|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 18 Ocak 2023 (21:30), Konuya Son Cevap : 20 Ocak 2023 (08:44). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Ocak 2023, 21:30 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Evde yoğurt mayalarken nelere dikkat edilmeli? Evde yoğurt mayalarken nelere dikkat edilmeli? Peki ev yoğurdu nasıl yapılır? İşte asla sulanmayan ve ekşimeyen ev yoğurdunun tarifi 2-3 litre tercihen organik tam yağlı süt (kutu sütlerin tutma ihtimali düşüktür.) 3-4 yemek kaşığı tercihen ev yapımı veya canlı bakteri içeren mayalık yoğurt NOT: Mayalama aşamasında isterseniz bir çimdik tuz ve şeker (tuz ekşimemesi, şeker çabuk mayalanması için) ekleyebilirsiniz. Sizlerin tarifi nasıl peki . Paylaşmak istediğiniz püf noktaları varmıdır ?
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 269 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 2838 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 174 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 211 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 211 | 16 Mart 2024 15:39 |
18 Ocak 2023, 22:44 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
2 seneye kadar yoğurt mayalamak benim için tam bir kabustu. Hiçbir zaman beceremedim. Hep ekşittim. Sünme dediğim uzayan bir yoğurt.Battaniyelere sarıyorum hep ekşiyor. Pes etmiştim. Kavanozlara mayalama çok güzel oluyor dediler tek tek kavanoz işi sarmadı beni. Yapanlar çok memnun. Sütün kalitesi, yağı çok önemli tabiki. Süt iyiyse bir yöntem öğrendim hem taş gibi, hem çok lezzetli, strese girmeden yoğurt mayalıyorum artık. Şöyle; Mayalama ısısina gelen süte istediğim ölçü (1-2 dolu kaşık) yoğurdu sütle açarak yavaşça ilave ediyor, Karıştırıyorum. Sonra üzerine süzgeç oturuyorum. Üzerine büyük bir bez ve poşet geçiriyorum . Terleme yöntemiyle ısısını muhafaza ederek mayalanıyor., ne çok ısinıp ekşime ne soğuk kalıp tutmama derdi oluyor. Kışın 6-7 saat yazın 4 saat gibi mayalayıp dolaba kaldırıyorum 12 saat mutlaka dolapta dinlendiriyorum. Kızım dahi bu yöntemle rahatlıkla yoğurt mayalıyor)) Her hafta 5 litreden yapıyorum arkadaş anlatırken yoruldum. Yaparken çok daha pratik. Ama özen istiyor. Ha birde alarm kurma, haftalık yoğurt nöbetim var Benim böyle
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
19 Ocak 2023, 08:12 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Alıntı:
Ekşime bozulma derdi yok .10 günden fazla kalsın yine yok .. Kavonozlara doldurup firin tepsisine poşet koyuyorum ve diziyorum kavonozları mayaladıkdan sonra etrafı poşetli üzerine sadece bir bez atıyorum doğru fırına .. Fırın çalışmıyo aklınız karışmasın Sabah alıp buz dolaba bir gün bekledikten sonra kapaklarını kapatıp istediğinde kullan afiyetle... Mayasına bir cimdik tuz ve tatlı kaşığı şeker koyuyorum unutmadan .... Yapanların eline sağlık
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." | |
19 Ocak 2023, 20:55 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Bende kaynatıp kavanozlara mayaliyorum 6 saat yeterli geliyor .bilgiler kıymetli sütü ziyan etmemek lazım zira 5 kg Luk süt 100 TL olmuş 😏
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
19 Ocak 2023, 21:12 | Mesaj No:5 | |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Alıntı:
Peynir 80 / 100 tl Çükelik 50 tl Ziyanlık zamanı değil tabikide toprağım , degerlendirerek tüketmeye çalışıyoruz ..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." | |
19 Ocak 2023, 23:53 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Oralaramı göçsek ne yapsak) yarı fiyatına yaşıyorsunuz
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
20 Ocak 2023, 08:44 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Insanların sıcağına , havaların soguna alışmak istersen buyur gel toprağım Gerçi ben kadar sende bilirsin memleketini
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Çocuklara isim koyarken nelere dikkat edilmeli | gökçen0421 | Çocuk ve Aile Sağlığı | 1 | 14 Ekim 2019 15:41 |
Yoğurt alırken bu rakamlara dikkat !!! | makbergülü | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 2 | 14 Mart 2014 14:07 |
Düğünlerde Nelere Dikkat Etmeliyiz? | FECR | Evlilik-Nikah Konuları | 1 | 05 Temmuz 2013 18:46 |
Mübarek günlerde oruç tutulurken nelere dikkat edilmeli? | NUR | Oruç-Ramazan | 0 | 14 Temmuz 2009 18:39 |
Kabir nasıl hazırlanır? Kabir hazırlanırken nelere dikkat edilmeli? | Belgin | Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader | 0 | 14 Nisan 2009 09:17 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|