Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::MEDİNEWEB DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ SINAVLARI-(DHBT).::. > DHBT-2-Sınav Konuları > Akaid

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  01 Ekim 2018 (19:53), Konuya Son Cevap : 01 Ekim 2018 (19:53). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01 Ekim 2018, 19:53   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.525
Konular: 1144
Beğenildi:4364
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart DHBT Akaid Deneme Soruları

DHBT Akaid Deneme Soruları

DHBT AKAİD DENEME SINAVI-1
1.Aşağıdakilerden hangisi latif ve gaybî
varlıklardan biri değildir?

A)İnsanlar
B)Melekler
C)Şeytanlar
D)Cinler
E)Ruhlar

2.İnsanların doğuştan sahip oldukları Allah
inancı Kur’ân-ı Kerîm’de aşağıdaki
kavramlardan hangisiyle ifade edilir?

A)İman
B)İslâm
C)Hüccet
D)Fıtrat
E)Tasdik

3.Aşağıdakilerden hangisi Allah tarafından
peygamberlere gönderilmiş ilâhî
kitaplardan biri değildir?

A)İncil
B)Mişna
C)Kur’ân-ı Kerîm
D)Tevrat
E)Zebur

4.İslâm inanç esaslarının ilki ve en önemlisi
aşağıdakilerden hangisidir?

A)Allah’a iman
B)Peygamberlere iman
C)Kaza ve kadere iman
D)Meleklere iman
E)Kitaplara iman



5.Allah’tan peygamberlere yönlendirilmiş
aşkın/ilâhî bir mahiyete sahip olan vahiy,
yapısı itibariyle nasıl bir bilgidir?

A)Deneysel bilgi
B)Sezgisel bilgi
C)Bilimsel bilgi
D)Metafiziksel bilgi
E)Duygusal bilgi

6.Aşağıdakilerden hangisi peygamberliğin
temel gayelerinden biri değildir?

A)İnsanlığın hidayetine/Allah’ın rızasına uygun
olan doğru yolu bulmasına vesile olmak
B)İnsanlara, asıl görevleri olan Allah’a kulluğu,
gereğince yerine getirebilmeyi öğretmek
C)İnsanlar arasındaki ihtilafları gidermek
D)Gaipten bilgi vermek

E)Yaratılışları gereği ihtiyacı olan insanlara yol göstermek

7.İmanın dışarıdan bakarak anlaşılmamasının
sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A)İmanın, kalbî bir fiil olması
B)İmanın, sevinç içermesi
C)İmanın, karmaşık bir konu olması
D)İmanın, davranışlara etki etmesi
E)İmanın, insanları ahlâka yöneltmesi



8.Allah’ın güzel isimlerini açıklayan ve bazı
hadislerde doksan dokuz olduğu belirtilen
kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A)Tevhid
B)İman
C)Sübuti sıfatlar
D)Selbi sıfatlar
E)Esma-i hüsnâ

9.Peygamberlerin tebliğ göreviyle ilgili
aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A)Allah; peygamberleri, kendi emir ve
yasaklarını, dinin çeşitli hükümlerini
insanlara ulaştırmak üzere görevlendirmiştir.
B)İnsanın yaratılışındaki temel gayeyi teşkil
eden, Allah’a kulluğu, gereğince yerine
getirebilmesi bağlamında peygamberlerin
tebliği hayatî önem arz eder.
C)Peygamberler Allah’ın kendilerine vahyettiği
mesajı sadece tebliğ ederler, kapalı
kısımlarını insanların anlayacağı şekilde
açıklamakla meşgul olmazlar.
D)Peygamberler kendilerine indirilen ilâhî vahyi
insanlara aktarmaları sırasında kendilerince
bir katkıda bulunmaları mümkün olmayıp,
aldıklarını aynen iletmek durumundadırlar.
E)Peygamberler tebliğ görevlerinde daima
hatırlatıcı konumunda bulunmuş, zorlayıcı
bir rol oynamamışlardır.



10.
Peygamberlerin özellikleriyle ilgili aşağıdaki
ifadelerden hangisi yanlıştır?

A)Güçleri yetmekle beraber günahlardan uzak
kalmışlardır.
B)Gerek sözlerinde, gerek fiillerinde kendilerini
lekeleyecek ve saygınlıklarını zedeleyecek
hatalardan korunmuşlardır.
C)Onlar hiçbir zaman içtihadî hatalara
düşmemiş ve daha sonra Allah tarafından
daha iyiye doğru yöneltilmemişlerdir.
D)Diğer insanlar gibi beşer oldukları halde
tebliğ ettiklerinden kendileri de
sorumludurlar.
E)Onlar tebliğiyle yükümlü oldukları konularda
gerçek dışı beyanlarda bulunmaktan veya
vahyi gizlemekten korunmuşlardır.

