![]() |
Alıntı:
Bu tür edebi konulara azıcık ünsiyet bağım bulunuyor. Bu hâl üzere çıkıyor bir şeyler işte, hamd olsun : ) |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Âşk, imar etmek için virân eder !.. Hazret-i Ken'ân Rifâî (k.s) |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ruhunda Ateş Çıkmadan Kalpte Demlenmez Sevda... |
Uçurumun kenarında dolanan bir kimse gibiyim. Aşka meyletmiş gönlümle ne kötü ne de iyiyim... Şayiâlar koparırım dört bir yandan, Gelmesen de bir haber yolla bunu bileyim... ( snnclk ) |
Aşk... Hissettiğin kadar kalbinde. Söyleyemediğin kadar dilindedir. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Yüreğimizi' Yakan Âşk'a Biz hep Şükür kınası yaktık ... Kader di Kısmet di Herşey'den ziyâde varIığımızı Yaradan'a TevekküI dü ... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Aşk ile yola çıkmak ise niyetin. Bela ile imtihan olursun. Zúl'celal ve'l ikrâm, Önce kâhır Sonra ikrâm. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Ben diyorum ki; Vuslâtı beklerim yâr... Aşk diyor ki; El intizar eşeddü min'en nâr! ( Beklemek Ateşten Şiddetlidir ) Eğer razıysan yanmaya buyur... Otur şöyle baş köşeme de Sensiz geçen günleri taşlıyayım... |
Ve Aşk Yandı Yakıldı Atıldı ateşe Su oldu Girdi gönüllere Aktı gözlere Sürüldü dillere Yazdı Yazıldı Ve Aşk Müebbet oldu kuyuda [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Lal'ü Aşk'tır ahvalim… Y'ar t'adında sukunetim, Aşk t'adında yaralarım… Sabır t'adında dualarım var… |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Dedim, "Ne güzelsin yâr." Dedi, "güzelliğim neydiki?" Dedim, "yüreğini görmekti, gözlerine dalmaktı, içindeki âşk'ı bulmaktı." Dedi, "âşk neydiki yar?" Dedim, "gönlüme seni düşürene dua edip, O'nun âşkını bilmeden seni bulmaktı yar" Dedim "buldun mu?" dedi, ELHAMDÜLİLLAH O'nu bulmadan seni bulsam bu aşk olmazdı yar. |
Âşk; Harem'den içeri girdiğinde hangi duâ'yı yapsam derdindeyken , Kabe'yi gördüğünde bildiğin herşeyi unutmaktı. |
aşk dünyaya aldanmayıp gönülden samimice Rabbine bağlanmaktır,,, |
Gerçek aşk Allah'ın rızasını ve sevgisini kaybederim düşüncesiyle, büyük imtihanlar ile mücadele edip kaçmamaktır. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Züleyhâ der-i figân ederken içimde Söyleyin yârenler Yusûf'luk mudur tek çâre Dil lâl olmuşken yâre Âşk'a kelâm dökmek benim ne haddime |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üzülme Ey Gönül .! Rahmetiyle imtihan eden " AŞK "Bırakta, bir Dikende Gül eylesin Seni.. |
Aşkın bam teli sızlatır geçtiğinde her yerde adın Madem gidecektin, neden geldin be kadın... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Derler ki Mevlana'ya: 'Aşk dediğin yalan..' Ve Mevlana cevap verir: - Yalanına çulumu verdim, Gerçeğine canımı veririm.. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Dinle.! Aşk Bir Kapıya Varan İmiş ! Kapıyı Vuran Kalp İmiş Bir Kere Vurup Bin Kere Duran İmiş ! Aşk Can İmiş Canan İmiş Candan İmiş Aşk.. ::klp::klp::klp: |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. 'Yüreğimizi' Yakan Âşk'a Biz hep Şükür kınası yaktık ... Kader di Kısmet di Herşey'den ziyâde varIığımızı Yaradan'a TevekküI dü ... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Adını soruyorlar hiç tanımadığım insanlar, Ve Ben ; Yaradan, Yâr etti. Yâr, Yara oldu. Yaradan ötürü, Yaradana sığındım, Adı aŞk oldu…! Diyorum.. |
bence aşk yalnızca Allah'a duyulur.kula duyulan sevginin farklı boyutudur. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. "Aşk" kalbinin söylediklerine inanmaktıŕ.... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Ve aşk.. Herkesi ona benzetip Kimseyi onun yerine koyamamaktı |
