26 Eylül 2022, 14:46
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj :
11.337 Konular:
719 Beğenildi:9188 Beğendi:10991 Takdirleri:31773 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Mor Soğan Turşusu Mor Soğan Turşusu Malzemeleri
3-4 adet mor soğan
1 çay bardağı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 litrelik kavanozu dolduracak kadar kaynar içme suyu
Not; Tuz ve şeker miktarı damak zevkine göre değişiklik gösterebilir
Yapılışı
Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir parçalara ayrılır ve kavanoz doldurulur.
Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir.
En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur.
24 saat sonra turşu hazır olacaktır.
Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| | |