Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ocak 2009, 09:52   Mesaj No:1

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ

KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ



Şimdi önce şu soruya cevap arayalım:
Neden yahudiler bu zulmüyapıyorlar? Oysa kendileri yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaları yüzündenbütün dünya tarafından dışlanmış olmalarına rağmen, Müslümanlar onlarayurt vermiş, vatan vermiş barındırmıştır. Onlar ise nankörlüklerinitarih boyunca sergiledikleri gibi şimdi yine aynı şeyitekrarlamaktadırlar. Çünkü yahudi tahrif ettiği Tevrat'a inanmaktadır.Onun inancına göre yeryüzünde insan olarak asıl yaratılan yahudidir.Diğer insanlar sair varlıklar gibi yahudiye hizmetçi olarakyaratılmışlardır. Bu köleliği kabul etmeyenlerin ise ırzı, malı, canımubahtır. Dahası yahudi bir anneden doğmayan zaten yahudi olamaz. Yanibir insanın önce başka bir dine mensup iken sonradan yahudi olmasımümkün değildir. Yahudinin inancı işte budur.

Müslüman ise; ister yahudi, ister hristiyan, ister müşrik olsun,herkesin iman edip cennetlik olmasını ister. Hatta bunun için çabasarfetmek zorundadır. Müslümanların çok acı tecrübelerine rağmen beşyüz küsur yıl önce, İspanya'dan kovulan ve başka devletlerce kabuledilmeyen yahudilere yeniden kucak açmaları bu inanç sebebiyledir.

Boşuna dememişler: "Besle kargayı oysun gözünü" diye. İşte bu yahudide Filistin'e çöreklenmek için asırlarca çalışmış, her türlü desiseyi denemiş daha da olmayınca koca bir imparatorluğu dağıtmıştır. Sonundamukaddes belde olan Filistin'e ve onun kalbi durumundaki Kudüs'eyerleşti. Oraya yerleşmeye başladığı tarihten buyana da çeşitliterörist faaliyetlerle Filistin'in asıl sahibi durumundaki Filistinevlatlarının kanını akıtmayı ve ırzına kastetmeyi aralıksızsürdürmektedir.
Kur'an-ı Kerim'de, en çok bahsi geçen topluluk yahudidir. Çünkü osinsi ve tehlikelidir. Dolayısıyla insanlığın bu tehlikeden haberdaredilmesi gerekmektedir. Özellikle de Kur'an hep onlarınolumsuzluklarını anlatır. İsterseniz açın bir Kur'an fihristi veyahudilerin vasıflarına bir göz atın. Daha sonra da zaman buldukçakonularla ilgili ayetleri inceleyin.

İşte size Kur'an-ı Kerim'den, yahudilerin özellikleriyle ilgili bazı bilgiler:


1.Genel özellikleri:


a.Cimridirler:"Onlar cimrilik eder, insanlara da cimriliği önerir veAllah'ın kendilerine lütfundan vermiş olduğunu gizlerler." (Nisa, 4/37)"Yoksa onların mülkten bir payları mı var? Öyle olsaydı insanlara birçekirdek zerresi bile vermezlerdi." (Nisa, 4/53)

b.Yeryüzünde fesat çıkarırlar:
"Onlar ayrıca yeryüzünde bozgunculukçıkarmaya çabalarlar. Allah ise bozguncuları sevmez." (Maide, 5/64)

c.Korkaktırlar.
Üstelik Allah'tan gereği gibi sakınmadıkları haldeinsanlardan çok korkarlar: "Onların kalplerinde sizin saldığınız korkuAllah'ınkinden daha şiddetlidir. Bu onların anlamayan bir toplulukolmalarından dolayıdır. Onlar sizinle toplu halde ancak müstahkemşehirlerde veya surların arkasından çarpışabilirler. Kendi aralarındakiçekişmeleri ise pek şiddetlidir. Sen onları toplu halde sanırsın, oysakalpleri dağınıktır. Bu onların akıl etmeyen bir topluluk olmalarındandolayıdır." (Haşr, 59/13-14) (Dikkat edilirse burada mü'minlerkarşısındaki zayıflıkları ve korkaklıkları özellikle vurgulanmaktadır.)

d.Cennetin yalnızca kendilerine ait olduğu iddiasındadırlar:
"Onlar:"Cennete ancak yahudi veya hıristiyan olan girebilecektir" dediler. Buonların kuruntularıdır. De ki: "Eğer doğru söylüyorsanız deliliniziortaya koyun." (Bakara, 2/111)

e.Hayata düşkündürler:
"Onları insanların hayata en düşkünügöreceksin. Allah'a ortak koşanlardan bile daha tutkundurlar. Her biribin yıl yaşatılmayı arzular. Oysa uzun süre yaşatılması onu azaptanuzaklaştırmayacaktır. Allah onların yaptıklarını görmektedir." (Bakara,2/96)

f.Sihir yoluna sapmışlardır:
"Onlar, o iki melekten bir adamlakarısının arasını açmada yararlanacakları şeyleri öğreniyorlardı.Allah'ın izni olmadan kimseye bir zarar dokunduramazlardı. Onlaraslında kendilerine zarar verecek ve bir yarar sağlamayacak şeyleriöğreniyorlardı. Onu (sihri) satın alanların bundan dolayı ahirette birnasib elde edemeyeceklerini biliyorlardı. Nefislerini karşılığındasattıkları şey ne kötüdür! Keşke bilselerdi!" (Bakara, 2/102)

g.İnsanların mallarını haksız yere gaspeder ve faiz alırlar:
"Yineyasaklandıkları halde faiz almalarından ve insanların mallarını haksızyere yemelerinden dolayı (böyle yaptık). İçlerinden inkarcılara acıklıbir azap hazırladık." (Nisa 161) "Ey iman edenler! Hahamların verahiplerin çoğu insanların mallarını haksızlıkla yemekte ve Allah'ınyolundan alıkoymaktadırlar. Altını ve gümüşü biriktirip de onları Allahyolunda harcamayanları acıklı bir azapla müjdele!" (Tevbe, 9/34)(Bilindiği üzere yahudilerin bugün yeryüzünün en zengin tabakasınıoluşturmalarının başta gelen sebepleri, insanların mallarını hileyoluyla ellerinden almak için çeşitli metodlar geliştirmek, tefecilikyapmak, dünya çapında mafya organizasyonları kurarak bu yolla çeşitliticari faaliyetlerden komisyon yani haraç almak ve faiz yemektir.Onların insanların mallarını haksız yere yemeleri konusunda ayrıca bkz.Ali İmran, 3/75)

h.Allah'ın fakir, kendilerinin ise zengin olduklarıiddiasındadırlar
: "Şüphesiz Allah: "Allah fakirdir biz ise zenginiz"diyenlerin sözlerini duymuştur. Biz onların sözlerini ve haksız yerepeygamberleri öldürmelerini yazacak ve: "Ateşin azabını tadın"diyeceğiz." (Ali İmran, 3/181)

2.Din ve inanç konusundaki tutumları
:


a.Allah'ın ayetlerini inkar ederler: "Onlar Allah'ın gazabınıhaketmişlerdir ve kendilerine miskinlik damgası da vurulmuştur. Onlarbunu Allah'ın ayetlerini inkar ettikleri ve haksız yere peygamberleriöldürdükleri için hak ettiler." (Ali İmran, 3/112) "Onlar: "Allah birinsana herhangi bir şey indirmemiştir" derken Allah'ı hakkıyladeğerlendiremediler." (En'am, 6/91)

b.Kendilerinin Allah'ın oğulları, dostları ve peygamberin torunlarıolduklarını söylerler:
"Yahudiler ve hıristiyanlar: "Biz Allah'ınoğulları ve sevdikleriyiz" dediler." (Maide, 5/18)

