Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ocak 2023, 21:44   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

2 seneye kadar yoğurt mayalamak benim için tam bir kabustu. Hiçbir zaman beceremedim. Hep ekşittim. Sünme dediğim uzayan bir yoğurt.Battaniyelere sarıyorum hep ekşiyor. Pes etmiştim.

Kavanozlara mayalama çok güzel oluyor dediler tek tek kavanoz işi sarmadı beni. Yapanlar çok memnun.

Sütün kalitesi, yağı çok önemli tabiki. Süt iyiyse bir yöntem öğrendim hem taş gibi, hem çok lezzetli, strese girmeden yoğurt mayalıyorum artık.
Şöyle;

Mayalama ısısina gelen süte istediğim ölçü (1-2 dolu kaşık) yoğurdu sütle açarak yavaşça ilave ediyor, Karıştırıyorum. Sonra üzerine süzgeç oturuyorum. Üzerine büyük bir bez ve poşet geçiriyorum . Terleme yöntemiyle ısısını muhafaza ederek mayalanıyor., ne çok ısinıp ekşime ne soğuk kalıp tutmama derdi oluyor.

Kışın 6-7 saat yazın 4 saat gibi mayalayıp dolaba kaldırıyorum 12 saat mutlaka dolapta dinlendiriyorum.

Kızım dahi bu yöntemle rahatlıkla yoğurt mayalıyor))

Her hafta 5 litreden yapıyorum arkadaş anlatırken yoruldum. Yaparken çok daha pratik. Ama özen istiyor.

Ha birde alarm kurma, haftalık yoğurt nöbetim var
Benim böyle
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla