Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Bilgi Dağarcığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi ahmetmeydani,Açılış Tarihi:  18 Nisan 2013 (09:57), Konuya Son Cevap : 25 Nisan 2014 (14:20). Konuya 30 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Nisan 2014, 10:02   Mesaj No:11
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Bilinmez arkadaşım. Cevabın için teşekkür ederim. Ama cevapların beni tatmin etmedi baştan söyleyim. Neden mi?
Tanımadığın birisi hakkında kafirdir diye cesurca fetva vermişsin. Bak üstüne basarak söylüyorum: ‘’Tanımadığın.’’ İkincisi, senin bu fetvana göre, Peygamber efendimizin(sav) ruhsat tanıdığı Ammar bin Yasir’de kafir oluyor. Hal böyle olunca demek istiyorsun ki: Ben peygamberimizden daha iyi biliyorum ve olayları ondan(sav) daha iyi analiz edebilirim. Bence iyi düşün. Tağutun her türlüsünü reddetmek demişsin. Eyvallah. Ama şunu sorayım: İnsanların kalbini yarıp da bakıyor musun? Eğer öyleyse seni tebrik ederim.

Bir insanın Müslüman olduğunu size kanıtlaması için tağutu reddettiğini uzun uzun anlatıp sizi ikna etmesi lazım. Malum kolay kolay ikna da olmuyorsunuz. Bu durumda sizin pencerenizden bakınca dünya üzerinde Müslüman kalmıyor.

Tevhidin ilk basamağı ‘’LA’’ dır demişsiniz. Eyvallah tevhid la ile başlar. Ama o ilk cümle bir bütündür. Ayrı ayrı işlenmez.
Ayrıca
‘’Lailahe illaAllah,hın ilk basamağı LA İLAHE[ilahlık vasfını kendinde gören kişi kurum ve kuruluşları gerek sözlü gerek fiili red ediyorum ve ettim,ölünceye kadarda red edmeye devam edecem],DAHA SONRA,illa Allah[çünkü Allah tan başka bu vasıfta hiç kimse olamaz]..’’
Demişsiniz.

Sizi tebrik ederim Allah istikamet versin. Ama bu sözü söylerken başkasını eleştirirseniz şeytanın durumuna düşersiniz bir dost olarak hatırlatayım. Şeytan ne demişti: ‘’Ben ondan hayırlıyım.’’ Halbuki şeytan Allah’ı reddetmiyor, yeryüzünde secde etmediği yer kalmamış deniyor. Hatta öyle bir yere gelmiş ki, meleklerin emrine o da muhatap olmuş. Sonra ne olmuş: ‘’Ben ondan hayırlıyım.’’ Ve kovulmuş. Başkalarını etiketlemeden önce bu ince çizgi hep aklınızın bir köşesinde kalsın.

Şimdi demek ki ne oluyormuş: Kimsenin kalbini yarıp bakamazsın. Ama Allah ise tüm kalplere bakar dostum.

Tevhitte tüm tağutu reddetmedikçe, Allahın ilahlığını kabul etme hakkını kazanamazsın diyorsun. Kusura bakma da, siz de dahil(kendi benliğimi de bundan muaf tutmuyorum) hiç kimse tağutu tam bilmiyor, bilmeyince de herkesin bir tağutu mutlaka var. Olmadığını kim garanti ediyor. Allah’tan bir yazı mektup mu geldi. Peygamber efendimiz bile, Allahım seni hakkıyla bilemedim derken, biz kim oluyoruz da ondan daha iyi bildiğimizi iddia ediyoruz.
Peki siz Allahı hakkıyla bilebiliyor musunuz? Hakkıyla bilebiliyorsanız, tağutun ne olduğunu da tam olarak öğrenmişsiniz demektir. Ve Allahın ilahlığını(sizin iddianıza göre) kabul etme hakkını kazandınız.
Ama ben itiraf edeyim ki Allah’ı hakkıyla bilemedim. Dolayısıyla da tağutun ne olduğunu tam olarak bilemiyorum. Çünkü her şey zıttıyla bilinir. Şimdi sizin iddianıza göre ben de kafir oluyorum.
Ben elhamdülillah müslümanım derken, sizin söylediğinize göre sadece bir şeyi iddia etmiş oluyorum. Yani Müslüman olduğumu iddia ediyorum öyle mi?.


