Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Bilgi Dağarcığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  03 Ağustos 2013 (12:46), Konuya Son Cevap : 03 Ağustos 2013 (12:46). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 03 Ağustos 2013, 12:46   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Mühendis imam 4 saatte Kur'an öğretiyor

Mühendis imam 4 saatte Kur'an öğretiyor

İmam hatip lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği'ne devam eden, bu sırada da çeşitli camilerde imam olarak çalışan Tunç, lisans eğitimi sonunda imam olarak çalışmaya devam etti.

İmamlık görevinde 15 yılını tamamlayan Tunç, vatandaşlara Kur'an-ı Kerim'i kısa sürede öğretebilmek için mühendislik bilgilerinden de faydalanarak, fotografik ve mental hafıza ile ritmik-melodik yöntemini kullandığı tekniği geliştirdi.

Ramazanda Müslümanların en önemli görevleri arasında Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek, başkalarına öğretmek ve anlamak bulunduğunu dile getiren Tunç, yarın idrak edilecek Kadir Gecesi'ne özel "Kadir Gecesi Öğren, Ömür Boyu Oku" sloganıyla bir program hazırladığını anlattı.

İbrahim Tunç, ücretsiz programın, teravih namazıyla başlayacağını, sahurla sona ereceğini bildirdi.

Kadir Gecesi'ni ihya etmek isteyenlere teravihten sahura kadar kendisi ile emekli imam Adem Uymaz ve araştırmacı-yazar Raif Öztürk'ün camiye gelenlere Kur'an-ı Kerim okumasını temelden öğreteceğini aktaran Tunç, "Ramazan'da her geceyi Kadir bil, her gördüğünü Hızır bil, bu programı fırsat bil" diyerek, vatandaşlara çağrıda bulundu.

- Eğitim materyallerini üretip, bedava dağıtıyor

İbrahim Tunç, eğitimlerde kullandıkları bütün materyalleri ve malzemeleri kendilerinin ürettiğini ve bunları katılımcılara ücretsiz sunduklarını belirtti.

Materyallerin hafızaya yönelik olduğunu vurgulayan Tunç, öğretme yöntemlerini şöyle anlattı:

"Bu programda daha çok harfleri mental hafızada tutma ve kavratmaya yönelik bir çalışma yaptık. Elifbada harflerin öğrenilmesi, Kur'an-ı Kerim'in eksiksiz okunması açısından çok önemli. Buradaki derslerde harfleri tek tek öğretmiyoruz. Birbirine benzer harfleri, tıpkı telefon numaraları gibi, grup halinde aklımızda tutacak şekilde öğretiyoruz. Mesela 'elif, be, te, se'yi tek hece, 'cim, ha, hı'yı tek hece şeklinde öğretince, 28 harfi 28 kelime yerine 16 grupla gerçekleştiriyoruz. Ayrıca buna melodi ve ritm de katıyoruz.

Bu şekilde bütün harfler, hafızada kalıcı şekilde yerini almış oluyor. Diğer derslerde de harflerin öğrenilmesi için fotografik hafıza tekniğini sistemimize ekliyoruz. Metoda baktığımız zaman özel tablomuzda 'ceket' deyip, ses olarak ona benzeyen 'cim' harfini gösteriyoruz. Burada önemli olan resimle harf arasında buna benzer bağlantıların kurulmasıdır. Örneğin 'te' harfinde terlik bir çift için, şeklinde çift nokta olduğu için bir çağrışım yapmış oluyor.

Ancak bütün eğitim sistemlerinde olduğu gibi bunda da tekrar etmek esastır. Uyguladığımız metotta etkinliğe ve kalıcılığa önem veriyoruz. Sırf öğretme değil, beraberinde yazıyla perçinleşmiş bir şekilde sistemi ilerletiyoruz."

- 5 yılda 5 bin kişiye Kur'an eğitimi

İbrahim Tunç, yaklaşık 5 yıldır bu sistemi profesyonel olarak uyguladıklarını, 5 binin üzerinde kişiye bu yöntemle Kur'an-ı Kerim öğrettiklerini bildirdi.

Kadir Gecesi eğitimlerinin dışında "Haftasonu öğren, ömür boyu oku", hapishane bulunanlara yönelik "İçeride öğren, dışarda oku", hac ibadetini yapanlara yönelik "Mekke'de öğren, memlekette oku" şeklinde çeşitli programlar düzenlediklerini hatırlatan Tunç, "Eğitimlerimiz yediden yetmişe herkesi kapsamaktadır. Yalnız Kadir Gecesi yoğunlaştırılmış program olduğu için 40 yaşın altına hitap etmektedir. Vatandaşlarımız ayrıca eğitim programımızı internetten 'ibrahimtunc.com' ile Youtube video sitesinde 'İki günde Kur'an nasıl öğretilir?' şeklinde yazarak, inceleyebilirler" diye konuştu.

- "Cemaatin yüzde 55'i Kur'an okumasını bilmiyor"

Eğitimcilerden Raif Öztürk, emekli bir iş adamı olarak gittiği yerlerdeki cemaatin yüzde 50-55'nin Kur'an okumasını bilmeden namaz kıldığını gördüğünü, bu durumdan etkilendiği için İbrahim Tunç ile hizmet verdiğini söyledi.

Öztürk, birkaç gün metotları öğrenmek için Tunç ile çalıştığını ifade ederek, "Bu metotları anladığımı hissettikten sonra İstanbul'un çeşitli yerlerinde deneme yaparak, eğitim verdim. Bir senede 200'e yakın kişiye Kur'an-ı Kerim öğrettim" dedi.

Tunç'un Kur'an-ı Kerim öğrenme programlarında eğitim gören Halil Bozkurt ise bu sistemin vakti kısıtlı olan Müslümanlar için paha biçilmez olduğunu, tekrar edildiği takdirde insanların hayatı boyunca faydalanabileceğini vurguladı.

- "Yaz kurslarından kaçanların sayısı azaldı"

16 yaşındaki öğrenci Ali Tuna ise eski sistemde cüzlerin şimdiki sistemden daha uzun olması sebebiyle kendisine karışık geldiğini anlatarak, "Bu sistemde 4 saatte bile Kur'an'a geçilmesi, arkadaşlarım için ayrı bir rahatlık oldu. Sistemin küçük yaştaki çocukları cezbeden yanı daha kısa süreli olmasıdır. Artık, yaz Kur'an kurslarını sıkılarak, yarıda bırakıp kaçan çocuklara pek rastlamıyor" ifadelerini kullandı.

alıntıdır
AA
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 5986 14 Temmuz 2015 13:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4055 14 Temmuz 2015 13:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4890 14 Temmuz 2015 13:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Mihrinaz 2 2650 14 Temmuz 2015 12:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 2341 14 Temmuz 2015 12:03

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İşte vücut saati: Neyi Hangi Saatte Yapmalıyız? suhtem Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 3 16 Mayıs 2020 11:59
Zeytinyağı, kanser hücrelerini 1 saatte yok ediyor/Medineweb fedra Sağlık / Beslenme 0 26 Eylül 2015 23:53
Belli Bir Saatte Uyanmak İçin dua Emekdar Üye Dua Bölümü 1 16Haziran 2015 23:21
imam-ı buhari aslıı Tasavvuf-Tarikat 0 27 Aralık 2011 14:15
imam-ı rabbani hz aslıı Tasavvuf-Tarikat 0 27 Aralık 2011 14:10

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.