Vişne Soslu Pirinç Unu Muhallebisi
Malzemeler
Muhallebisi için;
500 ml süt
4 yemek kaşığı pirinç unu (Dolu ama tepeleme değil)
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Sos için;
1 su bardağı dondurulmuş vişne (Yazın çekirdeklerini ayırıp dondurmuştum)
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
Muhallebi için vanilya hariç tüm malzeme uygun bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir.
Kaynamaya başlayınca vanilya eklenip altı kapatılır.
Bardaklar yarıya kadar muhallebi ile doldurulur ve soğumaya bırakılır.
Sos için nişasta hariç malzemeler küçük bir tencereye alınır ve kaynayana kadar pişirilir. Kaynayınca az su ile açılmış nişasta eklenir. Koyulaşınca altı kapatılır.
Muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
Pirinç unu muhallebisi biraz sıvı olduğu için muhallebi soğuyup üzeri kabuk tutmadan sosunu hazırlamayın.
Afiyet olsun..