‘’Ve bu dinin aslı olan kuralda bütün islam alimleri ittifak ile CEHALETİDE MAZARET GÖRMEMİŞLER DİR. Yani bi kişi yaşadığı zamanın tağutlarını bilsin veya bilmesin red edmemişse mazaretli sayılamaz...’’
Diyorsunuz…
Kusura bakmazsan, bu cümlene göre yeryüzünde Müslüman kalmadığını hatırlatmak isterim.

Uzun sözün kısası: Ben bu kadar yazıyı okumam dersen özetleyim.

1. Tağutu reddetme konusunda hemfikiriz.
2. Ben kimsenin kalbini yarıp bakmadığım için, illa da bu Müslüman diye kimseyi savunmuyorum. Çünkü ben adamı tanımıyorum. Ama adamın ailesi Müslüman dediği için, tanımadığım bu insana hüsnü zanla yaklaştım. Doğrusunu ise Allah bilir. Yanlışı doğrusu varsa mahşer gününde Allah ile hesabını görecektir. Bu beni ilgilendirmez. Bizim yaptığımız boş konuşmak.
3. Siz olaya tamamen sui zanla yaklaşmış olduğunuz için sadece uyarayım dedim. Anladım ki hata etmişim. Üzülmeyin bir daha sizi uyarmayacağım. Çünkü siz doğruyu bildiğinizi söylüyorsunuz. Sizi uyarmak tartışmaya sebep olmaktır. Sizi de günaha sokuyorum. Onun için susuyorum.
4. Son olarak, hiçbir zaman ben ondan daha hayırlıyım demeyin. Dostça bir tavsiye…. Bu nasıl olur dersen. Ben şunu yapıyorum, o yapmıyor. Ben tağutu reddettim ölene kadar da reddedeceğim, o tağutu reddetmedi… Falan filan… Bu gibi cümleler tehlikelidir, ben ondan hayırlıyım demektir.
5. Ancak şöyle söyleyebiliriz. Allah’ım kalplerimizi islama açtıktan sonra başka yöne çevirme. Bizi dosdoğru yoluna ilet, sapmışlarınkine değil.
6. Bunları söyledikten sonra başkalarını eleştirmek hatta kafirdir demek tehlikelidir. Çünkü eleştirdiğin kişi de Allahın kuludur. Kalpler Allahın kudret parmakları arasındadır. Her an başka yöne çevrilebilir. Peygamberimiz bile kalbinin(canım kurban olsun o kalbe) başka yöne çevrilmesinden korkmuş biz kimiz de imanımızdan emin oluyoruz.
7. Şeytan da bir zamanlar kendini güvende hissetmiş ve birisi Allaha isyan edecek diye duyunca lanet etmiş. Bilememiş kendi kendine lanet ettiğini.
8. Son olarak. Cesur açıklamalardan önce Allahtan korkmak lazım. Şu an içinde bulunduğumuz hal bizi gayya çukuruna yollayabilir. Allah korusun.

Sizinle tartışmayacağım. Susuyorum....................
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2014, 18:40   Mesaj No:12
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Bir insanın müslüman olabilmesi için ilk başta yaşadığı dönemde nelerin,küfür ve nelerin şirk olduğunu iyi bilmesi ve öylecede kendini bu küfür ve şirklerden muhafaza edmesi gerekir.bakın haram ve şüpheli olunan şeylerden bahsetmiyorum bile neden,

Çünkü zaten günümüzde insanların çoğu nelerin haram ve nelerin şüpheli olduklarını ekseri çoğunluğunu bilmektedirler.

Şimdi gelelim asıl konuya TANIDIĞIMIZ VE TANIMADIKLARIMIZ HAKKINDA KARARLAR VERİLİR Mİ VERİLMEZ Mİ VEYA VERİLİRSE NASIL VERİLMELİ ONA BAKALIM..

Şimdi bi örnekle yola çıkalım,

Kurana baktığımızda Kuran bize ebulehebten bahseder,yalnız ebucehilden bahsetmez,bunu neden söylüyorum.Bazı arkadaşlar bi insanı tanımak için İLLAKİ KALBİNİ BİLMEK LAZIM DİYORLAR.

