![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
illadan donra gelen kelimenin yani müstesnanın irabı cümledeki durumuna göre değişir. Burada cümle ya olumlu ya olumsuz ya da olumsuz olup müstesna minh kullanılmamış durumda gelir. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü yani müstesnanın irabı bu üç durumda farklı farklı olur diyebiliriz değil mi? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ilk önce illa edatını olumlu cümlede inceleyelim mahmut hariç arkadaşlar gittiler cümlesinde müstesnanın irabı nasıl gelmiştir? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ikisi dışında memurlar döndüler cümlesini açıklar mısınız? |
tesniye ve çoğullarda nasb hali ye ile olur. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki esra müennes çoğul gelseydi nasıl olurdu? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü nasıl olurdu abla |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü elif te ile ama unutma esra irabı bunların kesradır çünkü mebni olduğu için ... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü olumsuz cümlede illa edatı nasıl görev alır? |
Bu tür cümlelerde müstesnanın irabı ya mansub olur ya da müstesna minh ile aynı irabı alır. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü hasan dışında öğrencileri görmedim cümlesini açıklayabilir misiniz_? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü bu cümlede müstesna minh mensub ise her iki durumda da müstesna mensub olur. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü yani müstesna minh mansup durumda olması meful oluşundan dolayı diyebilir miyiz?bundan dolayı müstesna da meful konumunda mansup diyebilir miyiz? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü hasan dışında arkadaşlara uğramadım cümlesini açıklar mısınız? |
ikinci cümle ise müstesna minhe uymuş mecrur gelmiş |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sait dışında öğrenci gitmedi cümlesini açıklar mısınız? |
İkinci cümlede müstesna minh merfu gelmiş müstesna müstesna minh uymuş merfu gelmiş |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Tekerleme gibi oluyor ablagülümseyen000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü evet esra.... bakalım daha ne tekerlemeler göreceğiz7638jk4 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü müstesna minhin zikredilmediği cümleye ne deriz? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki bu olumsuz cümlelerde müstesnanın irabı nasıl olur? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sadece fatih geldi cümlesini açıklarmısınız? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki fail olduğunu nereden anlıyoruz? |
kim geldi? fatih fail ben böyle anladım.:) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sadece fatih geldi cümlesinde x gelmedi sadece fatih geldi.... burada x fail durumda ama düşmüş yok olmuş onun irabını fatih devir almış diyebiliriz ... fiilden sonra fail gelmesi bu da özne durumunda olması da sebep tabi.. burada x dediğimiz müstesna minh fatih ise müstesna |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sadece fatihi gördüm cümlesini açıklar mısınız? |
Yani mestesna minh meful konumda ama yok düşmüş irabını fatih almış. Böyle mi? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü raeytü deki ra'a ..fiil. tu:fail ben demek neyi gördüm sadece fatihi peki neyi görmedim x burada ayırım yaparsak çözümleme kolay olur esra... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sadece fatihe selam verdim cümlesini açıklar mısınız? |
tü fail kime selam verdim sadece fatihe meful fatihan değil de fatihin olmuş çünkü harfi cer var. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü cemil dışında öğretmenler geldiler cümlesini açıklar mısınız? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü müstesna minh ya genel manalı bir kelime,ya kısımları olan bir kelime(kitap)ya da birden fazla olmalı diyor... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü öğretmenler dediğimiz kelime çoğul burası müstesna minh tekil olan kısım ise müstesna biz burada çoğuldan tek birini istisna ettik diyebiliriz yani |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kardeşinden başka hiç kimseyi görmedim cümlesini açıklar mısınız? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Abla ben bunları anlamıyorumuzgn |
SAAT: 07:03 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.