![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
c şıkkı |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü [QUOTE=gulsu0929;367691]2 saat 22 ) حَضَرَتْ الطَّالِبَاتُ ........نَجَحْنَ فِي الإِمْتِحَانِ Boşluğa hangi ismi mevsul gelmlidir? A) الَّوَاتِي B) الَّذِينَ C) الَّتَانِ D) الَّتِي a şıkkı 23 ) هذِهِ ...... تَحَدَّثْتُ مَعَهَا أَمْسِ Boşluğa hangi ismi mevsul gelmelidir? A) الَّذِي B) الَّتِي C) مَا D) مَنْ d şıkkı 24 ) عَمِلْتُ بِ ...... نَصَحَنِي بِهِ Boşluğa hangi ismi mevsul gelmelidir? A) مَنْ B) مَا C) الَّتِي D) هَا uzgnb şıkkı 25 ) هَؤُلاَءِ هُمْ الطُّلاَّبُ ...... تَحَدَّثْتُ مَعَهُمْ Boşluğa hangi mevsul gelmelidir? A) الَّتِي B) الَّذِينَ C) الَّتِي D) مَنْ b şıkkı |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 10-d 11-b 12-d mi? |
d şıkkı |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü arakdaşlar soruları bende sizin gibi çözüyorum cevapları öğrenince yayınlıyacağım |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 13 ) إِحْتَرِمْ مَنْ هُوَ أَكْبَرُ مِنْكَ سِنًّا Cümlesinin Türkçe anlamı aşağıdakilerden hangisidir? A) Kendine saygı göster. B) Ona saygılı ol. C) Yaşça senden büyük olana saygı göster. D) Saygı göstermeyene saygı gösterme. 14 ) عَادَتْ الطَّالِبَاتُ الاَّتِي إِشْتَرَكْنَ فِي الرِّحْلَةِ Cümlesinin Türkçe karşılığı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) Seyahate katılan bayan öğrenciler döndü. B) Bayan öğrenciler geziye katıldılar. C) Bayan öğrenciler döndü. D) Erkek öğrenciler seyahatten döndü. 15 ) "Satın aldığım bu evde dört sene oturdum." İfadesinin Arapça karşılığı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) سَكَنَتْ أَرْبَعَ سَنَوَاتٍ فِي هَذَا الْمَنْزِلِ B) سَكَنُوا أَرْبَعَ سَنَوَاتٍ فِي هَذَا الْمَنْزِلِ C) سَكَنْتُ أَرْبَعَ سَنَوَاتٍ فِي هَذَا الْمَنْزِلِ الَّذِي إِشْتَرَيْتُهُ D) سَكَنَّا فِي هَذَا الْمَنْزِلِ |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü soruların cevapları arkadaşlar 8-D 9-B 10-D 11-B 12-D 13-C 14-A 15-C 16-D 17-C 18-C 19-D 20-C 21-C 22-A 23-D 24-B 25-B |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ismi mevsul nedir?kendinden sonra gelen cümleye ne denir? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki ismi mevsul cümlede anlam olarak hangi ekleri karşılar .... yani ismi mevsul hangi eklerden oluşur? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet ismi mevsul özel ve genel olmak üzere 2'ye ayrılıyor ..peki ismi mevsul cümleye hangi anlamları verir |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü uzgn bilemedim |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ismi mevsul -en,-an,-dık,-dik,-ecek,-acak,-dığı,-mış,-miş,-mez,-maz gibi ekleri karşılar.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sıla cümlesinde bulunan zamirin adı nedir? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü arapça kitabı 68.sayfada kütüphaneye giden öğrenciyi gördüm örneğinde ellezi hangi konumda gelmiştir ve irabı ne iledir? |
|
İsm-i mevsul , mebnidir. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü kütüphaneye giden öğrenciyi gördüm... şimdi öğrenciyi gördüm 1.cümle kütühaneye gitti 2. cümle(burada gizli zamir var )kim gitti?huve yani o bunları birleştiriyoruz ellezi ile kütüphaneye giden öğrenciyi gördüm oluşuyor.. ellezi öğrencinin sıfatı olarak geliyor...hangi öğrenci? kütüphaneye giden öğrenci7638jk4 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü irabı da mebnidir..mebni olmasından dolayı da kesra olarak gelmiştir cümlede meful olan talibe isminin sıfatı olarak geldiği için birbirine hareke olarak uymadıkları için mahallen mansuptur çünkü ellezi olduğu için .... normalde talebelleze olarak gelmesi gerekiyordu ...ancak mebni olduğu için gelmemiştir kısaca... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 68. sayfada fakülteye giden iki öğrenci döndü cümlesinde ismi mevsul hangi konumda gelmiş ve irabı nasıldır? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki irabı nasıldır?ve konumu olarak fail mi meful mu nedir? |
|
İsm-i mevsul sıfat konumunda gelmiştir. İki öğrenci fail konumunda sonuna Elif ve Nun eki almıştır. Mebni değildir. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ellezani fail olarak gelmiş olan talibaninin sıfatı olarak gelmiş bundan dolayı faii konumundadır elif nun ile merfu konumdadırlar ..murabtırlar ..dikkat edersek ellezani ve talibani arasında uyum var hem birde ref halindeler bu da lafzen merfu konumda olma durumudur. |
şimdi bu cümlede fail konumda geldiği için elif nun ile merfu olmuş ama meful konumunda olsaydı nasb halinde olacaktı buna dikkat edeceğiz:) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben yanlış örneğe bakmışım gülümseyen000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki fakülteye giden iki öğrenciyi gördüm cümlesinin konumu ve irabı nasıldır? |
İsm-i mevsul sıfat konumunda , Ellezeyni nasb konumundadır. Ettalibeyni meful dür.. |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 69. sayfada ödülü kazanan kerimdir cümlesinde ismi mevsulun konumu nedir irabı nasıldır? |
İsm-i mevsul mübteda . Kerimün haber . Diğer cümlede sıla cümlesidir. Mebnidir. İsm-i mevsuller müfred ve cemi gelince Mebni, Tesniye gelince Mu'rab olurlar. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki ismi mevsul neden mübtedadır ?irabı nedir belirtiniz... |
İsm-i mevsuller isim olduğunu ve isim cümlesinin isimle başladığını unutmayalım. İsm-i mevsul bu yüzden mübtedadır. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet ismi mevsul müpteda ve irabı da mahallen merfudur ... hareke olarak merfu değil çünkü mebni düşünceli000 fecr hocam daha iyi bilir tabiAğzı-Açık000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 70.sayfa sınavda başarılı olan öğrenci hasandır cümlesinde mübtedayı haberi belirtip birde mübtedanın sıfatını belirtiniz?düşünceli000birde irabltfn52 |
hasanün haber neceha mübtedanın sıfatı irab ? hiç emin değilim mahcup000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mebni, son harfinin harekesi değişmeyendir. Mebnidir. Ellezi haber konumunda gibi görünüyor eminde değilim |
SAAT: 11:01 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.