Irmik Topları
Malzemeler
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
Hindistan ceviz (2 paket)
Hazırlanışı
Öncelikle sütü tenceremize alıp, üzerine toz şeker, irmik ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Kıvamını alan irmikli muhallebiyi ocaktan alıp toz krem şantiyi ilave edelim.
İyice karıştırdıktan sonra soğuyup katılaşması için dinlendirelim. (dilerseniz buzdolabında dinlendirebilirsiniz)
Son olarak irmikten elimizle parçalar alarak yuvarlayıp top haline getirelim. (elimizi çok hafif ıslatabiliriz. ).
Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.