www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi Hdimul slam,Al Tarihi: 06 Mays 2019 (10:22), Konuya Son Cevap : 01Haziran 2019 (16:28). Konuya 19 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:11 |
Durumu: ![]() Medine No : 38944 yelik T.:
09 ubat 2014 | ![]()
Duygu ve dncelerinizi yle gzel anlatmsnz ki, kpta ile okudum. O nefsi terbiye edebilmesi bazen diz ktrmesini, sonunda insanolunun isterse galip gelecei ifadeniz muazzamd. Kur'an'daki ayetleri yaantnza aktarmanz ,ayetlerle i ie olmanz memnuniyetle okudum. Allah raz olsun . Dnceler ancak bu kadar nezih ifade edilirdi. Ayrca Kur'an ayetlerinden sizi etkileyen sure ya da ayetleri dinlemekten memnunluk duyarz
__________________ O (cc)NA SIINMAK AYRICALIKTIR |
![]() |
![]() | Mesaj No:12 |
![]()
Zarif yantlarnz iin teekkr ederim. Ve cevap yazmadm iin hem zgn hem de rahatlam durumdaym nk bir yoldan gidebileceimizi dnyorum. Aslnda yantLAR hazrladm. Pek ok YANITLAR. Sadece yaranlar konusunda onlarca sayfa yazdm. Batan baladm tekrar tekrar tekrar yazdm. zgnce yazdm, sevgi ve efkatle yazdm, fkeyle yazdm, zerafetle incelikle yazdm, kaba kaba yazdm ama hangi duyguyla yazdysam dierleri eksik kald. O nedenle "Yaranlar kimdir"i birlikte, yantlayalm istiyorum. Bylece o duygular birlikte yaayabiliriz belki. Yaranlar sordunuz o yzden bu soruyu inaAllah tam da yle yaparak yantlayacaz. Mihrinaz Hanm soru sizin o yzden size soruyorum. Yaralm m? Ben soracam ve siz ksaca sorularm yantlayacaksnz? | |
![]() |
![]() | Mesaj No:13 | |
Medineweb Ba Editr Durumu: ![]() Medine No : 14593 yelik T.:
15 Kasm 2011 | ![]() Alnt:
Siz yinede yazn. Nasl dnyorsanz eksik grsenizde paylan ki; Sizin eksik grdnz cmle belki birinin, birimizin tamamlama cmlesi olacaktr. Ya da tamamlanacaktr.. Buyurun hocam...yilikte yaranlarn da ok fazla olduu zaman diliminde gerekten iyiler kimler? yi-hayr-hayr ve iyilikle yaranlar kavramn aalm isterim. Gerekten iyimiyiz bakalm ! !! | |
![]() |
![]() | Mesaj No:14 |
![]()
Yarann dnyadaki durumunu Allah urada tanmlar: "O geceyi gndze sokar, gndz geceye sokar. O bizatissuduru bilir." yle yaklatrlmtr ki yaran, bu ayeti okuyanlar "SADECE" Allah'tan bahsedildiini dnr. Hadid sresinde 6. Ayettir bu ayet ve 11. ayete kadar 4 derece insandan bahsedilir. En tepede Allah'n kendisine yaklatrd "yaranlar" bulunur. Onun altnda Allah'n halifeler kld insanlar. Onun altnda mlkn kendisine ait olduunu zanneden ve onu mr boyu infak eden insanlar. Onun altnda ise maln kendisine ait olduunu zanneden ve Allah' fakir kendisini zengin zanneden ve hatta Allah'a bor vermeye kalkan insanlar bulunur. Drt farkl mertebe ki bunlar kendi aralarnda da derecelendirilir. rnein kendisinin zannettii mal vs. fethten nce ve fethten sonra harcayanlarn dereceleri farkldr. Bu drt mertebenin ahiretteki durumlar anlatlr. Kimlerin nasl bir cennete gittiini, kiminle komu olduunu anlatr Allah. Drt mertebenin de yerini ak ak anlatr Allah. Balayalm. Yaran gecesini gndzne katmaz. Ne gecesi vardr onun ne gndz. Gece de gndz de Allah'ndr. Allah yaran imana davet etmez nk o zaten Allah'a ve resulne iman etmitir Allah onun sdurunu bilir. Allah ona infak et de demez Hadid sresinde. O zaten geceyi gndze katar gndz geceye katar. Onun arzusu cennet deildir, mal mlk deildir,kkler vs. deildir. O Allah'n magfiretine ve rdvanna kavumak ister. O Rabbinin Vech-i A'l sna kavumak ister. O Allah ile ticaret yapan, ecir cret karlnda hizmet veren biri deil Allah' honut etmek, rzasna magfiretine kavumak iin kulluk edendir. Onun altndaki ayette ise Allah'a ve resulne imana davet edilen halifeler vardr. Halife derken mlkn kullanmna verildii herkes. Bir can verilen herkes halifedir rnein bir beden bir nefes verilen. Allah'n olan can kullanan Allah'a ait olan bedeni kullanan herkes halife klnmtr. Kimileri bunun farkndadr, kimileri deil. Farknda olanlar halifedir olmayanlar ise aadaki ayette deineceiz. imdilik halifelere devam edelim. Allah halifelerin "Allah'a ve Resulne" imana davet edilmelerine hkmetmitir. man etmiyorlar m? Allah onlarn infaka davet edilmelerine hkmetmitir. Allah'n olan infak etmiyorlar m? Bildikleri halde! Yerlerin ve gklerin mlknn Allah'a ait olduunu bildikleri halde! Onlar ayn zamanda Allah ile ticaret yapanlardr! Kullanmna verilenleri yle sevmilerdir ki, cenneti isterler Allah'n rzasn deil. Dnya hayatnn elencesi cici bicisi yle gzlerini kr etmitir ki cennet isterler, kk isterler, huriler isterler, bize nuri yok mu derler... Allah da onlara cret olarak BYK ECR byk creti vaad eder. Onlarn altnda da mlkn kendisine ait olduunu zannedenler vardr. Ben geceMi gndzMe katyorum Allah iin diyenler vardr! Ben Allah iin varM youMu veririm diyenler vardr. Allah yle efkatlidir ki yukarda iki defa mlk Allah'ndr denmesine ramen, insanlarn sadece halife olduunu, mlkn insanlarn kullanmna verildiini sylemesine ramen. yle insanlar vardr ki "Ben Allah iin geceMi gndzMe katyorum," derler. Ve Allah demez ki "Yerlerin ve Gklerin Mlk Allah'ndr sen kendini Allah'n mlkne ortak m kouyorsun!" Derler ki ben canM bile veririm Allah iin. Ve Allah demez ki kuluna "Hayy olan Allah'tr. Canlarnz Allah'ndr. Sizin kullanmnza verdii can mlknde Allah'a ortak m kouyorsunuz!" Derler ki ben varM youMu, malM mlkM Allah yolunda harcarm. Allah onlara demez ki "Mlk sadece ve sadece Allah'ndr. Allah'a kendinizi mlknde ortak koup sonra Allah yolunda harcayarak Ahsen mi davrandnz sanyorsunuz?" Hayr! yle deil! Ama Allah Rauf'tur Rahimdir. Onlarn anlayacaklar dilden konuur. Der ki: Yerlerin ve gklerin miras Allah'ndr. Miras diyor Allah! Miras! Miras kim kime birakr arkadalar? Hl nasl secde edip alamazlar? Nasl bu kadar sert kalpli olabilirler? Allah bir zerlerindekilere Halife diyerek onurlandrrken bu insanlar mlkn kendilerine ait olduunu Allah' da miras m? Nasl da irkin! Buna ramen Allah fethten nce ve fethten sonra infak edenlere "Gzeli" vaad ediyor. Nasl da Rauf Allah. Nasl da Rahim! Sonra en aada Allah'a bor verenler var! Mal kendisinin zannettii gibi kendisini zengin Allah' fakir zannediyor herhalde. Allah'a bor isteterek ve Allah'n mlkn ona faiziyle vererek Allah' onurlandrdn m zannediyor? Dan zerindeki bir dabbe gibi yukardan bakyor insan. Da kudret eliyle tutana, dadan bor veriyor; dan da kendisinin de Rabbine bor veriyor... 6. Ayette yaranlar imana davet edilmez. Allah onlarn sdurunu bilir! 7. Ayette halifeler hem Allah'a hem resulne imana davet edilir. 