Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2023, 09:51   Mesaj No:1

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.641
Konular: 431
Beğenildi:3267
Beğendi:3738
Takdirleri:26418
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Tesbit yapılmış tedbir alınmamış

Tesbit yapılmış tedbir alınmamış

!!!!

2019’DA DEPREMİN TATBİKATI YAPILDI

Ocakları söndüren deprem felaketi sonrası koordinasyonsuzluk eleştirileri dile getirildi. En kritik saatlerde gecikmeler karşısında feryatlar yükseldi. Hükümet kanadından ise böylesi bir depremin dünyada örneği olmadığı ve tahmin edilemeyeceği kaydedildi. Ancak AFAD’ın 2019’da 7.7’lik depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş Pazarcık’ta yaptığı tatbikat ise olayın göz göre göre geldiğini bir kez daha ortaya koydu. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.5 büyüklüğünde deprem senaryosuna göre yapılan tatbikata 26 il katıldı. Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’in en çok zarar görecek iller olacağı öngörüldü.

SOYLU ‘BAŞARIYLA UYGULANDI’ DEDİ

Tatbikat, Atatürk Parkı’nda bulunan Sabancı Kültür Merkezi’nin yıkıntıları, Devlet Su İşleri 20’nci Bölge Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait Karacasu Eğitim Merkezi, Türkoğlu Açık Cezaevi ve Elbistan’da oluşturulan sahalarda kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikatı bizzat yöneten Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı’nın telsiz sistemi JEMUS üzerinden iletişim kurduğu Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’dan depremin bölgedeki etkileri ve yürütülen çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Ayrıca tatbikata katılan tüm hizmet gruplarından, depreme ilişkin edindikleri ilk bilgileri paylaşmalarını istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise tatbikatının başarıyla uygulandığını söyleyerek “Sağlık Bakanlığı 5 dakika içerisinde buraya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız 15 dakika içinde buraya intikal etti. Diğer çalışma grupları da üçü hariç 25 dakika içinde buraya intikal ettiler” demişti.

SENARYO TAM UYGULANDI
Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 9-10-11 Ekim 2019’da Kahramanmaraş merkezli gerçek zamanlı ulusal deprem senaryosunun ele alındığı tatbikata 26 ilde bin 413 personel, 271 araç, helikopter ve arama kurtarma köpekleri görev yaptı. Çalışma grupları 25 dakika içinde afet bölgelerine intikal etti. Jandarma telsiz sistemi üzerinden iletişim kuruldu, vali depremin etkilerine ilişkin bilgi verdi. Sağlık Bakanlığı 5 dakika içerisinde yıkım bölgelerine ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı 15 dakika içinde afet alanına intikal etti. GSM operatörleri vatandaşlara uyarı mesajları gönderdi.


GERÇEK İSE ENKAZA DÖNÜŞTÜ
Arama kurtarma ekipleri enkaz alanına saatler sonra ulaştı, hava araçları üçüncü gün devreye girdi. Askerler, tecrübeli madenciler 40 saat sonra, vinç gibi ağır iş makineleri günler sonra sahaya ulaştırılabildi. Yıkımın boyutu çok geç anlaşıldı. Mülki amirler, hükümet yetkilileri kamuoyunu bilgilendirmedi. Koordinasyonsuzluk hakimdi. Sağlık Bakanlığı ekipleri alana geç ulaştı. Bürokratlar inisiyatif kullanamadı, uzun süreler merkezden emir beklendi.
GSM şebekeleri çöktü. Şirketler uyarı göndermediği gibi hatlar 9’uncu günde bile verimli çalışmadı.



SENARYO VE GERÇEKLER


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Abd üniversitelerinde Filistin'e destek eylemleri İslami Haberler Kara Kartal 1 20 02 Mayıs 2024 22:35
Kamuda tasarruf dönemi başladı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 24 27 Nisan 2024 15:02
Alerjisi ve astımı olanlar çöl tozuna dikkat Sağlık / Beslenme Kara Kartal 0 36 26 Nisan 2024 18:03
Kızıl ordu utancı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 1 27 25 Nisan 2024 00:22
Patiswisi küflü çikolata değil, zehirli dil yıktı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 19 24 Nisan 2024 17:16