Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Eylül 2009, 23:32   Mesaj No:1

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

Allah’u teala Kuran’i kerimde belirtmesine rağmen ÜSTÜNLÜĞÜN TAKVA ile olduğunu Allah’ın bizleri yaratırken rengimizi ırkımızı vs Belirlediği halde Bu IRKÇILIK fitnesine bürünmüşlük neden .

Peygamber efendimiz Şöyle buyurmaktadır:

‘ ‘’Asabiyet davasına kalkışan (ırkçılık yapan), onu yaymaya çalışan, bu dava uğrunda mücadele eden kimse bizden değildir.” (Ebu Davut Edeb 121)

Allah’ın İslamına göre IRK’ın kişilere hiçbir üstünlük sağlamadığı yalnız birbirlerini tanımaları için gerekli olduğu açıktır.Ayrı toplumların özelliği İç güdüleriyle değil Akledip İç içe yaşayan toplulukların Özgür iradeleriyle kendi seçtikleri İNANÇ ve idealleri çerçevesinde İSLAMİ bir yaşam tarzıdır. Bizleri birbirimize bağlayan Ana esas İNAÇLARIMIZDIR.

Kardeş olanlar Müminlerdir

‘Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz.
(Hucurat 10)



Irkından dolayı kimse kimseyi Aşşağılıyamaz

‘Ey iman edenler, bir kavim (bir başka) kavimle alay etmesin, belki kendilerinden daha hayırlıdırlar; kadınlar da kadınlarla (alay etmesin), belki kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kendi nefislerinizi (kendi kendinizi) yadırgayıp-küçük düşürmeyin ve birbirinizi 'olmadık-kötü lakablarla' çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir isimdir. Kim tevbe etmezse, işte onlar, zalim olanların ta kendileridir.
(Hucurat 11)



Zalimleri Dostlar Edinmeyiniz

‘Ey iman edenler, eğer imana karşı inkârı sevip-tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi veliler edinmeyin. Sizden kim onları veli edinirse, işte bunlar zulmeden kimselerdir.
(Tevbe 23)


Allah’a İman Etmiş Kişiler Üstün Olanlardır

‘Allah'a ve ahiret gününe iman eden hiç bir kavim (topluluk) bulamazsın ki, Allah'a ve elçisine başkaldıran kimselerle bir sevgi (ve dostluk) bağı kurmuş olsunlar; bunlar, ister babaları, ister çocukları, ister kardeşleri, isterse kendi aşiretleri (soyları) olsun. Onlar, öyle kimselerdir ki, (Allah) kalplerine imanı yazmış ve onları kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacaktır; orda süresiz olarak kalacaklardır. Allah, onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte onlar, Allah'ın fırkasıdır. Dikkat edin; şüphesiz Allah'ın fırkası olanlar, felah (umutlarını gerçekleştirip kurtuluş) bulanların ta kendileridir.
(Mücadele 22)




Kuran’i kerimin emrine göre İSLAM inancını taşıyan MÜMİNLER küfrü tercih eden kim olursa olsun Bunlarla dost ve Kardeş değildirler.

Peygamber efendimiz Irkçılık asabiyetinin Cahili bir adet olduğunu defalarca vurgulaması ve yasaklaması MÜSLÜMANLARIN bu FİTNEYE düşmemeleri için EMİRDİR.

Veda Hutbesinde Şöyle Buyurmaktadır:

‘Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın Araba, beyaz renklinin siyaha, siyah renklinin beyaza bir üstünlüğü olmadığını, üstünlüğün yalnızca TAKVA ile olduğunu ilan etmiştir.

Şimdi kalkıp IRKÇILIK yapanlar ALLAH Resulüne Karşı gelmiyorlarmı CESARETİ olan buyursun devam etsin. ALLAH’A ve PEYGAMBERİNE itaat FARZ iken Meydan SİZİN buyrun bakalım ALLAH’A ve RESULÜNE karşı ne kadar cesaretlisiniz.(Bu sözlerim IRKÇILIK hastalığı Bulananlaradır)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2062 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2060 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1823 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1850 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1776 19 Mayıs 2016 21:59