Konu Başlıkları: Şeytanın Hileleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ekim 2023, 15:42   Mesaj No:1

Vasat

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 1
Beğenildi:17
Beğendi:16
Takdirleri:167
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Şeytanın Hileleri

Şeytanın Hileleri

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm.

Bismillahirrahmanirrahîm.

"Şeytan şüphesiz sizin düşmanınızdır; siz de onu düşman tutun. O, kendi taraftarlarını ancak alevli ateşe girecek kimselerden olmaya çağırır."

Fâtır Suresi 6. Ayet

Es selamu aleykum.

Şeytan hakkında bir çok ayet ve hadis vardır, ve ama bu konuya başlamak için ben bu ayeti seçtim. Şeytana uyanların sonunun ne olacağını biliyoruz, ayetin son kısmında. Şeytanın bizim düşmanımız olduğunu biliyoruz, ayetin ilk kısmında. Peki, aradaki "siz de onu düşman tutun" emrinin ne kadarımız farkında?

Öyle ya, düşmanlık dediğin çift taraflı olmalı. O bize düşman, biz ona; o bize saldıracak vee... biz de ona? Evet, biz de ona, biz de ona saldırmalıyız; düşmanlık dediğin böyle olur.

Peki, genel olarak böyle miyiz? Doğrusu gözlemlerime göre hiç öyle değiliz. En çok gördüğüm şey "şeytana uydum; şeytan unutturdu, kör olasıca şeytan fitledi" vb "kurban" sözleri. Evet, genellikle gördüğüm şey: "daima saldırı alan, daima kurban olan, daima hedef olan" zavallı insanoğlunun halleri. Ve ama, hani biz de onu düşman tutacaktık? Bu ona saldırmamızı gerekli kılar, değil mi?

Peki ama:

"Ey Âdemoğulları! Avret yerlerini kendilerine açmak için, elbiselerini soyarak ana babanızı cennetten çıkardığı gibi, şeytan sizi de saptırmasın. Çünkü o ve kabilesi, onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz, şeytanları, iman etmeyenlerin dostları kılmışızdır."

A’râf Suresi 27. Ayet

Düşman görünmüyor bile, nasıl saldıracağız? İmkansız gibi duruyor değil mi?

Ve ama aslında imkansız değil ve hatta cevap çok basit:

Gerek kendi nefsimizde, gerek "Allah'ın tüm kulları üzerinde" hakimiyet kurmasının önüne geçerek, "onu hedeflerinde başarısız kılarak, bunun için çalışarak" saldıracağız. Bunun yolları ise, onun başvurduğu hileleri bilmekle olur.

Ve her ne kadar "sadece bu giriş mesajı bile" bu konuda yeterli farkındalık kazandıracak olsa da, Allah izin verdikçe ilerleyen zamanlarda onun bilinen hilelerini de tek tek aktaracağım.

İnşaAllah devam edecek...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Vasat 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Şeytanın Hileleri Vasat/Kişisel Vasat 5 158 13 Ekim 2023 15:42