11.Aşağıdakilerden hangisi ilâhî hitabın
(vahyin) şekillerinden biri değildir?

A)Herhangi bir vasıta olmadan mananın kalbe
aktarılması, ilhâm veya rüyâ yoluyla
gerçekleşmesi
B)Peygamberin kendisine vahyedilecek bilgiyi
sezmesi
C)Allah’ın peygambere perde arkasından hitap
etmesi
D)Allah’ın görünmeden konuşması
E)Cebrail isimli meleğin aracılık etmesi

13.Aşağıdakilerden hangisi genel olarak
yapılan din tarifinin içinde yer almaz?

A)İnanca dayalı değerlendirmeler
B)Her türlü tavırlar
C)Zihinsel fonksiyonlar
D)Her tür davranışlar
E)Felsefi düşünceler



14.Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın varlığıyla
ilgili olarak İslâm âlimleri arasında şöhret
bulan delillerden biri değildir?

A)Hudûs delili
B)İmkân delili
C)Gaye delili
D)Nizam delili
E)Şefkat delili

15.İnanmanın Türkçe’deki anlamı
aşağıdakilerden hangisidir?

A)Bir fikri tahlil etmek
B)Genel kanaatlere sahip olmak
C)Bir görüşe gönülden bağlanmak
D)Batıl inançları olmak
E)Hayati tecrübelere sahip olmak

16.Hadislerin, İslâm dini için belirlediği özel
anlam aşağıdakilerden hangisidir?

A)Kolaylaştırılmış Haniflik
B)Hz. Peygamber’in örnek aile yaşantısı
C)Hz. Peygamber’in hayatı
D)Kur’ân Ahlâkı
E)Hz. İbrahim’in Sünneti

17.Aşağıdakilerin hangisi şeytanın insanlar
üzerindeki etkilerinden biri değildir?

A)Boş kuruntu ve yalancı vaatlerle kandırmak
B)İnsan iradesine tamamen set çekmek
C)Allah’ın emirlerine isyan etmeye yöneltmek
D)Harama teşvik etmek
E)Vesvese vermek

18.Peygamberlerin insanlara tebliğ ettiği dinin,
Allah katındaki genel adı aşağıdakilerden
hangisidir?

A)Silm
B)Selam
C)Eslem
D)İslâm
E)Müslim

19.İslâm dini, inanç esaslarının insanlarca
benimsenmesi için nasıl bir yol izlemiştir?

A)Katı ve uzlaşmaz
B)Müminleri kayıran
C)Başka din ve anlayışları umursamaz
D)Eklektik ve kayırmacı
E)Ilımlı ve mutedil

20.İnanç esaslarının en temel özelliği
aşağıdakilerden hangisidir?

A)Zamanın şartlarına göre değişmesi
B)Bazı esasların zaman içinde terk edilmesi
C)Zamanla hiçbir değişiklik göstermemesi
D)Her millete şartlarına uygun inanç esası
uygulanması
E)Herkese içinden geldiği gibi inanmanın
serbest olması

CEVAP ANAHTARI:

1.A 2.D 3.B 4.A 5.D 6.D 7.A 8.E 9.C 10.C 11.B 12.B 13.E 14.E 15.C 16.A 17.B 18.D 19.E 20.C
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gazete Manşetleri-Gündem Esma_Nur 6 342 10 Aralık 2020 11:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 513 08 Aralık 2020 17:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 211 08 Aralık 2020 16:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 205 08 Aralık 2020 11:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 238 04 Aralık 2020 12:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
DHBT Deneme Soruları nurşen35 DHBT-2-Sınav Konuları 1 05 Kasım 2018 19:45
DHBT Genel Deneme Soruları nurşen35 Deneme Sınavlar/Paylaşımlar 2 21 Ekim 2018 19:26
Akaid Test Soru Cevap(deneme) Abdulmelik Akaid 1 13 Ekim 2018 20:01
DHBT İlk Dönem İslam Tarihi Deneme Soruları nurşen35 İslam Tarihi 0 01 Ekim 2018 19:51
DHBT deneme soruları JAZARİ DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler 6 10 Mayıs 2015 13:42

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb   Medineweb   Medineweb   Medineweb   www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291