Alıntı:
İslaminesil Üyemizden Alıntı
|
Bu resimler bilinçli olarak yapılıyor. Bu resimlere inanıp, bazı düşüncelerde aşırıya kaçmayalım.
Patatesin üzerinde "Allah"yazıyor tarafındaki kişinin neden takkeli ve sakallı olarak gösterilip, diğer resimde sözde çağdaş bilimadamı resmi kullanılmış?
Sakallı bilim insanı yok mu? Ya da tesettürlü....
Bu resimler bilinçli olarak hazırlanıp insanların hafızasında hacı, hoca tanımını değiştirmek istiyorlar. Ayrıca bunun hruafe olmasını da anlamıyorum. Patateste şu yazıyor yada bu yazıyor. YAzmasa bile benzetilse bile hepimiz şaşırırdık. Koyunun sırtında, patatesin üzerinde, arı peteğinde bal deseninde ...daha bir çok benzetme olabilir. Bu inanış yada tapma falan değil ki hurafe olarak yorumlansın.
Şahsen ben bile bir odun kütüğünde Allah yazısına benzettiğim çizgiler vardı. Tam olarak yazmıyordu ama benziyordu. O zaman bende hurafeciyim

Ben de hurafelere bidatlere inanıyorum.
Bu tür resimlere itibar etmeyelim. Bakın, bir araştırın... Türk Sinema Sanayisi YEŞİLÇAM neden kuruldu? Çok güzel filmler yapıp, dünya çapında çok büyük gelirler elde edip ekonomiye kazandırılsın diye mi ?
Bütün filmlerde, milleti aptal yerine koyup bir taraftan güldürdüklerini zannederek arka planda insanlarımızın beynini zehirlerle doldurdular. Ben Malatyalıyım. Kemal sunal hemşehrim. Onun filmlerinde bile hacı hocalar, kara cübbeli, tuhaf sakallı, acayip ses tonu olan değişik değişik rollerle tanıtılıyor. Bu filmlerde gördünüz mü hiç, eli ayağı düzgün, kılık kıyafeti düzenli bir hoca. Görmediniz, göremezsiniz. Çünkü amaç din üzerine oynayıp temel direkleri ufak ufak sallayıp yıkmak.
Bakın bu resimde filmlerdeki hoca tasvirleri

Gerisini siz düşünün. Bu nedenle, hurafeye karşıyız, hurafelere, bidatlere inanmıyoruz diye örnek gösterip inandığımız şeylerin arka planlarını araştıralım.