10. Ayette kendini mlkn sahibi zannedenler "Allah'a ve Resulne deil" "Allah'a imana" davet edilir. 11. Ayette Allah' fakir kendini zengin zannederek Allah'a bor verenler "Allah'a imana" davet edilmezler! Bu davetsizlikler ya da davetler bizlere o insanlara dair bir fikir veriyor. Peki bu drt insann ahiretteki durumu nasldr? Mlk kendisinin, can kendisinin zannederek infak edenleri grrz nce. Cennete giderler. Allah onlara gzel olan vermitir. ki nur salarndan ve nlerinden koar. Madem cenneti istemilerdir alsnlar cenneti! Mnafklar onlara seslenir. Mnafklara yant verilir. Sonra aralarna bir set ekilir. Bir tarafnda azap bir tarafnda ise rahmet vardr. Bu sette bir de kap vardr. Mnafklarla konumaya devam ederler. Ne kadar da yakndr bu cennetlikler mnafklarla. Azapla aralarnda sadece bir kap vardr bu cennettekilerin. Azapla kap komusudur bu cennetlikler. Ahsen deil mi? Onlar iin yle deil midir? Fevzl Azm der Allah Fevzl Azm! Byk baar! Kendisinin zannettii mlk Allah yolunda harcayarak cennete ulaabilmeleri byk baardr gerekten! Allah cennete ulaan halifelerini ve yaranlar "Allah'a ve Resulne iman edenler" diye aarak tanmlarken bu cennetlikler iin mmin erkekler ve mmin kadnlar. man etmiler ama neye kime Allah belirtmez. yle ya Allah'a gerekten iman eden resulune gerekten iman eden Allah' mirass gibi dnr m! Neyse, mminlerdir onlar da... Peki ya Allah'a bor verenlerin durumu nedir? 18- phesiz sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadnlar, Allaha gzel bir bor verenler var ya, verdikleri kendi hesabna kat kat katlanr. Bir de onlara kerim bir ecir vardr. Allah onlar sadaka veren kadnlar ve sadaka veren erkekler ve Allah'a bor verenler olarak tanmlar. Ne ac! Cennete giderken filan da grmyoruz onlar. Durumlar pek mehul! Bir rnekle anlatacam size durumu. Biri kapdan giriyor ve 3-5 lira uzatyor size. Allah'a bor veriyorum aln bunu diyor. Sonra dediinden utanp "Hayr, hayr sadaka veriyorum," diyor. Ne derdiniz? "nce Allah'a bor verenlerdendin imdi sadaka verenlerden oldun" Adam utanyor ve cebinden tm parasni karyor. "Malim mlkm canm dahil Allah'a feda olsun! Hem lnce her ey yine ona kalacak." Ne derdiniz? "imdi iman edenlerden oldun!" Adam tekrar utanr sylediinden. "Benim malm mlkm canm yok ki zaten, nasl Allah'a miras kalsn? Hepsi zaten Allah'n. Her ey yalnzca Allah'n" Cevap verilir: "imdi hakka ehadet edip doru syleyenlerden ahit ve Sddklerden oldun. imdi Allah'a ve resulne iman edenlerden oldun." Aklna cennet geliyor adamn adam utanyor. Zaten Allah'n hazine sand olan yeryzundekileri oradan oraya katp bir de karlnda Byk Ecri/creti, cenneti istemekten "Ne cenneti," diyor, "Allah beni affetsin benim kullanmma verdiklerini yanl kattm iin bana magfiret etsin, benden raz olsun, yeter ki benden raz olsun!" Ne derdiniz? "imdi Allah'a ve resulne iman edenlerden oldun." ... Azapla kap komusu olan mminler Allah'a bor ve sadaka verenler Bu iki grubu iki ayetle birbirine balar Allah. Onlarn problemini ortaya koyar: 16-"man edenlerin kalplerinin Allah'n zikriyle ve inen hak akna huu duyma/haiyete kaplma zaman gelmedi mi? Kendisine kitap verilmi sonra zerinden uzun zaman geip de kalpleri katlam ve ilerinden ou fsk olanlar gibi olmasnlar. 