![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü esra bir önceki çözdüğümüz soru gibi ... haber mübteda doğru mübtedanın sıfatını iyi düşün |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sıfatı ellezi mi? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ismi mevsuller marife bir isimden yani öğrenciden sonra onun sıfatı olarak gelirler desek.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ettalibu mübteda hasanun haber öğrenci hasandır... hangi hasan?sınavda başarılı olan öğrenci hasan bu durumda ellezi mübtedanın yani ettalibunun sıfatı olarak gelmiştir.. ellezi mahallen merfu konumunda gelmiştir.mebnidir.... peki ellezi sıfatı olarak gelirken sonraki cümle de sıla cümlesi diyebilirmiyiz? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü diyebiliriz diye düşünüyorum :) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 70 sınavda başarılı olan öğrenci geldi derken cümlenin failini sıfatını belirtebilir misiniz? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
neceha fail mi? |
Ettalibu fail ellezi sıfatı |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü esra neceha başarılı olan demektir fail değildir |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü aaaa evet :):) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü vesale fiil ettalibu faildir sıfatı ellezidir... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü müşterek ismi mevsul nedir? |
|
Müzekker ve müennesleriyle birlikte müfred , tesniye ve cemileri bulunan ism-i mevsuller ma - men - eyyün gibi.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki men ve ma ismi mevsuller arasındaki fark nedir? |
|
men akıllı varlıklar için ma hayvanlar ve eşyalar için kullanlır |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 71 kuranı kerimi ezberleyen geldi cümlesinde men hangi konumda gelmiştir irabı nedir? |
|
ref konumundadır. Mebnidir , değişmez... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü yani faildiralkış000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 71 kuranı kerimi ezberleyeni gördüm cümlesinde ismi mevsul hangi konumda gelmiştir irabı nasıldır? |
raeytü fiilinin mefulü olarak nasb konumunda |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki kuranı kerimi ezberleyene uğradım cümlesinde ismi mevsulun konumu ve irabı nedir :) |
|
Mebnidir. ismi mevsullerin başına gelen harfi cerler son harekeyi esre yapar. Fakat harekesi değişmez. Cer konumundadır... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mahallen mecrur konumunda yani diyebilirmiyiz? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 72 adam yapmadığını söylüyor cümlesinde ismi mevsulun konumu nedir?açıklayınız.. |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sevda abla nereye kayboldun :):) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü esra buradayım... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ismi mevsul fail konumda mı dedim cevap vermedin de görmedin galiba :) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü yok kardeşim cevabımı yazdım da sildim yanlışlıkla geliyor tekrar... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ismi mevsul meful konumda olduğunu düşünüyorum...düşünceli000 adam yapmadığını söylüyor...ne söylüyor....yalanAğzı-Açık000 burada cansız bir varlıktan söz ediliyor:) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü doğru bu örnek cansız varlıklra örnekti fail olamaz oradaki fail adam akıllı bir varlık akılsız değil :) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 73 gördüğüm adam gitti cümlesinde fiil fail meful nelerdir sıla cümlesi hangisidir? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sevda abla bugünlük bu kadar yetse mi ki benim çookk uykum geldimahcup000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü esra son soruyu da çöz bu üniteyi bitirelim 4. üniteye başlayalım yarın .. nurşen abla da gitti galiba.. |
SAAT: 11:01 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.