindeki terkedilmiş korku duygusu hiç umuru değil. Kucağında gezdirmek foto paylaşmaktan ibaret hayvan sevgileri. Bu şekilde siz hayvan sever olmuyorsunuz, bizde hayvan düşmanı.

Fitrata uygun olan yapılmalı. Bahçeli evinizde kedi köpek besleyin. Şehir hayatında uygun alanlara su-yiyecek koyun. Yemediginizi lap diye ortaliga dökerek hayvan beslenmiyor buna da dikkat edin.
Esma_Nur beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kuş gitti köpek geldi Kara Kartal Teknoloji/Digital Dünya 0 04 Nisan 2023 22:29
Çocuğun köpek kadar değeri yok Nebevi Sevda Gündem/ Manşetler 2 25 Ekim 2018 10:44
Karadenizde Köpek..:) enderhafızım Videolar/Slaytlar 2 07 Kasım 2013 18:47
Köpek Ve Diğer Hayvanlar Hakkında EcelBekcisi Hadis-i Şerif 0 24 Kasım 2008 14:17
Evde muhabbet kuşu beslemek caiz midir? Güvercin Beslemek Caiz midir? Belgin Soru Cevap Arşivi 0 22 Mayıs 2008 09:34

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.