Erzurum Ketesi
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı içine sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
6 yada 6,5 su bardağı un(kontrollü)
İçine sürmek için;
150 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Arası için;
Peynir yada benim hazırladığım gibi kavrulmuş un hazırlayabilirsiniz
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı...
Yapılışı;
Hamuru için; süt, su maya şekeri karıştırıp diğer malzemeleri ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hiç mayalandırmadan 17-18 bezeye ayırıp açmaya başlayalım.
Servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı sıvı yağ karışımından biraz döküp yağlayın.
Daha sonra bir kenarı ortaya katlayıp tekrar o kenar üzerine yağ gezdirip sürün.
Diğer kenarında katlayıp yağ sürün şekilde göreceğiniz gibi kare hale getirip, iç harcı koyun iç harç konulacak kısma yağ sürmüyoruz.
Bohça şeklinde uçları ortada birleştirin, orta kısma basıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Tüm bezeler için aynı işlemi uygulayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirelim.
Afiyet olsun...
Ben bugün denedim çok beğendim tavsiye ederim ..
🌹