Konu Başlıkları: Namaz Odaları
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ağustos 2023, 18:41   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.414
Konular: 1272
Beğenildi:11867
Beğendi:8995
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Aleykm slm. İzninle bendeki izlenimini paylaşmak isterim bu namaz odalarının.

Yeryüzü mescit kılınmış, evinin bir yeri değil her yeri ibadet edilmeye müsait olması gereken bir ümmet iken evlere özellikle böylesi ibadete özel tahsis yer garip geldi bana. Hepimiz evlerimizde tabiki uzlet köşeleri isteriz. Kendimizi dinleyeceğimiz, okumalar yapabileceğimiz, tefekkür alanlarımız olsun isteriz...Bunu en mütevazi şekilde yapanlar da var. Bu şekil olmasa da evinin her yerinde Allah'ı hatırlatan, her yerinden huzur kokan evler daha efdal değilmi?. Namaz odaları denilen bu lüks dekorasyonlar, dinden, İslam'dan, Allah'ı hatırlatmaktan uzak olan modern evlerde, mucahitlikten müteahhitliğe terfi dindarlarimiz için oluşturulmuş tasarımlara benziyor. Allah'ı hatırlatmayan evlerde namaz odasında namaz hapis, garip kalır, mahcur kalır. Müteahhitler, mimarlar kazanır tabi.)

Allah suretlerimize, şekillerimize, sembollere bakmazken, takvamıza, samimiyetimize, ihlasımıza bakarken bu dekorasyon mümin işi değil, zevk işi ancak. Kimsenin zevkine elbette karşılmaz. Yapana neden yaptın denmez ama sembollerin cılkını çıkarmakta üstümüze yok. Her eve ibadet odası isteriz deyip dinî bir zaruret haline gelmez inşallah . Yoksa dinimiz ibadetlerini belli alanlarda, belli objelelerle, belli köşelerde, belli kıyafetlerle tahsis eden, sadece şekilden ibaret, batıl ve sapık inançların ritüelleri şeklini almazmı?
Bize yeryüzü mescit kılınmış iken, diğer dinlere ve inançlara bakın mutlaka belli bir alana hapsedilmiş ibadet dedikleri ritüelleri vardır. Allah muhafaza...


Vay haline salat edenlerin!
فَوَيْلٌ لِّلْمُصَلِّينَ

Onlar ki salatlarından gafletteler.
الَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ


Bize doğru yolu göster;
اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ

Nimet verdiklerinin yolunu. Gazabına uğrayanların ve sapkınların yolunu değil.
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla