Konu Başlıkları: Başörtüsü hakkında sorular
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2009, 00:10   Mesaj No:4

Aysima

Medineweb Sadık Üyesi
Aysima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Aysima isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1390
Üyelik T.: 16 Nisan 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 685
Konular: 242
Beğenildi:20
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA SORULAR

Tanınsınlar diye, kimler tanıyacak ve nasıl tanınacaklar ? Mümin olsun olmasın, mümin , kafir, münafık Tüm erkekler tanıyacak iffetle örtündüklerini bilecek ve anlayacak temiz, ar, namus, haya yönünden çok titiz olduklarını bilecek ve tanıyacaklardır ki, bakılması haram olan yerlerinin hiçbiri açık değildir, ayrıca da cazibe sunan hiçbir yerleri de açık değil kapalı ve örtülü.

İşte böyle erkek kadına baktığında onda nefsani arzu oluşturacak hiçbirşey göremiyecektir. O Bayan başta takva elbisesi olmak üzere, Allahın emrettiği dış elbisesi ile korunmuş ve ona bir değer, bir saygı atfedilmiştir.

İşte bu elbiseyi giyenler, kendilerini münafık, kafirlere karşı onların şeytani ve nefsi amellerine karşı korur ,onları sanki birer kalkan veya zırh gibi muhafaza altına alır. İşte bu nedenlerden dolayı da onlar eziyet görmezler. Yani kötü maksatlı erkekler tarafından sözlü taaruzda bulunulmazlar, onlara sarkıntılık etmezler, söz ve haya yönünden inciltinmez , takip edilmez ve kötü söz ve hitaplarla zinaya da zorlanmazlar.

Çünkü bunları yapacak olan erkek takımı bellidir. Mümin olmayan Erkekler şeytandan ve nefsinden bir dürtü ve bir vesvese aldığında kadına hoş olmayan her türlü muameleyi yapabilmektedirler.

İşte kadının örtünmesinmdekideki asıl amaç burada kendini açık gösteriyor , ŞER ri ortadan kaldırmak ve bu örtünme ile şeytanin vesvesesini etkisiz hale getirmek,şeytanın fesat yolunu kapamak, ve şeytandan gelebilecek her türlü hayasızlığın önüne geçmektir.

Yani siz örtünme ayatine uyduğunuzda daha başlangıçtan itibaren şeytanın önemli bir kozunu elinden alıyor, yok ediyorsunuz ki, bu koz ki, onun vesvesesi ve telkinleridir. İşte şeytanı ve onun azgın taraftarlarını bu şekilde etkisizleştirsiniz ve şer olan bir olayın çıkmamasına da öncülük edersiniz ki, bunda size de pay vardır.

Yani bir şeri önlediğinizde kötü bir amelin çıkmamasına sebeb olduğunuz da bir hayır işlemiş demeksiniz ve bu hayırdan ve bu sevaptan size de pay vardır. Size de pay verilir. Eğer bir Şere bir kötülüğe sebeb olmuşsanız bunda sizin de payınız vardır ve size de bu günahtan pay verilir.
Eğer, bir erkek size sarkıntılık etmiş sizi dili ile sözleri ile edep ve namusunuza dil uzatmışsa , bunda sizin de payınız, sizin de sorumluluğunuz var demektir.

Nasıl mı ? Şöyle kendi kendinize sorabilirsiniz acaba ben Allahın emrettiği tessttür ayetine uydum mu , uymadım mı ?

İşte açık olan ayet
NİSA- 85- Kim iyi bir işe aracı olursa kendisinin de o iyilikte bir payı olur. Kim bir kötülüğe aracı olursa onun da kötülükte bir sorumluluk payı olur. Allah herşeyin karşılığını verendir

İşte nisa 85 i doğrulayan ve yorumlayan ayet

NAHL-25:Diriliş gününde kendi günahlarının tamamını, ayrıca bilgisizce saptırdıkları kimselerin günah yüklerinden de bir payı yüklenirler. Yükleri ne de kötüdür. Yani başörtüsünü açmakla veya tesettüre riayet etmediğinden kendi günahını işliyordur ve bu günahtan ayrı olarak da hem bu günaha sebeb verdiğinden , başkalarının bu günahı işlemeye vesile olduğu içinde ayrıca bu günahlardan da kendisine pay yüklenir. “

Kadın avrettir(örtünmesi gerekli mahremlerdendir).Dışarı çıktığı vakit, şeytan
onu takip eder.Kadının Allah’a en yakın hali,evinde bulunduğu zamandır”
(HADİS-İ ŞERİF) (Et-Tergib ve’t-Terhib,1/227
__________________
''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!''
Alıntı ile Cevapla