Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Şubat 2009, 23:45   Mesaj No:1

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

Flört ederek evlenmek doğru bir yöntem değildir. Bu iddianın akli gerekçeleri aşağıda belirtildiği gibidir;
Karşı cinsten iki insan birbirini görüp beğendiği anda arada kontrol edilebilir küçük bir kıvılcım belirir (elektrik). İkinci görüşmede bu kıvılcım artar fakat yine aklın muhakemesini engellemeyecek niteliktedir. Bundan sonraki görüşmelerde ise kişiden kişiye değişen bir kontrolsüzlük devreye girmeye başlar. Yani kişi artık karşı cinse aşık olmaya başlar. Bu aşırı tutku halidir. Artık aklın muhakemesini geride bırakacak derecede bu duygu hükmetmeye başlar.


Flörtün amacının evlenecek iki insanın birbirini tanıması olduğunu söylemek gerçekleri görememektir Çünkü; Flört eden kişiler çoğunlukla yoğun duygu ile baktıkları flörtlerinde bir eksiklik göremezler. Zaten kendileri de flörtlerine gerçek kişiliklerini göstermezler. Aklın muhakemesi yerine insanı kör sağır eden hissiyatla hareket ederler. Halbuki evlilik kararı insanın dünya mutluluğu için vereceği en önemli karar anlarından biridir. Böyle kritik bir anda duygu ile karar vermek insanın ileride duygusu geçtiği; gerçeklerle başbaşa kaldığı zaman ömür boyu bu verdiği kararın cezasını mutsuzlukla ödemesi anlamına gelebilir. Bunun örneklerini görmek için çevremize bakmak yeterli olacaktır. Kısacası flört kesinlikle sağlıklı bir tanıma yöntemi değildir.


Bunun karşıtı olan görücü usulü ile evlenme ise çok daha mantıklı bir yöntemdir. Görücü usulünde erkek ve kız birbirleriyle birkaç kez yanlarında bir mahrem bulunarak görüşürler. Bu fiziksel olarak ve duygusal olarak birbirlerini sevip sevemeyecekleri konusunda yeterli kanıyı oluşturur. Fakat akli muhakemeyi elden alacak kadar duygu oluşturmaz. Duygunun yoğun devresi evlilik sonrasına bırakılır. Geri kalan ise akıl başta iken gıyaben araştırma yapmaktır. Çünkü gıyaben yapılan araştırma hem duygu ağırlıklı olmaz objektif olur hem de o kişi hakkında değişik kişilerin düşüncesi sorulup daha sağlıklı sonuclar elde edilir. Gerekirse araştırma süresi uzatılır.


Evli çiftlerin üzerinde yapılan araştırmalar görücü usulü ile evlenenlerin daha mutlu ve boşanma oranının daha az olduğunu göstermiştir.


Flörtün diğer bir zararı ölçü koymanın mümkün olmamasıdır. Duygu seline kapılmış bu gençleri başbaşa kaldıklarında hangi ölçü sınırlandırabilir. Sonucu belli olmayan bir evlilik ümidiyle yapılan flörtün kadına çok büyük bir fatura yüklemesi mümkündür. Erkeğe ise hiç. Tabiki bu biyolojik yapının gereğidir.
Kızın bu şekilde kötü niyetli erkekler tarafından kandırılma tehlikesi vardır. Fakat erkeğin böyle bir tehlikesi yoktur. Günümüzde genelevlerde yada başka batakanelerde çalışan kadınların çoğunlukla bu ve buna benzer sebeplerle buralara düştükleri düşünülürse bu durum dahi flörtün yanlışlığını göstermeye yetecektir...


syglr


************************************************** ***
Görücü usulu ile evlenmede karşı cinsin kötü veya iyi yönlerini göstermesini evliliğe bırakmak daha büyük bir risk olmuyor mu?


sorusuna şu cevap verilebilir;


Aksine görücü usulünde duygu seline kapılmadan, objektif bir gözle karşı tarafın iyi yada kötü yönlerini tartmak mümkündür. Flörtte ise toplumda “gönül ferman dinlemez” sözüyle ifade edilen ve akli muhakemeyi devre dışı bırakan yoğun hissiyat oluşur. Hissiyatın etkisi ile karar verilir. Her iki usulde de bazılarının şans dediği kaderin de payı vardır ve sonuç kesin değildir. Fakat flörtte yanılma riski diğerine göre çok daha fazladır.


flört eden kişi görücü usulüne göre bir iki sefer değilde zaman içinde kendilerini tanıyarak ve anlayarak yola devam ediyorlar ve sonunda da zaten anlaşıyorlarsa ve ciddiyet varsa evlilik vardır. görüşüne karşı görüşümüz ise;


Flörtte tanıma ve anlama tarafların hissiyatının etkisinde olduğu için sağlıklı olarak yapılamayacağını iddia ediyoruz. Senelerce flört edip evlendikten iki üç ay sonra hiç tanıyamamışız deyip ayrılanlar az değildir. Yüzde yüz tanıma diye bir durum zaten hiçbir şekilde mümkün değildir fakat objektif bir şekilde araştırp tanımak mümkün iken hissiyatın etkisine girip tanımaya çalışmak doğru bir yol değildir.


Syglr
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2742 01 Ocak 2013 15:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2644 02 Kasım 2010 00:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4624 16 Temmuz 2010 00:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2118 24 Nisan 2010 14:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2080 02 Mart 2010 21:27