Konu Başlıkları: Fasulye Turşusu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Eylül 2022, 14:52   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.326
Konular: 719
Beğenildi:9176
Beğendi:10972
Takdirleri:31773
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Fasulye Turşusu

Fasulye Turşusu

Malzemeleri
2 kg yeşil fasulye
1 su bardağı üzüm sirkesi
3 baş sarımsak
8 bardak içme suyu
2 tane cam kavanoz
3 yemek kaşığı kaya tuzu

Yapılışı
Fasulyeler yıkanır, temizlenir.
Büyük boy tencereye yarısına yakın su doldurulur ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladığı zaman fasulyeler azar azar tencereye atılır.
Fasulyeleri içine attıktan sonra, su kaynamaya başladığı zaman 3 dakika içinde tutulur.
Benim fasulyelerim iri ve etli olduğu için bu süre iyi geldi. Siz de kendi fasulyenizin yapısına göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz.
Fasulye çok az haşlanmış oluyor bu sürede. Daha fazla pişerse çok çabuk olgunlaşır turşumuz ve erir.
Ben 2 kg fasulyeyi dörde bölerek sıcak suya attım.
Çıkarılan fasulyeler geniş bir tepsiye çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
Sarımsaklar temizlenir. Benim sarımsaklarım çok iriydi. O nedenle küçük parçalara böldüm.
2 Tane kavanoz hazırladım. Siz isterseniz bir büyük kavanoza koyabilirsiniz.
Kavanozun dibine birkaç sarımsak dizilir. Üzerine fasulye ve aralarına sarımsak koymak üzere kavanoz doldurulur ağzına kadar.
Kavanozların içine içme suyu doldurarak ne kadar su aldığı hesaplanır.
Tekrar bir kabın içine o su boşaltılır.
3 Yemek kaşığı kaya tuzu, 1. 5 su bardağı sirke suyun içine karıştırılır.
Ama tavsiyem tuzu sıcak su ile eritmeniz. Daha çabuk eriyor böylece.
Kavanozun içine boşaltılır. Ağzı sıkıca kapatılır.
Serin bir yere kaldırılır.

Öneriler:
Arada kontrol etmeyi, tuz oranına bakmayı unutmayın derim. Turşularımızın hepsi için geçerli bu.
Sebzeler tuzu içine çektikçe tuzu azalabilir. Tuz takviyesi gerekebilir.
Fasulye seçerken etli fasulye olmasına dikkat edilmeli.
....Afiyetle...
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Patlıcan da, düşünürmüş :) Beslenme Hâdimul İslam 1 22 07 Kasım 2025 17:17
Kete Tadında Çıtır Lokmalık Rulolar Börekler ve Hamur İşleri Hâdimul İslam 1 36 04 Kasım 2025 22:17
Eğer yüreğindeysem... Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 0 45 23 Ekim 2025 21:23
Ben SENİ SEVMEYİ SEVDİM Muhtelif Konular su damlası 0 51 23 Ekim 2025 21:19
Ses(sen)sizliğinde aşka esir düştüm Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 2 42 23 Ekim 2025 21:15