![]() |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hz.Mevlana der ki; "Yorulacaksan, sıkılacaksan, keşkelere sığınacaksan, söze ama diye başlayacaksan girme AŞK yoluna. AŞK der ki; yolumdaysan başım fedadir yoluna ama bil ki, senin de başını isterim yoluma. Kahir, kapris gelecekse senden amenna. Ama ayağına diken batarsa, ah edip vahlanma. AŞK, bilek gücü değil yürektir. Yüreğin yetmiyorsa düşme yoluma.." |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aşığa bir anlık ayrılık, bir yıl gibi gelir... Bir yıllık vuslat bile onca bir hayalden ibarettir... Aşk susuzdur, susuzu arar... Bunlar geceyle gündüz gibi birbirinin ardına düşmüşlerdir... Gündüz geceye aşıktır, onsuz olamaz... Fakat bakarsan görürsün ki gece, ona, ondan ziyade aşıktır... Hz. Mevlana |
Cevap: Bence ask... Aşkın Sabrı Sonsuzluktur, Ona Yus'uf Gerek. |
Cevap: Bence ask... Sen... Ey yâr... Bir avuç duâm, bir tutam sevdâm olup düştün gönlüme... Mevlâ kabul eylesin. . . |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aşk candır! ... Senin aşkınsa, candan da daha can, candan da daha kıymetlidir... Aslında lütuf bir derman gibidir. Fakat o lütuf senden gelirse, dermandan da daha güzel bir derman olur... Hz. Mevlana |
Cevap: Bence ask... Aşkta karşılık beklemek olur mu? Buna düpedüz aşkı ile alışveriş yapmak denir. İnsani diye bahsedilen muhabbette bile ''Ben onu seviyorum ama o da beni sevsin''diyorsan ona aşk demezler. Sen onun tarafından sevilmeyi seviyorsun ''.O bana ne verir'' diye değil ''Ben ona ne verebilirim '' diye düşündüğün zaman aşk olur. HZ MEVLANA |
Cevap: Bence ask... Aşk, bir kelebek gibi konar omuzlarına ansızın, senin o küçük kalbinin içine şu koca alemi sığdırır. Sonra sen küçük yüreğin ise büyük bir alem olur... ve O küçük sen aşk Aleminde kendini kaybedersin.. |
Cevap: Bence ask... Senin AŞK'tan yana nasibin varsa; Dokunsan da yanacaksın,dokunmasan da... İyi bil ki; Bazıları hasret'te yanar,bazıları vuslat'ta... MEVLANA |
Cevap: Bence ask... Aşk hiç biter mi ? Aşk olsun! o sonsuz bir sevdadır, Üç harf; Ayn ~ Şın ~ Gaf'tır.. ≈ Tek kelime ömür Üç harf ile Vurulur mühür Yaş ile Mum gibi düşer Gözler ile Görünmeze erer Gönül ile Bulunur düşler Yar ile Ağyar biter Aşk ile Tüm hayaller Hamd ile Hakk'a erer... |
Cevap: Bence ask... Neyle ölçülür aşk? Altınla, gümüşle..? Metreyle, tartıyla..? Saatle, dakikayla..? Hayır, Sabırla ölçülür aşk! Şefkatle, Tahammülle, Sadakatla, Sevgiyle, Fedakarlıkla ... |
Cevap: Bence ask... Ey Aşk! Yüceliğinden göklere bile sığmıyorsun böyle olduğu halde nasıl oldu da gizlice şu gönlüme sığdın Sen?.. -Şems |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aşkın Dili Kuş Dili Gibidir, Ona Süleyman Gerek. Aşkın Sabrı Sonsuzluktur, Ona Yus'uf Gerek. Aşkın Esintisi Tufan Gibidir, Ona İsrafil Gerek. Aşkın Yolu Dağ, Kır Ve Çöldür, Ona Kerem, Ferhat ve Mecnun gerek. Bendeki Aşkın Tarifi Yok Sevgili, Onu Anlatabilmek İçin Yaşamak Ve Yaşatmak Gerek |
Cevap: Bence ask... Gerçek Aşk sevdiğini anınca yanmak... Yandıkca sevdireni anmaktır... ~Mevlana~ |
Cevap: Bence ask... "Elim eline, gözüm gözüne değmeden, Gönlüm yüreğine değdi Ey Yar ! " Diyorlar AŞK deli. Ama biz zırdeliyiz. Diyorlar kötülüğe götürür insanı insanın içi. Ama biz o iç'e emrederiz ! Hz.Mevlana |
Cevap: Bence ask... Bir ask elifbasi carpar sol yanimda |
Cevap: Bence ask... Âşk bir kapıya varan imiş… Kapıyı vuran kalp imiş, bir kere vurup, bin kere duran imiş… Âşk imiş ölüm… “Ölmeden önce ölün” diyen Peygamber imiş, …âleme sultan inmiş, Ahmed-i Mahmud-i Muhammed Mustafa imiş, aleme rahmet imiş… Âşk imiş Âşk!. |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağ duyusu olmayan biriyle beraberseniz rabbim sol yanınıza kuvvet versin... |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sevgi üzerine kullanılabilecek bütün mecazların üstüne alınmalıdır Aşk Aşk acıdır,hasrettir. Hicran ve hayrettir, Firkat ve gurbettir. Gözyaşı ve ahtır; Tazarru ve münacattır. Aşk ölümdür, Can vermedir, Kurban olmadır. İskander Pala |