Evet kuranda bize ebulehebin ne olduğunu verirken,bu günki bizler ebucehilin KALBİNİ Mİ BİLİYORUZDA,ebu cehile müşrik diyoruz.

veya şöyle söyleyeyim,bu günde tıpkı ebu cehil gibi ŞİRKTE İNATLAŞANLARIN MÜŞRİK OLMADIĞINI ki düşünenler var,müslüman olduğunu söylüyorlar,peki ebucehile niye müşrik diye biliyorsunuz.

Peygamber ebu cehile müşrik derken,ebu cehilin KALBİNE GÖRE Mİ DİYORDU,YOKSA YAPIP ETTİKLERİNE GÖRE Mİ..

mesela ben ebu cehil niye müşrikti diyorum ve hayatına bakıyorum,yani kalbi beni ilgilendirmiyor zaten,ve bakıyorum ki ebu cehil bi yandan Allah a inanıyor yaratıcı ve rızık verici,çocuk ve yağmur yağdıran diye,diğer taraftan 23 NİSAN OLUNCADA çoluk çocuk toplanıp ATALARININ PUTLARININ ÖNÜNE GEÇİP SAYGI DURUŞUNDA BULUNUP BAYRAM YAPIP DURUYORLAR .HERTÜRLÜ ÖVGÜLERİN VE HAMDLERİN YAPILDIĞI BU TÜR ORGANİZELERLE BAYRAMLAR YAPIYORLAR...

Şimdi ebu cehil bunu yapınca müşrik oluyorda,bu günki hasanlar,ahmedler,aliler,ayşeler yapınca nasıl müşrik olmuyor..

Son söz olarak arkadaşlar,Allah Rasulunun yaşadığı dönem ve mekkedeki TOPLUMDAN BAHSEDİNCE,ne diyoruz mekke toplumu MÜŞRİK Bİ TOPLUMDU,bunun aksini düşünen var mı,hayır ama içlerinde bi Rasul ve yanında bi kaç müslümanda vardı.Biz Rasulullah AS mınyaşadığı topluma müşrik diyoruzda bu günki LAİK DEMOKRATİK TÜRKİYE TOPLUMU NİYE MÜŞRİK Bİ TOPLUM OLMUYOR,

Bütün müslüman alimlerin ittifak ettiği bi görüşte şudur.

Bir toplumun müslüman olup olmaması İDARE ŞEKLİ İLEDİR,eğer toplum islam şeriatiyle yani anayasası Kuran ve sünnet ise o toplum müslüman toplumdur.

Bir toplumunda İDARE ŞEKLİ BEŞERİ KANUNLARA İSE o toplumda küfür ve şirk toplumudur.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2014, 18:57   Mesaj No:13
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Zeus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 42069
Üyelik T.: 20 Nisan 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 57
Konular: 2
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama ben bu "bilinmez" nickli insanın Allah'ını hiç beğenmedim, Bütün dinlerde Tanrı, Yaratıcı insanı dizginlemek ve terbiye etmek için vardır. Sizleri tenzih ederim ama bu insanın taptığı varlık hak olamaz...
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2014, 19:13   Mesaj No:14
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Alıntı:
Zeus Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama ben bu "bilinmez" nickli insanın Allah'ını hiç beğenmedim, Bütün dinlerde Tanrı, Yaratıcı insanı dizginlemek ve terbiye etmek için vardır. Sizleri tenzih ederim ama bu insanın taptığı varlık hak olamaz...