17- yi biliniz ki Allah, yeryzn lmnden sonra diriltir. te size ayetleri aklnz ersin diye akladk. Onlar mlk kendilerinin zannederek Allah'a ortak koan mmin kadnlar ve mmin erkeklerdir. Sadaka veren erkekler sadaka veren kadnlar ve Allah'a borc verenlerdir. Erkei ve diiyi yaratan Allah bilir yaplan trl ileri!!! Sonra mlkn kullanmna verildigi kiiler, halife klnanlar, ahitler ve sddkler belirir. Byk ecrin sahipleri. Byk cretin sahipleri! Nasldr onlarn cenneti? Onlar da azapla kap komusu mudur? "Allaha ve rasullerine" iman edenler var ya, ite onlar sddklerdir, ahitlerdir. RABLER KATINDA onlarn ecirleri ve nurlar vardr. Ayetlerimizi inkar edip yalanlayanlara gelince onlar cehennem ashabdr. Onlar Allah'a ve resulne iman etmis. Mlkn cann ve her eyin Allah'a ait olduuna ahitlik etmi ve dosdoru kabul edip dile getirmiler ve infak etmilerdir. Onlarn nurlar ve ecirleri Rablerinin katndadr! Byk ecir onlarndr. Onlar dnyahayatn sevenler ki infaklarna karlk byk ecri cenneti istemi ve ona kavumulardr. Allah onlar bir ayet ile yaranlardan ayrr. O ayet udur: 20: Deersiz dk dnya hayatnn yalnzca oyun, elence, ss ve aranzda karlkl vnme, mal ve ocuklarda okluk yarndan ibaret olduunu biliniz. O, bir yamurun durumuna benzer; otu renberleri imrendirmitir, sonra heyecana gelir, bir de onu grrsn ki, sararm erp oluverir. Ahirette ise iddetli bir azap vardr. Allah'tan magfiret/balanma ve rdvan. Deildir dnyahayat baka ancak metaul gurur. Normalde dnya hayatnn deersizliinden bahsettikten sonra cennetin gzelliinden bahsedilmesini beklersiniz ama hayr. Meta gururunun degersizligini anlatir Allah ve magfiretini rdvann/rzasn iaret eder Byk ecri/Allah'n katndaki "cenneti isteyen insanlara". iddetli azabn ve magfiretini hatrlatr, onlara gnahlarn hatrlatr. Rzasn hatrlatr. Allah'n rzas Allah'n katnda da olsa o cennetten a'l deil midir? Ve yaranlara gelir sra. Geceyi gndze katanlara, gndz geceye katanlara. Magfiret iin. Allah'n rzas iin... Onlara gre yerler ve gkler Allah'n hazinesidir zaten. Allah'n hazine sandndaki bir eyin yerini deitirmek, oradakini oraya koymak harcamak deildir ki. Onlar Allah'ndr. Allah'a ait olan Allah'a ait olana katarlar. Onlar Allah'n azabndan korkarlar. Allah'tan bir magfiret, Allah'n rzasn umarlar. Onlara ahirette yle seslenilir. Sabik. Yarn MAGFRETE Rabbinizden ve bir cennete ki eni yer ve sema gibidir. Hazrlanmtr "Allah'a ve resulne iman edenler iin". Bu Rabbinizin "fazldr" onu dilediine verir. Vallahu zl fadlil azm. Allah'n fazl azimdir! Magfirete yarn denir nce. Ne gzel bir mjde ahirette! Ve bir cennete! Ama yaran, cennet iin mcadele etmemitir ki...Bu cennet de ecir olarak verilmez zaten. Bu cennet fazldr. Hediyedir. Ltuftur. Allah onu cret olarak ecir olarak degil, dilediine "karlksz" verir. Ticari anlamalara dahil degildir. Bu cennetin sahiplerini Allah u ekilde tanmlad " Onlar Allah'a ve Resulne man Edenler!" Bu cennet yer ve gk kadardr. Sema kelimesi geiyor semavat deil. Gkler dense snrlanm olurdu. Sema ise "Yukarda olan her eydir" Onlarn nnde set yoktur. Onlarn nnde kap yoktur. O yerde veya semann diledii yerinde mekan tutar. Allah'n katnda m olmak ister byle biri yoksa Allah'n huzurunda m? O geceyi gndze katm