Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2023, 22:48   Mesaj No:9

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

İhsan Eliaçık’ın ‘Yaşayan Kur’an’ kitabındaki yasaklar kalktı:

Mahkeme ‘Diyanet’in talebi yasaya aykırı’ dedi
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebinin ardından ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık‘ın hakkında basım, dağıtım yasağı ve toplatma kararı verilen Kur’an meali ‘Yaşayan Kur’an’ kitabının üzerindeki yasaklar kalktı.

Eliaçık’ın itirazının ardından kitaba yöneltilen söz konusu suçlarla ilgili bir delil bulunmadığını kaydeden mahkeme, kararı usule ve yasalara aykırı olarak niteleyerek, yasak kararının sadece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan takip sonucu verilebileceğine hükmetti.


2003 te Diyanet Kuran Mealleri Sempozyumu yapıyormuş. Mealler mercek altına alınıyor, incelemesi yapılıyormuş.



Ne olursa olsun kitap yasaklamayı konuşuyor olmamız utanç verici...Yaşadıklarımız birer turnosol kağıdı. İçimiz dışımız ortada. Bizden olmayı birlik olmayla karıştırdık. Sofrada başkasına yer yok.. Yada bir sofrada bin saf halindeyiz.

Kendimizi kurtulmuş, karşıdakini sapmış görmeyelim. Fikirlere karşı çıkın, şahıslara değil. Deprem de yardıma ihtiyacı olanla yardıma koşana kimlik sorulur mu sordunuzmu? Herkes ihtiyaç sahibi iken. Hangi dindensin, hangi mezhep, hangi cemaat ayrımı yapmadığımiza göre, zenginle fakir aynı çadırda bir sandviçle doyduğuna göre bırakın eserler ve fikirler kişiler üzerinden ayrışmayı. Delil sunun çürütün bitsin.

Bu arada mealini okudum. Nüzul sırasına göre okuduğum ilk eserdi. Ailemle okudum. Sembolik anlatımın suyunu çıkarmış evet.. Ama gençlerim hayattan kopuk Kuran yerine hayatın icindeki aklı ve iradeyi vurgulayan Kuran'la tanıştılar. Gencler zeki merak etmeyin. Eleştirel yerleri buluyor sizin ipçik dipçik ettiginiz yerlere takilmiyorlar bile. Netler. Tam Allah'ın istediği yerden bakıyor ve görüyorlar ama biz illa bizim baktığımız yer, okuduğumuz eser, gittigimiz yer, dinledigimiz hoca en doğru derdindeyiz. Olmuyor efenim.
Şeytan, kavimlerin helakı, Araplardan verilen mecazları bizdeki deyim, atasözleriyle izahı, Abd, Mekke mustebirleri, Firavun için bugünün zalim yöneticileri üzerinden örneklemesi, zulüm üzerinde, adalet, yolsuzluk, emek ve çalışma, üretme üzerine temellendirgi yerler vs kesinlikle Kuran'ın esas amaciyla buluşturuyor. Üstüne koymak, karşılaştırma yapmak, kıyaslamak, hatalarını söylemek, elestirmek bizim elimizde, gençlerin elinde. aklı kullansinlar. Bir kere okuyup geçeceğin üzerine durmayacagin eser vardır birde gidip gelip incelediğin, başucu bildiğin eser vardır. Kişiye kalmış isteyen istediğini okusun bırakın kardeşim.

Yasağı savunanlar hakk mücadelesi veriyormuş gibi davranıp, tefsiri okuyanlar, alanlar için taşlansın psikolojik baskısını yapmayın lütfen. Zulümdür.
Bu vesileyle eseri gönderen elime canlı bomba bırakan aziz hocama saygılarla.))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla