Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Bilgi Dağarcığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  02 Eylül 2013 (14:23), Konuya Son Cevap : 02 Eylül 2013 (14:23). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02 Eylül 2013, 14:23   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Mısır'ı Unutturmak için Suriye Öne Çıkarılıyor...

Mısır'ı Unutturmak için Suriye Öne Çıkarılıyor...

Mısır'ı Unutturmak için Suriye Öne Çıkarılıyor...


Uluslararası toplumun Suriye'de 2 yıldır süren vahşet için birdenbire celallenmesi, Mısır'daki darbeyi unutturma girişimi mi? Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın bu konuda çarpıcı tespitleri var...





Darbeci firavunlar, katliamlarına ve darbe karşıtlarını hapse atmaya, halka her gün gözdağı vermeye devam ediyorlar. Ramazan Bayramı ve sonrasında 3 gün içinde 2 bin 600’den fazla darbe karşıtı Mısırlıyı öldürdüler. Avrupa ve ABD darbeye darbe demedikleri gibi darbecileri koruyan politikalarına devam ediyorlar. Darbenin arkasındaki en önemli merkezin Tel Aviv olduğunu ilk günden beri haykırıyoruz. Gerçeğin böyle olduğuna dair, şimdilerde çok sayıda delil ortalıkta dolaşıyor.

İsrail darbe öncesi, firavunlara verdiği sözü yerine getiriyor. Darbecilerin dünya çapında “halkla ilişkiler” çalışmasını kendilerinin yürüteceklerini ifade etmişlerdi. Bu faaliyet devam ediyor.

Yaklaşık 3 senedir Suriye’de devam eden iç savaş konusunda dünya karşısında sessiz kalan ama Esad’a da gizli desteğini devam ettiren Tel Aviv, “Şam yönetiminin Guta’da kimyasal silah kullandığını” belirtiyor. Son 3 senede 120 binden fazla Suriyeli'nin öldürülmesi ve milyonlarca Suriyeli'nin ülkesini terk etmesine bir şey demeyen İsrail, şimdi ne oldu da “Esad kimyasal silah kullandı” diyor sizce? Sebebi açık.

1) “İnsancıl İsrail kimyasal silah kullanılmasına karşı çıkıyor görüntüsü vermek ve Esad’a olan gizli desteğini kamufle temek, dünyayı bu konuda yanıltmak için.

2) En önemlisi ise Mısır’daki darbeci firavunları, insanlığın dikkatinden kaçırarak rahatlatmak için.

Dikkat ediniz. Esad’ın kimyasal silah kullandığı haberleri çıktığı günden bu yana dünyanın birinci gündem maddesi olan Mısır darbesi, anında gündemden düştü. Dünyanın dikkati Mısır’dan Suriye’ye kaydı. Darbeci firavunlar rahatça katliamlarına ve darbe karşıtlarını cezalandırmaya devam ediyorlar. Suriye’de kimyasal silah kullanıldığının ortaya çıktığı günlerde Lübnan’da da art arda patlamalar oldu. Dikkatler dağıtılarak bulanık suda balık avlanıyor. Mısır’da İhvan’ın yöneticileri tek tek tutuklanıyor. Bu yöneticilerin çocukları, aileleri keskin nişancılarla öldürülüyor. Darbe karşıtı kesimler sindirilmeye çalışılıyor.

Bütün bu olanların ardında İsrail, “Bu bölgenin horozu benim. Ben istediğimi yaparım. Bana karşı bir şey yapılamaz” algısı oluşturmaya çalışıyor. Kendi aleyhindeki tepkileri bile bu şekilde lehine çevirmeye uğraşıyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Suriye’de “kimyasal silahla katledilen çocuklar için bir baba olarak ne kadar üzüldüğünü” anlatmış. Biz de inandık. Aynı John Kerry Ağustos ayı başındaki açıklamasında seçilmiş cumhurbaşkanına darbe yaparak binlerce Mısırlıyı öldüren katiller için “Mısır ordusu demokrasiyi geri getirdi” diye övgüler dizmişti. Mısır’da 2 ayda 5 binden fazla insan öldürüldü. Suçları neydi? Demokrasiyi, seçimi ve özgürlüğü savunmak, darbeye karşı çıkmak. Bu katliamlar sırasında Batı dünyası sustu veya davarlar gibi geviş getirdi, laf salatası yaptı. Yani darbecileri açıkça korudu. Batı dünyasının Suriye’de kimyasal silah kullanılmasını önemsiyor ve bununla ilgileniyor görüntüsü samimiyetsiz bir durum. Suriye’de bu güne kadar 120 bin insanın katledilmesine sessiz ve tepkisiz kalan Batı, bin 300 kadar insanın sarin gazı ile öldürülmesini sizce neden bu kadar fazla önemsedi? Bu son bin 300 ölü, önceki 120 bin ölüden daha mı önemli? Sebep, sonrakilerin kimyasal silahla öldürülmesi mi? Sebep sadece iki ölüm arasında hukuki statü farklılığı mı? Buna kimi inandırabilirsiniz?

Batı’nın Mısır ve Suriye konusunda önemli bir tutum farklılığı olduğunu zannetmiyoruz. Olanlar, sadece Mısır darbecilerini unutturma çabası ve dünyanın dikkatini Suriye üzerinde toplayarak bu darbecileri rahatlatma gayretidir.

Sakın ola Mısır’ı unutmayalım ve unutturmayalım.

Bu, işin bir tarafı. Suriye meselesine gelince.. Daha önce PKK’ya destek veriyor diye Suriye rejimini topa tutanlar, halkını katleden Esad’a limitsiz destek veriyorlar. CHP ve Ergenekoncu Doğu Perinçek’in adamları gruplar halinde katil Beşşar Esad’a destek vermişlerdi. Bunların bir kısmı gerçeği görmüş olsalar da diğer kısımları hala desteklerini sürdürüyorlar. Gezi olayları sırasında TOMA’ların suyunu tahlil yaptırarak kimyasal arayanlar, katil Beşşar Esad’ın öldürdüğü veya ölümcül hale getirdiği binlerce insanın durumuna siyasi ve medyatik karartma uyguluyorlar.

Türkiye’ye husumet eden yabancı liderlere sahip çıkmakla ün salmış olan ve kendi ülkesinin seçimle gelmiş yönetimini yabancı devletlere şikayet etmekten ayrı bir zevk alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde Mısır darbecisi Abdülfettah Sisi’yi de ziyaret ederek ona Muhammed Mursi ve Tayyip Erdoğan’ın ne azılı birer diktatör olduklarını anlatırsa şaşırmayız.

Afganistan ve Irak’ın ABD tarafından işgal edilmesine olumlu bakanların Suriye’ye de ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından müdahale edilmesini arzu etmeleri ama Türkiye’nin karışmaması gerektiğini telkin etmeleri hiç şaşırtıcı olmuyor. CHP ve MHP Suriye’ye Türkiye’nin karışmamasını söylüyorlar. Ama Suriye’de bir binaya PYD bir bez astığında aynı partiler ve destekçileri “Bak işte PYD Suriye’de devlet kuruyor, özerklik ilan ediyor” diye hükümeti ve devleti eleştiriyorlar. Suriye’ye hem müdahil olmayacaksınız, hem de Suriye’de yaşanan olumsuzluklara anında hükmedeceksiniz öyle mi?

Bunlar klasik statüko kafası. Bunu savunanlar, aslında Beşşar Esad’a “Biz karışmayalım” desteği veriyorlar.

Bir yere müdahil değilseniz orada sözünüz de geçmez. Müdahil olmak ille de savaşa girmek değildir. Ülkenizin ve halkınızın menfaatlerini korumaktır.

Alper TAN
27.08.2013
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 80 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2330 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1929 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2680 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2241 23 Kasım 2016 10:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Arakan,Afrin,Suriye,Irak ve tüm Dünyadaki mazlumlar için MEVLA'YA yönelelim vertyucek Dua Bölümü 0 02 Eylül 2017 14:13
Mısır için Direniş, İnsanlık için Direniş Miting 24.08.2013 enderhafızım İslami Haberler 0 22 Ağustos 2013 16:08
Mısır haşlanıyor EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 1 30 Temmuz 2013 11:56
Mısır için dua, İslam’ın bahtına, kardeşliğimize ve istikbalimize EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 2 10 Temmuz 2013 09:52
Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası. enderhafızım İslami Haberler 2 08 Ocak 2013 22:08

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.