gayret etmitir. Gece gzken mlklerin hepsi gndz gzken mlklerin hepsi yerde ve semada birbirine katlp yarana sunulmutur. O karlk, ecir istememitir Allah da ona bir karlk ecir cret deil "hediye" sunmutur. Hem nasl istesin ki. Kendisi de Allah'n hazine sandnda ve dier her ey de orada deil mi? Allah dierlerine nur vermitir, yaran iin ise geceyi gndze katp sunmutur. Ya Allah'in Vech-i A'l s? Allah yerlerin ve gklerin nurudur! Mlk; yaran, cennet, sema ve yer, grnen de grnmeyen de, evvelde de ahirde de Allah'ndr! Allah onlar peygamberleriyle ayetle balar. Bu ayete ve srenin devamna sonra bakalm inaallah. Dikkatinizi bir eye ekmek istiyorum. Allah sddk ve ahitlere dnya hayatnn deersizliini anlatt ayette magfiretine ve rzasna iaret etmi, ona ynelmeye tevik etmiti. Yaranlarn anlatld ayette ise magfirete/balanmaya ve cennete yartklarn gryoruz. Peki rdvan? Magfirete kavumulardr peki ya rdvana? Rdvana kim kavuur? Yaran ne yapmaldr bunun iin? Leyl sresinde GECE sresinde Rdvana kim kavuur sylyor Rabbimiz. Srenin sonunda diyor ki en muttaki iin: Kimsenin onun katinda karlk olarak verilecek bir nimeti yoktur. O ancak Rabbinin Vech-i A'l sn arar (btigae eder) Raz olacaktr. ﴾Velesevfe yerda﴿ | |
![]() |
![]() | Mesaj No:15 |
![]()
Andolsun ki biz, peygamberlerimizi, apak delillerle gnderdik ve onlarla beraber de kitap ve terazi indirdik, insanlar kst ile ikame etsinler ve demiri de indirdik ki onda etin bir sertlik ve insanlara faydalar var; ve bu da, Allah'n kendisine ve peygamberlerine, gyaben yardm edenleri bildirmesi iin; phe yok ki Allah, azizdir (otorite sahibi, saygn olan ve otoritesini uygulamaya gc yetendir) ve pek kuvvetlidir. Kitap ve Terazi indirilmitir. nsanlar bylece kst ile ikame etsinler. Neredeyse kst ile ikamet etsinler diye evireceim! Demir de indirilmitir. Terazi hazr. Dikkat edin. Gkten indirilen Hadid'de iddetli bir sertlik vardr. Hadid sreside bir HADD'DR GKTEN NDRLEN. Ve onda da iddetli bir sertlik ve insanlar iin menfaatler vardr. Kim Allah ve Peygamberine iman edecek? Kim Allah ve peygamberiyle ticaret edecek? Terazi hazr! Allah, Cennet isteyene cenneti sunuyor. Byk cennet mi? Byk cenneti sunuyor. Magfiretini ve rdvann hatrlatyor. Magfiret, yer ve gkler mi? Onu da sunuyor kuluna. Ama kulunun Vech-i A'l sndan baka bir eyi aramasna raz olmuyor! imdi bir tccar gibi mizann ve her iki kefedekilerin rabbiyle ticaret mi yapacaz? Cennete kendimi ataym bana yeter mi diyeceiz? Byk cenneti isterim, mi diyeceiz? Beni affetsin bana yeter mi diyeceiz? Yoksa "bana Allah yeter," diyenlerden mi olacaz? | |
![]() |
![]() | Mesaj No:16 |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 yelik T.:
18 Aralk 2010 | ![]() Geleneksel sorularmz da sormasak olmuyor hocam Bu geleneide bozmayalm dedik 😊 Buyrun... kramlk sorular geliyor )))) insanlarla iletiiminiz nasldr? gler yzl msnz? alar msnz? alarsanz neden? hi unutamadnz en kt gnnz? hi unutamadnz en mutlu gnnz? mutluluk sizin iin ne ifade ediyor? kimler iin nelerden vazgeersiniz taviz verirsiniz? hayat felsefeniz nedir? iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi ak ?hangisini seerdiniz? yaptnz en byk lgnlk? Hayat Bir resimle anlatmanz istenseydi Ne cizerdiniz ?
