Konu Başlıkları: Patlıcan Çığırtma Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13Haziran 2021, 20:11   Mesaj No:1

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Hâdimul İslam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.038
Konular: 1411
Beğenildi:13257
Beğendi:9645
Takdirleri:31079
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Patlıcan Çığırtma Tarifi

Patlıcan Çığırtma Tarifi

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg patlıcan
5-6 adet iri domates
4-5 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker ve tuz
Kızartmak için sıvı yağ ( zeytinyağı)

NASIL YAPILIR?

Yıkanan patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve uzun olarak doğranır.
Tuzlu suda bir müddet bekletilir.
Biberler saplarından ayrılır, çekirdekleri temizlenir.
Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır.
Domatesler soyulur küp küp doğranır, aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür ( bir miktar kalır) kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir.

Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar tercih miktarı tuz ilave edilir.
Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

ALTERNATİF

Kızartmak ağır is derseniz patlıcanlari sap kısmına kadar dilim yapıp yelpaze şeklinde tencereye dizin. Aralarina dogradiginiz domatesi ve sarımsağı koyun. Üzerine acı-tatlı sivri biberleri. Ağzını kapayip pişmeye bırakın.
Afiyetle...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gazze'ye Kara Harekatı İslami Haberler Hâdimul İslam 2 22 16 Eylül 2025 08:06
Üni Yurdu Arayan Ailelere Tavsiye Duyurular/Öneriler/Şikayetler Hâdimul İslam 0 37 12 Eylül 2025 23:07
Eliniz Nasıl Gitti, Sesiniz Hiç mi Titremedi? İslami Haberler Hâdimul İslam 1 62 30 Temmuz 2025 22:28
Bu Kitap Onlara Kâfi Gelmedi mi? Kur'ân-ı Kerim Genel Hâdimul İslam 0 62 27 Temmuz 2025 17:19
LGS-CHP-İHL Gündem/ Manşetler Hâdimul İslam 0 77 20 Temmuz 2025 22:26