Melek kanadı kurabiyesi
Melek kanadı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
125 g tereyağı
2 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı krema (60 ml)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
İç dolgusu için;
2 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı ;
Melek Kanadı Kurabiyesi Tarifi İçin MalzemeleMalzemel
Hamuru için;
125 g tereyağı
2 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı krema (60 ml)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
İç dolgusu için;
2 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
Melek Kanadı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Melek kanadı kurabiyesi için öncelikle yumurta sarıları ve kremayı güzelce çırpalım.
İç dolgusu için uygun bir kap içerisine aldığımız yumurta aklarının üzerine yavaş yavaş şekeri ekleyelim ve bir yandan da mikserle çırpalım. Bu aşamada yumurta aklarının istediğimiz şekilde kabarması için içerisine az da olsa yumurta sarısı karışmamış olması ve kullanılan kap ile mikser uçlarının tamamen kuru olması gerekmektedir.
Kıvam alan yumurta aklarını sıkma torbasına alalım
Kurabiye hamuru için geniş bir tabağa unu alalım. Üzerine tereyağını ekleyelim ve elimizle karıştırarak ıslak kum kıvamına getirelim. Kullandığınız tereyağı oda sıcaklığında olursa bu aşamada daha rahat istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Hamurun ortasını açalım ve kabartma tozunu üzerine gezdirelim.
Ortadaki boşluğa çırptığımız yumurta sarılarını ekleyelim ve karışımı yavaş yavaş hamura yedirerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Gereğinden fazla un ekleyerek hamuru sertleştirmemelisiniz.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve yuvarlayarak beze haline getirelim. Ben bu ölçülerle toplam 20 adet kurabiye elde ettim.
Kurabiyelerimizi şekillendirmek için bezelerden birini alalım ve yağlı kağıt arasında, olabildiğince ince bir şekilde açalım.
Daha sonra üzerine sıkma torbasına aldığımız iç dolgusundan sıkalım ve hamuru ikiye katlayarak kenarlarından bastırarak yapıştıralım.
Daha sonra ortasına çöp şiş yardımı ile bastırarak iz yapıp tekrar ikiye katlayalım. Dilerseniz kurabiyenin içerisine fındık ya da ceviz kırığı da ekleyebilirsiniz.
Tüm kurabiyeleri şekillendirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
Kurabiyeleri önceden 170 °C’ye ısıttığımız fırında, alt-üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir, kurabiyeleriniz kızardığında fırından alabilirsiniz.
Fırından aldığımız kurabiyelerimizi soğumaları için bekletelim ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Afiyet olsun!