__________________ ![]() "Bir yαrm αkln kuyusundα br yαrm αkn kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsndα.Ucu srαttαn geen bir uurum kenαrndα... 'rftα..... rfn dα αrαsndα...Ar ve αf yαrαsndα..." |
![]() |
![]() | Mesaj No:17 |
![]()
Herkesle olmasa da genel olarak insanlarla iletiimim uyumludur. Belli bir frekansta buluuruz. Herkes ayr bir dnya... Ben insanlar severim insanlar da beni sever ) yidir diyelim ksaca ) yle srekli glmem ama somurtkan da deilim. ll. Hi unutamadm en kt gnm bende kalsn. Belki en iyi gnmdr o. En mutlu gnm de bende kalsn. Benim iin dnyahayatnda mutluluk ne ifade ediyor... Basit, her an ulalabilir, dnld kadar deerli olmayan bir ey... Dnld gibi srekli de deil. Ne iin nelerden vazgeerim... Nefis iin her eyden vazgecmiliim var. Allah'n sadece rzas iin de her eyden vazgeip her eyi gze almlm var. Bir yerlerde srekli vazgeip duruyoruz; bir eylerden ve her eylerden. Ak m kariyeri mi seerim: Kariyeri semem. En byk lgnlk henz yaplmad, diyelim =) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:18 |
18 Aralk 2010 | ![]() Allah raz olsun hocam .. Zaman ayrp cevab verdiiniz iin... Devam gelecek inaAllah...
__________________ ![]() "Bir yαrm αkln kuyusundα br yαrm αkn kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsndα.Ucu srαttαn geen bir uurum kenαrndα... 'rftα..... rfn dα αrαsndα...Ar ve αf yαrαsndα..." |
![]() |
![]() | Mesaj No:19 |
18 Aralk 2010 | ![]() selamn aleykm hocam.. ok gzel bir ayda misafirimiz oldunuz .. Doyurucu ,Anlaml yazlarnzla da deer kattnz .. Teekkr ederiz medineweb olarak .. Devam gelecek demitim ..inaAllah seneye yine misafir olarak arlar bilgileriniz den yararlanrz... Misafirimizi yolcu ederken bu senenin son misafiri olduunu da belirteyim dostlar 😊 Allah her daim yar ve yardmcnz olsun... Slm ve dua ile....
![]() |
![]() | Mesaj No:20 |
![]()
Teekkr ederim beni arladnz iin. Bu vesileyle Hadid Sresi'ne yllar sonra geri dnp yeni yeni eyler renme, bak am Kur'an'a daha uygun hale getirmede yeni hedefler belirleme frsatm oldu. Her ne kadar gayret etsem de abuk yantlar veremediim iin de biraz mahcubum. Bana sabrettiiniz iin teekkrler =) Selam zerimize olsun. | |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb KASIM AYI yemiz/ mer Asaf | Hdimul slam | Ayn yesi | 40 | 15 Aralk 2018 00:03 |
19 mays samsun ilitam kelam zetleri | muallime | SAMSUN OM litam | 0 | 03 Aralk 2014 00:30 |
19 mays LTAM KELAM ZET | muallime | SAMSUN OM litam | 0 | 31 Ekim 2014 19:36 |
Mays Ay' Kur'an Hatmi... | Numan Yaln | Kur'n Kurslar | 38 | 11 Mays 2011 14:51 |
29 Mays 1453 STANBUL'UN FETH | NUR | Serbest Krs | 3 | 29 Mays 2009 21:42 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|