tövbe estağfirullah tövbeee.ya arkadaşım kimsenin fikrine katılmanız gibi bişeyi beklemiyoruz sizden katılırsınız katılmazsınız bu sizin fikriniz sorgulayamayız.senin Allah ın benim Allah ım nedir ya herkesin inandığı farklımı ben bilinmez arkadaşın fikrini beğenmiyorum derseniz anlarım da Allah ını beğenmedim nedir ya.paylaşımlarınızı takip ediyorum ve sizi daha dikkaltli cümleler kurmanız için uyarıyorum
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2014, 19:19   Mesaj No:15
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Zeus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 42069
Üyelik T.: 20 Nisan 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 57
Konular: 2
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Belki farkında değilsiniz ama aynı varlığa tapmıyorsunuz dostum, zira İsa'nın Tanrı"sı Sırf evlat edinmek istediği için Müslümanlar red etmiyor mu onu ? Bu insanda ki tanrı vasıfları özellikleri farklık gösteriyor, benim anladığım bu insanan taptığı varlıkta "Zulüm" var. Sizin kinde görmedim ben daha
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2014, 19:20   Mesaj No:16
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Zeus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 42069
Üyelik T.: 20 Nisan 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 57
Konular: 2
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Birde ikide birde beni tehdit etme be dostum, emin olun ki ortam ahlakını en az bir müslüman kadar iyi bilirim !!!
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2014, 19:29   Mesaj No:17
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Alıntı:
Zeus Üyemizden Alıntı Mesajı göster
, zira İsa'nın Tanrı"sı Sırf evlat edinmek istediği için Müslümanlar red etmiyor mu onu ?
???? bu cümlenizi biraz daha açarmısınız
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2014, 19:30   Mesaj No:18
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Alıntı:
Zeus Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Birde ikide birde beni tehdit etme be dostum, emin olun ki ortam ahlakını en az bir müslüman kadar iyi bilirim !!!


ben sizin dostunuz değilim...dediğim gibi paylaşımlarınızı takip ediyorum az çok fikirlerinizin farkındayım ahlakı ne kadar bilirsiniz beni aşar size ikinci uyarım oldu ki ikisininde yersiz olduğunu düşünmüyorum..kırıcı olmak istemem yinede kırdıysamda helal edin hakkınızı
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2014, 19:46   Mesaj No:19
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Zeus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 42069
Üyelik T.: 20 Nisan 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 57
Konular: 2
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Alıntı:
Medineweb Üyemizden Alıntı Mesajı göster
???? bu cümlenizi biraz daha açarmısınız
Hristiyan inancına göre Tanrı yeryüzende yaşam sürecek bir Evlat edinmek istedi ve İsa'yı yolladı.
Baba beni kendine ayırıp dünyaya gönderdi. Öyleyse 'Tanrı'nın Oğlu'yum' dediğim için bana nasıl 'Küfür ediyorsun' dersiniz? (Yuhanna 10:36).


Alıntı:
Medineweb Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ben sizin dostunuz değilim...dediğim gibi paylaşımlarınızı takip ediyorum az çok fikirlerinizin farkındayım ahlakı ne kadar bilirsiniz beni aşar size ikinci uyarım oldu ki ikisininde yersiz olduğunu düşünmüyorum..kırıcı olmak istemem yinede kırdıysamda helal edin hakkınızı
"Dostum" sözcüğünü şahsi algılamanıza gerek yok. "İnsan"i olarak dile getirmiştim. Rahatsız olduysanız kulanmam. Size göre yerinde olabilir ama ben gereksiz çıkışlarınızın olduğunu düşünüyorum. Hak ve Hukuk meselesi benim inançıma göre benim afeedip-cezalandıracağım bir durum değil.
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2014, 20:38   Mesaj No:20
Medineweb Emekdarı
azranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:azranur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36715
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:7
Cinsiyet:bayan
Memleket:Şehr-i VAN
Yaş:32
Mesaj: 1.089
Konular: 20
Beğenildi:61
Beğendi:172
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

Alıntı:
Zeus Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Birde ikide birde beni tehdit etme be dostum, emin olun ki ortam ahlakını en az bir müslüman kadar iyi bilirim !!!
en az bir müslüman kadar iyi bilirim !!! derken müslüman olmadığınızımı söylüyorsunuz???
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Sovyet sonrası dinsiz hiçbir şeyin olamayacağı anlaşıldı EyMeN&TaLhA İslami Haberler 0 12 Mart 2013 09:17
ölünce beden ne olacak.. kurtmehmet Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 0 15 Ekim 2010 20:48
İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar.”hadisini nasıl anlamalıyız? _bülbül_ Soru Cevap Arşivi 0 10 Nisan 2009 19:43
İnsan Ölünce Vücudunun Çürüyüp Toprak Olduğunu Biliyoruz. O Hâlde Cismanî Haşir Nasıl KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 10 Mart 2009 21:05
insanlar uykudadır ölünce uyanırlar CaferTayar Şiirler ve Şairler 1 06 Nisan 2008 11:28

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.