Allahın adını zikret evvela şeytanın tuzaklarından kaç kuranı kerim oku mutlu ol |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Ey gönül! Madem Aşk’a düştün, Sus..! Gerçek Aşkın başrol oyuncusudur sükut! Sen kelamlarını çek ki geri, AŞK ta mertebeye eresin..! Dile getirdiğin kadar yanarsın, bir gönlündeki acı yakar, bide dile düşüşün yaralar..! Bırak gözlerinden anlasın yar, Bırak Yaradan gönlündeki Aşk ile seni katına alsın.. Bilmesede Yar, Biliyor ya Yaradan!.. AŞK’A SUS.. SUS Kİ; AŞK’A ERESİN …! |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Aşkın tarifi yok vuslat muamma Bir gönle girip çöz çözebilirsen Gönül sahipleri bilirler amma Susarlar bakıp sez sezebilirsen Aşık maşuk varsa elbet aşk vardır Yar aşkı bilmeyen kendine yardır Aşk dediğin hem var hem yok diyardır Yokta varı bul gez gezebilirsen Bir dem ateştir aşk bir dem de sudur Ne O aşk değildir ne de aşk O dur Su damlar kalemden kağıt tutuşur Yanma ıslanma yaz yazabilirsen |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Yangın yerine bak! Ateşten, külden, kordan ne var elinde! Pervane değilsen yaklaşma sakın ateşe! Can’ı Canan’a teslime hazır değilsen “BEN AşK’ım” deme kimseye.. Aşk gelmesin seninle dile… İncinmesin ne Mecnun ne Leyla Ne gül ne de diken seninle! .. Ayağıma diken batacak diyorsan düşme çöle … Ah-u zar ederim diyorsan çekme gözüne sürme! Talipsen kara bahta kör talihe… Dinle! Ve semaya dursun yürekler Aşk’ın önünde… |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. 'Elif' Aşk'tır, 'Nun' Sabır... Hem Elif'teyim hem Nun'da... ...Bir ney misali inlerim her şiirin sonunda... ... " ELİF dedim, NUN geldi ardı sıra... " ♥ |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Bana Sevme Deme! Bir Aşk var Bende.. Senden öte Sen diye. Yaradan üflemiş Nâr'ını gönüle, Benden ötürü Sev diye. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Sevmek sadece görmekle olsaydı, Aşık Veysel ; Görmeden destan yazarmıydı sevdasına.. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. "Sen, bensin..!" Diye bildiğin andır aşk .. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Bir muammadır '' AşK '' Kiminin gönlüne atılan taş, Kiminin gönlüne katılan aş, Kiminin'de gözünden akıtılan yaştır '' AşK '' |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Aşk ” ile Yola çıkmak ise niyetin, Belâ ile imtîhan edilirsin… “Zü’l-Celâl-i ve’l-İkrâm.” Önce kahır, Sonra ikram… |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Adı "Aşk yolu" ise eğer ; Zor diye geri dönülür mü aşktan..? |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Kalp ne güzel şeydir ! Sever sevilir … Üzer üzülür … ama yine de derin bir “ALLAH” deyince kendine gelir ... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. ßazen imkansızdır aŞk, Ya da imkansız oLandır , Ama sonuçta aŞk aŞktır, ßütün varLığıyLa ... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Aşk tesadüfleri sever, Kader ayrılıkları. Yıllar geçmeyi sever, İnsan aramayı. Güller açmayı sever, Zaman soldurmayı. Eller birleşmeyi sever, Yollar ayırmayı. Hayat tekrarları sever, Yeniler başlamayı. Kuşlar dalları sever, Kanatlar uçmayı... Herkes geçmişi öder bir yol ayrımında Başlamak istersen yeni bir hayata; Gölgeni yedek bırak ardında.. Murathan Mungan |
Aşk, her yerde ve her şeyde seni gördüğümdür... Senden gayrısının beyhûde olduğudur... Cisminle değil hayalinle yandığımdır... Yürek yangınımın sönmediği yegane alevidir... ( snnclk ) |
|
SAAT: 17:25 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.