![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü hiç kimse derken burası umumi oluyor zaten az sonra örneklerle anlatacağız.... hiç kimse yani geneli ifade ediyor değil mi?yani ehaden kelimesi... işte bu genel ifadeden bir tanesini hariç tutuyoruz o da kardeşini kelimesini... kardeşin hariç hiç kimseyi görmedim gibi ... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü son sayfası hariç kitabı okudum... cümlesini açıklar mısınız? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
abla bunu ben değil kitap açıkladı |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kitap sayfalardan oluşuyor işte burada kitaptan bazı kısımlarını hariç tutuyoruz... anlaşılıyor mu acaba? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü umumi manalı kelimeden kasıt nedir? |
Olumsuzluk , yasaklama veya soru edatından sonra gelen nekra lafızdır |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü nefy..olumsuzluk edatı nehy....yasaklama edatı ve soru edatından sonra gelen nekra lafızdır..ehadun kelimesi umumi manalı lafızdır anlamı hiçkimse olarak söylüyoruz.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü siva ve gayru edatları hakkında bilgi verebilir misiniz?_ |
Müstesna minh mecrur ise gayru ve siva ya mansub ya da müstesna minhe uyarak mecrur gelir. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü müstesnanın harekesi ne ise gayru da öyle gelir ancak sivenin son harekesi değişmez. bu iki edattan sonra gelen müstesnalar muzafun ,leyh olarak daima mecrur gelirler. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ben bunu kısaca anlatayım en iyisidüşünceli000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü biz ilk başta illa edatından sonraki kelimenin irabında müstesnada iki yol izlemiştik hatırladınız mı? 1. yolu yazabilir misiniz? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü işte o mansup olan müstestanın harekesini gayru kelimesi çalıyor...gayra oluyor ondan sonra gelen müstesnanın harekesini de kesra yapıyor |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 2. yol neydi |
|
Müstesna minhin irabına uyarak mecrur olur mu düşünceli000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü olmaz abla:) |
Siz devam edin ezbere olmuyor, kitap alınca derse katılırım sfhfgshsfhsgh |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü işte o müstestanın aldığı harekeyi yine gayru kelimesi çalıyor.. ve illa yerine gayru getiriyoruz müstesnayı da cer yapıyoruz anlaşıldı mı acaba |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü abla netten kitapla takip edebilirsin niye gidiyorsun... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kısaca illa kelimesi yerine gayru kelimesini harekesiz olarak getiriyoruz müstesnanın harekesini gayruye ekleyip müstesnayı da kesralıyoruz... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sıva edatı nasıl gelir peki? |
|
abla harfi cerli olarak mı söylemek istemiştin.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü mahmut hariç arkadaşlar gittiler cümlesini açıklar mısınız?olumlu cümle |
gayru ile kurulan istisnada ise illadan sonraki müstesnanın harekesi gayruya geçmiştir gayra olmuştur. mahmuden de mucrur olarak gelmiştir. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki olumsuz cümlede nasıl gelir? |
Birincisi edat ya mensub olur. İkincisi ya da müstesna minh ile aynı harekeyi alır. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sait dışında öğrenci gitmedi cümlesini açıklar mısınız? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü edat hangisi oluyor... esra hani illa iki şekilde geliyordu olumsuz cümlede yoksa gelmiyordu mu? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra illa edatı ile ilgili iki yol vardı bunları sormak istemiştim |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü nurşen abla özürdilerim ya ben cevabını başta yanlış okudum ve ookumaya da devam etmişimmahcup000 ozr* |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki esra unuttun sandım bir anda |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sadece fatih geldi cümlesini açıklayınız? |
Bu cümlede gayru müstesna minhin yerine geçip fail konumda geldiği için merfu olarak harekelenmiştir. Yanlış anlamadıysam abla |
SAAT: 07:03 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.