c.Geçmişte birçok kez dinlerinden dönmüş, Allah'ın kendilerinevahyettiği dinden çıkmışlardır:
"İman edip sonra inkar eden, sonrayeniden iman edip sonra tekrar inkar eden sonra da inkarlarınıartıranlar var ya, Allah onları ne bağışlar, ne de doğru yolayöneltir." (Nisa, 4/137)

d.Allah'ı cimrilikle itham ederler:
"Yahudiler "Allah'ın elibağlıdır" dediler. Kendi elleri bağlandı ve söylediklerinden dolayılanetlendiler!" (Maide, 5/64)

e.Münafıktırlar:
"Onlar iman edenlerle karşılaştıklarında "biz deiman ettik" derler. Ama birbirleriyle başbaşa kaldıklarında, "Allah'ınsize açmış olduğu şeylerden, bunları Rabbinizin katında size karşı birbelge olarak göstersinler diye mi söz ediyorsunuz! Aklınızı kullanmıyormusunuz!" diye konuşurlar." (Bakara, 2/76)

f.Cebrail (a.s.)'a düşmandırlar.
"De ki: "Kim Cibril'e düşmanolursa, (bilsin ki) o bunu (Kur'an'ı) Allah'ın izniyle, daha öncegelmiş olanları doğrulayıcı, iman edenler için de bir hidayet rehberive müjde olarak senin kalbine indirdi." (Bakara, 2/97)

g.Allah'a çocuk isnadında bulunmuşlardır:
"Allah oğul edindi" dediler. O bundan yücedir." (Bakara, 2/116)
Bütün bu özelliklerinin yanısıra, hakikatten sürekli yüz çevirme,kendilerine vahyedilmiş olan Tevrat'a bile uymama, Allah'ı bırakıpkendi bilginlerini ve ruhbanlarını rab edinme, sırf hasetlerinden vemevki hırslarından dolayı Kur'an'ı inkar etme gibi özellikleri debizzat Kur'an-ı Kerim'de tescil edilmiştir. Yine Kur'an-ı Kerim'debildirildiğine göre onlar Tevrat'ı tahrif ederek işlerine gelmeyenşeyleri çıkarmış ve işlerine gelen bazı eklemelerde bulunmuşlardır.Allah'ın kendilerine verdiği nimetlere karşı nankörlük ederektaşkınlıkta bulunmuş ve aşırı gitmişlerdir. Onların en önemliözelliklerinden biri de anlaşmalarına bağlı kalmamalarıdır. Bu konudaise Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: "Bunlar kendileriyle antlaşmayaptığın (şu) kimselerdir ki her keresinde antlaşmalarını bozarlar, hiçsakınmazlar." (Enfal, 8/56)

Onların Kur'an-ı Kerim'de zikredilen özelliklerinin tamamı bu kadardeğildir tabii ki. Ancak burada sayılan özellikleri onların gerçekkimlikleri hakkında genel bir fikir vermektedir. Onların burada sayılanve burada saymadığımız ancak Kur'an-ı Kerim'de zikredilen bütünözelliklerinin üzerinde tafsilatlı bir şekilde durma imkanımız yok.Fakat Mescidi Aksa'yı tehdit eden girişimleri, ümmet açısından büyüksorunlara yolaçan faaliyetleri hakkında daha isabetli düşünebilmemiziçin onların Kur'an-ı Kerim'de ortaya konan kimliklerini tanımamızgereklidir. Çünkü ümmetin kapanamayan bu yarası şimdi daha bir derindenkanamakta ve tüm mü'minlerin de yüreğini dağlamaktadır.
İşin gerçeğinde onların İslam karşıtı faaliyetlerinin özü Kur'an-ıKerim'in Tevbe suresinin 32. ayetinde şöylece dile getirilmektedir:"Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Ama kafirleristemese de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır."