Cevap: Bence ask... Bir Dem Ateştir AŞK.. Bir Dem de Sudur.. Ne O Aşk Değildir.. Ne de Aşk Odur.. Su Damlar Kalemden..Kağıt Tutuşur, Yanma...Islanma... Yaz Yazabilirsen..!!! Serdar Tuncer |
Cevap: Bence ask... Aşk diyorum ancak Allah'a olandır Ve Yâr diyorum ancak Allah'tan armağandır. Kalbi Hak'tan yoksun olanın Aşkı muhakkak koca bir yalandır. Ömer Solmaz |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] hakiki aşk, umulmadık dönüşümlere yol açar. Aşk bir milat demektir, şayet ‘aşktan önce’ ve ‘aşktan sonra’ aynı insan olarak kalmışsak, yeterince sevmemişiz demektir. Birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir. O kadar çok değişmelisin ki sen, sen olmaktan çıkmalısın! elif şafak |
Cevap: Bence ask... Aşk..sahip çıkmaktır. . . Ve Aşk asla unutmamaktır..... |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Anlatılıpta gönül deşen mi, Anlatılmayıp yürek deşen mi Aşk? Bakıpta kıyamamak mı, baktıkca doyamamak mı Aşk? Aşk nedir bilirmisin? Ben ol ki bilesin!.. (MESNEVİ) |
Cevap: Bence ask... Sükûtumla kelâma durdum, o da illâ Aşk dedi. Bir yanımız hep hüzün! Bir yanımızda hep sevda Bir yanımız hep umut! Bir yanımızda hep dua. ...Bir tutam hüzünle başlar aslında her şey ve bir tutam dua ile devam eder durduraksız... ve hüzünlü dualarla çıkılır yola... |
Cevap: Bence ask... Aşk; Karşındakini bulunmaz hint kumaşı sanmanla, Sersemin teki olduğunu anlaman arasında geçen zamandır !! |
Cevap: Bence ask... Aşk kendiliğinden ve karşılıklı olmalı o zaman AŞK AŞKTIR::) |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aşk . . Bedeni tahayyül etmek değildir. Aşk sureti sevmek değil Suretin içindekini sevmektir. Onu gördüğünde sesinin titremesi Ellerinin titremesi kalbinin yerinden çıkmasıdır. Aşk sahip olmak değildir. Başkasının olsada onun mutluluğunu istemektir. Aşk..sahip çıkmaktır. . . Ve Aşk asla unutmamaktır..... |
Cevap: Bence ask... Bence en güzel a$k Allah a$kı gerisi bombos |
Cevap: Bence ask... Bence Aşk ; Her nefeste Şükürler Olsun Rabbime Müslüman Bir Ailenin Müslüman Evladıyım Diyebilmek... |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aşk; Baktığın her şey de Allah'ı hissetmektir. |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sabır AŞk'ı AŞK eyleyendir, Aşık da Aslında SABREYLEYEN dir. . . ! |
Cevap: Bence ask... Sen sen ol kelimelere fazla takılma. Aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir. Aşık dilsiz olur |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ve elimi açıp aşk dilendim: Nar olmadan nur olunmaz, Nur olunmadan aşka visal bulunmaz... Yak beni Rabbim ! Hz.Mevlana |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Birlikte gülüyorsanız mutluluktur, Birlikte ağlıyorsanız dostluktur; Ama birlikte susuyorsanız, bu Aşktır... - Marquez |
Cevap: Bence ask... Aşkın üç cemresi, Önce göze, sonra gönle, en son da ruha düşer... Göze düşerse beğeni, gönle düşerse aşk olur... Ruha düşerse işte o zaman kara sevda olur.. |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] - AŞK Bir bakışLa başLar bir Sözle biter,Sevmek mi.?...Her Zaman YÜREK İster... |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üç nokta aşktır… Her nokta gizli bir Ahtır … Seviyorum deyip haykıramamaktır… Boğazda düğümlenen iki çift sözdür… Dilin lal, gönlün melal olduğu andır… Gözlerden süzülmeyen iki damla gözyaşıdır… Hissedilen fakat bir türlü yazılamayandır… Kelimelerin kifayetsiz kaldığı andır… Üç nokta; bitmeyendir bitemeyendir… Mevlâna Celâleddin-i Rûmî |
Cevap: Bence ask... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kalbi kazanmak değil ki marifet ! Orda kalmak. - Hasan Gül |
Cevap: Bence ask... |
Cevap: Bence ask... Kalp dediğin atıyor zaten, marifet ritmi değiştirebilende. Icarus |
SAAT: 07:04 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.