![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü biraz karışık gibi ama yapacak bir şey yok öğrenmek zorundayız |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü anlıyor musunuz arkadaşlar? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
son soruyu da anladım da karışık biraz |
anlamaya çalışıyorum sevda ... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü inşallah anlayacağız bende karıştırıyorum7638jk4 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 100 hafe fiilinin aslı nedir ve çekiminde hıfne gelme sebebi nedir? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü hafe fiilinin aslın havfe çekimde hıfne gelmesinin sebebini bilemedim uzgn |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü aslı havife kural vardı ancak 4. ve 5. bablar kural dışıydı yani feile-yefalu babına uymadığı için fetha da alamadı yani hafne olamadı ... normalde havifne olacaktı sonra illet harfi düşecekti elif gelecekti sonra cezim olunca yani anlamsız okunma olmayacağı için o da tutunamayıp düşecekti ... sonra hafne kalacaktı ancak esre harekesini aldı kurala uymadı aslında ha harfi düşerken nun onu tuttu ve aşağıda asılı kaldığı için esre harekesini aldıAğzı-Açık000 bu satır şakaydı |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü kuran kursunda öğrenciler hocadan çok benden çekiniyorlardı (: |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü inşallah anlamışsınızdır:) kuran kursunda öğrenciler hemen pes ediyor yok okuyamıyorum diye ben buna karşı olduğum için çekiniyorlardı(: esra ben şu üniteleri bitirme işinde çok yavaşım Nurşen abla sana pazar bitiririm dedim daha 4. ünitedeyimağlayan000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ünitede her yeri ince ayrıntısına kadar inceliyorsun maşallah sevda abla hiç beklemediğim yerlerden soru soruyorsun bence bu yüzden bitmiyor hemen:):) Bana kalsa ben bu üniteyi çoktan bitirmiştim ama bu kadar iyi anlayamazdımgülümseyen000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü gavele fiilinin mazi ve muzari çekimi nasıdır?illetli harf nerede kaybour ve nerede ortaya çıkar? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 101 muzari vavlı ecvef fiiil tablosuna bakalım gavele fiiiinin ortasında illetli harf var değil mi? işte bu iilletli fiil mazide düşüp (vav)yerine elif harfi geliyordu yani gale işte muzaride de tekrar illlet harfi (vav )tekrar ortaya çıkıyor elif gidiyor...yeguulu olarak ancak 4.bab kural dışıdır... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü hanımlar az sonra geliyorum:) gavele fiili yapıcam bende |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 101 vavlı ecvef fiil tablosunda yegulne ve tegulne fillerdeki vavlar neden düşmüştür? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü [QUOTE=ademsevda;368195]sayfa 101 muzari vavlı ecvef fiiil tablosuna bakalım gavele fiiiinin ortasında illetli harf var değil mi? işte bu iilletli fiil mazide düşüp (vav)yerine elif harfi geliyordu yani gale işte muzaride de tekrar illlet harfi (vav )tekrar ortaya çıkıyor elif gidiyor...yeguulu olarak ancak 4.bab kural dışıdır...[/QUOTE ben hikaye oluşturalım diyorum kolay hatırlamak için ne dersin sevda |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet normalde gavele....yekvulu olacaktı değil mi? yekvulu yekvulani yekvulune tekvulu tekvulani yekvulne işte burada nunla birleşmiş bundan dolayı kendini taşıyamıyor düşüyor(nunu nisve:cemi müennes nunu) kalıp 1 .bab karışık ama zamanla anlayacağız bulmaca gibi.... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü olur hikaye anlatımı hoş olur...:) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki 101.sayfa yalı ecvef fiili yebiiu fiiinin mazi ve muzarileri nelerdir?illet harfi nerede ortaya çıkmış nerede kaybolmuşdüşünceli000 |
Koşturmaca bitirelim diyorum ama hepsi çok önemli konular. |
|
yebiu . müfred yebeeu muzari ( muzaride ortada illet gelmiş) yebuu. mazi ( mazide sona illet gelmiş) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü beyea fiili aslı baa'a mazi yebiiu muzari evet gale de olduğu gibi nunu nisve ile birleştiği için illet harfi düşmüş feale yefilu babından gelmiş yani burada yefilu babıının ayın harfinin harekesine bakıyoruz i harfi işte düşen illet harfinin harekesini bu hareke neyse o veriyordüşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü beyea fiilin aslı baa'a mazi yebiiu muzari evet gale de olduğu gibi nunu nisve ile birleştiği için illet harfi düşmüş feale yefilu babından gelmiş yani burada yefilu babıının ayın harfinin harekesine bakıyoruz i harfi işte düşen illet harfinin harekesini bu hareke neyse o veriyordüşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 102. sayfa muzari fiil çekiminde hafe fiilinin illet harfi hakkında bilgi verebilir misiniz? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü arkadaşlar hafe fiili aslına dönüşmüyor yani elif vava dönüşmüyor diyorduk ya aslına muzari de dönüşüyor hani diye..gavele..... gale....yegulu bakın mazide vav kayboldu muzari de orrtaya çıktı ancak bu babta yani hafe de böyle birşey olmadı kural dışı kaldı çünkü 4.bab feile yefalu babından geldiği için... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben çok zorlandım bu konudaağlayan000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 103 .sayfa vavlı ecvef fiilinin emri nasıl yapılır? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki gul fiilinde vav neden düşmüş ? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet kendinden sonraki hareke cezimli olunca illet harfi düşüyordüşünceli000 kendinden sonraki cezimli olan harf illet harfine sen git biraz dinlen ben buradayım diyorçay-kahve000 |
haf şeklinde üstün okunmasının sebebi aslının dördüncü bab dan olmasıdır. yehvef dan ihvef şeklindedir. Vavın üstün harekesi bir önceki ha ya aktarılmıştır. kural vav elife dönüşmüştür. haf emrin sonu uzatılmadan cezm yapılır. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü nakıs fillerin çekiminde illet harfinden önce fetha varsa nasıl bir kural oluşur? |
|
SAAT: 17:17 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.