İşte bu ayetten de açıkça anlaşılıyor ki yahudinin asıl amacı, budini ortadan kaldırmaktır. Hz. Süleyman mabediyle ilgili efsaneler buamaç uğrunda geliştirmiş oldukları idealleri için uydurdukları birbahaneden ibarettir. Hatta bununla da kalmayıp şayet emellerinigerçekleştirirlerse Nil'den, Fırat'a belki Toroslar'a kadar bu ümmetintopraklarına ("vaadedilmiş topraklar" iddiasıyla) sahip olurlarsaburalarda İslam'ın şiarı olan mescitleri de yıkıp yok etmektenkaçınmayacaklardır. Zira bugün Mescidi Aksa, yarın Eyüp Sultan, Fatih,Süleymaniye, Sultanahmet...
Nasıl ki haçlılar bugün üzerinde İspanya devletinin kurulduğuEndülüs'ü ele geçirdiklerinde oradaki milyonlarca Müslümana soykırımuygulayıp, İslam'ın alameti olan on binlerce camiyi, mescidi,medreseyi, kütüphaneyi ve çeşmeyi yıkmışlarsa, bugün aynısı Filistintopraklarında uygulanmaktadır.
Hatta daha da yakına gelelim. Daha dün aynı haçlılar "Biz Avrupa'nıngöbeğinde İslam'a müsaade etmeyiz" deyip Bosna'ya aynı vahşetisergilemediler mi? Ve hala yeni yeni toplu mezarlar ortaya çıkarılmıyormu? Makedonya da aynı tehdit altında değil mi?
Ancak yahudiler bu emellerine ulaşacak mı? İşte bunu da ayetindevamından anlıyoruz ki; hayır tam aksine, her ne kadar yahudiler vehaçlılar istemese de Allah (c.c.) nurunu tamamlayacaktır. O zamanmazlum ve mustazaflar zalimlerden hesap soracaktır.

Fakat şunu da çok iyi bilmeliyiz ki, bu ilahi vaadler kimseyigevşekliğe ve vurdumduymazlığa sürüklememelidir. Çünkü herkes izlediğitutumdan, takındığı tavırdan, görevini ne kadar yerine getiripgetirmediğinden hesaba sorulacaktır. Yüce Allah: "Ey iman edenler! Allah'a vePeygamberine hıyanet etmeyin ve bile bile size emanet edilen şeylerehıyanet etmeyin." (Enfal, 8/27) diye buyuruyor. İman şuuru içinde olanher Müslümanın bu gerçeği anlaması ve üzerindeki emanetin öneminikavraması gerekir.

Eğer Müslümanlar emanetlerine hakkıyla sahipçıkarlarsa siyonist yahudiler de buraları tehdit eden girişimlerine sonverirler. Çünkü onlar korkaktırlar ve korkaklıkları bizzat Kur'an-ıKerim'de tescil edildiği gibi tarih de bütün açıklığıyla ortayakoymuştur. Bu korkaklıkları yüzündendir ki, kendi güçlerini ortayakoymaktansa fitne ve desise yollarına başvurmak yani birtakım lobicilikfaaliyetleri yürütmek suretiyle zamanın süper güçlerini arkalarınaalarak durumlarını sağlamlaştırmaya çalışmaktadırlar.


Geçmişte Filistintopraklarına yerleşebilmek ve burada bir işgal devleti kurabilmek içino zamanın süper gücü durumundaki İngiliz İmparatorluğu'nu, bugün dekurmuş oldukları işgal devletini ayakta tutmak amacıyla ABD'niarkalarına almaları bu yüzdendir. Ancak şunu gayet açık ve net birşekilde ortaya koymalıyız ki günümüz yahudileri en çok, Müslümanlarındağınıklıklarından ve kendilerine emanet edilen mukaddes varlıklaragereği gibi sahip çıkmamalarından cesaret almaktadırlar.

Konumuzu Maide suresinin 51. ayetiyle bağlayalım. Şöyle buyuruyorYüce Allah: "Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dostedinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dostedinirse o onlardandır."

1996_VAHDET SELAHATTİN/FATİH
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2746 01 Ocak 2013 15:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2646 02 Kasım 2010 00:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4627 16 Temmuz 2010 00:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2118 24 Nisan 2010 14:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2082 02 Mart 2010 21:27