Konu Başlıkları: Ptt Dolandırıcılığı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11Haziran 2025, 17:17   Mesaj No:6

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1383
Beğenildi:13126
Beğendi:9561
Takdirleri:30854
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Tarifeleri de ifşa etmek gerek

Alıntı:

Dolandirilsaydin zarar enişteye gelecekti öyle diyilmi ama kart onun, para onun yazık adama.
Çok üzülüyorum işte böyle tepki verildiğinde. "
Kocanın parası, koca çalışıyor kazanıyor, sadece onun tasarruf hakkı var, kadının o para üzerinde hiçbir hakkı yok,zinhar kendi zevklerine harcayamaz çünkü kocanın parası"...

Bak genç kardeşim ablanın sana diyecekleri var Bir kocanın, kazandığı para üzrinden eşini köşeye sıkıştırması, hesap sorması kadını aşağılayan zorbalayan bir durumdur. Ne yani koca çalışıp kazanırken kadının hiç katkısı yok öylemi? Kocanın kazandığı kadınındır. Evi, çocukları, eğitim, sağlık vg. zaruri giderler üzerinden kadın üzerinde böyle bir sömürü kurulamaz. Zarureti geçtim, kadının zevklerini de israf göremez. (Marufa uygun) Eskiler kuaförü, süsü, alışverişi olan, dışarda bir kahve içen,yiyen kadına müsrif, savruk, koca parasını çarçur eden, geçimsiz kadın gözüyle bakarlardi. Hayır efendim bunlar dahil (kazancı dahilinde) kadının harcama yapabileceği helal alanlardır.

Nereye getiricem? Kocanın parası kadının da parasıdır. Nüşuz olan kadınlardan bahsetmiyorum. Evini sırtlanmış, kocasının gözü arkada kalmayacak şekilde namusu, evlatları, eşi, işini, ailesini, dışarı, içeri halleden saliha kadın kocasının parasıyla herşeyi yapabilir. Hatta kocaya harçlık verebilir.)))

Dolandiriladabilir...Çaldıradabilir..Kaybededebili r...Arabayla kaza yapabilir...İnsan ya hani.. Eşin ya hani... Bunun üzerinden kadını ezikleme, rencide etme, tehditler savurma, aptal yerine koymak "kavvam" erkeği değil "nüşuz" erkeği tanımlar.

Beyim dolandirilirsa, çaldırırsa, arabayı çarpsa tecrübe sahibi olacak, kadın aynını yaşarsa "vay paraciklarim" "sen paranın nasıl kazanıldığını biliyor musun?" Valla sen "evi kadın nasıl döndürüyor, nasıl emeklilik hayali kuramıyor, aktar döndür yapmanın ne olduğunu bildiğin kadar bilirim yoksa tabi biz nerden bilelim dimi çalışıp kazanmanın ne olduğunu... Adam çalışıyor yazık, kadın ver yesin. Ver kaybetsin. Ver harcasin...

Nerden geldik buraya kızmıyorum elim yazamıyor sinirden.))
Kartal eşin parası hanımın parasıdır. Bak çocuklarının değil. Onlar kırk kere düşüncekler. Ama kadın öyle değil. Kocasının parası da onundur. Kendi parası da onun. Kartı, evi, arabası, cebinde parası hepsi kadının.))) Marufa uygun olduktan sonra kimse ve bizzatihi eşler, kadını koca parasını savurmakla itham etmesin. Özellikle de "benim param olmasa, benim itibarim olmasa, benim prestijim olmasa" gibi sözlerle manipüle etmesinler...

Alıntı:
Şimdi sen onun diline mi düştün haberdar et bizi
Aplm kızmak yok valla bak kızma
"Kavvam" adam böyle zamanlarda eşini kollar, açığını kapatır. Allah razı olsun der susar ve kaçarım. Nasihat dinleyemem

Kızmak mı ne münasebet