Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  28 Aralık 2012 (10:14), Konuya Son Cevap : 08 Ocak 2013 (22:08). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 28 Aralık 2012, 10:14   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası.

Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası.




'Kış geldi, Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası

Suriye halkı yararına gerçekleştirilen bu kampanyaya destek veriyoruz.

'Kış geldi, Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 'Kış geldi, Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyasına destek veriyoruz.

Suriye’deki olayların başlamasından bu yana Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok alanda yardımlar ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı ortak yardım organizasyonlarına destek vermeyi sürdürüyor.

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları (STK) ülkelerindeki iç savaştan etkilenerek evlerinden göçe mecbur kalan Suriyeliler'e 'bir ekmek', 'bir battaniye' göndermek için seferber oldu.

Türkiye'deki çok sayıda vakıf, dernek, sendika, kışın gelmesiyle ağırlaşan hava koşullarında hayatta kalma mücadelesi veren Suriye halkına el uzatmak için harekete geçti. 'Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye' sloganıyla bir araya gelen STK'lar, Türkiye ve dünya çapında yardım toplayacak.

Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adreslerinden ulaşılan internet sitesi altında bir araya gelen STK'lar, ortak afiş ve televizyon filmleriyle yardım çağrısını bütün dünyaya duyuracak.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Boş yere tartışırken ekmek tükendi, un bitti"

Kampanyanın internet sitesinde yer verilen yazıda Suriye'de yaşanan insanlık dramının kış mevsiminin gelmesiyle daha da kötüleştiği vurgulanarak, "Kimin haklı kimin haksız olduğu tartışılırken, kimin tarafını tutmak gerektiği sorgulanırken kış geldi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Ligi ve daha nice kuruluşlar boş yere tartışırken kış geldi, ekmek tükendi, un bitti" ifadeleri kullanıldı. Suriye'de yaşananların siyasi, jeopolitik, dini, mezhebi tartışmaların ötesinde insani boyutuna dikkat çekilen yazıda, "Hayatın acı gerçeği tüm tartışmaların ötesinde karışımızda duruyor (…) Kim olduğunuz önemli değil, yardım edin, kış geldi" hatırlatması yapıldı.






"Hiçbir şey yapamıyorsanız, dua edin!"

Sitede, Suriyeliler'e yardımda bulunmak isteyenlerin kampanyaya destek veren kuruluşlar aracılığıyla nakdi veya ayni bağışta bulunabilecekleri de kaydedildi. Kampanyaya katılmanın yollarından birinin de "iletişim desteği" olduğu belirtilen sitede, "Bu kampanyanın duyurulması, bilinmesi ve yardımların toplanması için gönüllü olun. Bir yardım kuruluşuyla irtibata geçin, sahada aktif çalışın. Sahada çalışma imkanınız yoksa, sosyal medyada, iletişim platformlarında sürekli duyuru ve tanıtım yapın" ifadeleri kullanıldı. Sitede, "Hiçbir şey yapamıyorsanız, bu insanlık dramının sona ermesi için dua edin" çağrısında bulunuldu.

Kampanyanın hedefi Türkiye dışındaki Suriyeli mağdurlar

Sitede yer verilen yazıda, kampanya düzenleyicileri kendilerini "İnsanlık dramının yaşandığı Suriye’de bir derde derman olmak için çaba gösteren insanlar" diye tanımladı. Yazıda, "Kimse bu kampanyanın bireysel sahibi değil ama herkes ortağı. Her kesimden sivil toplum kuruluşlarına ve kişilere bu platform açık" denildi.

Kampanyada toplanacak yardımların en hızlı şekilde Lübnan, Kuzey Irak ve Ürdün sınırındaki mülteci kamplarına ile Suriye içinde dağınık yerlerde hayatta kalma mücadelesi veren sivil halka ulaştırılacağı vurgulandı.

Nasıl yardım edilecek?

STK'ların Suriyeli halkın kış günlerinde yaşadığı 'dramı' durdurmak için başlattığı kampanyada kullanılacak afiş ve filmler, isteyen herkes tarafından internet sitesindeki "Kampanya materyalleri" bölümünden indirilerek kullanılabilecek. Kampanyaya katılmak isteyenler, sitede iletişim bilgileri bulunan katılımcı yardım kuruluşlarından diledikleri birini seçerek yardımlarını ulaştırabilecekler. Sitede ayrıca, bağışta bulunmak veya destek sağlamak isteyenlerin arayarak bilgi alabileceği çağrı merkezlerinin telefon numaralarına da yer veriliyor. Kampanya, sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden de desteklenecek.

STK'ların sayısı 200'ü bulacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı (TGTV), Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Yardımeli Derneği, Ensar Vakfı, Verenel Derneği ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği'nin aralarında yer aldığı, kampanyaya destek veren kuruluşlar, 27 Aralık Perşembe günü saat 11.00'de Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleyecekleri ortak basın toplantısıyla kampanyaya start verecekler. Kampanyaya destek veren kuruluşların sayısının 200'ü bulması bekleniyor. Türkiye dışından STK'ların da aktif desteğinin hedeflendiği kampanyanın uluslararası ayağı ise Ocak ayında başlatılacak.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 80 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2328 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1927 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2673 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2235 23 Kasım 2016 10:10

Alt 28 Aralık 2012, 10:42   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Cevap: Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası.

Suriye'ye yardım cuması
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yarınki cuma namazının 'Suriye'ye yardım cuması' olacağını söyledi.




Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyasının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, 'İnsanlığımız rehin alındı. Yardım seferberliği ile sadece dost, kardeş, komşu, akraba Suriye halkına yardım etmeyeceğiz, millet olarak insanlığı rehin olmaktan kurtaracağız' dedi.

Görmez, milletin ortak vicdanının kamu kurumlarından erken davrandığını ve kurumlara baskı uyguladığını vurgulayarak, hiçbir kampanyanın, bugünkü kampanya gibi kendisine acı ve hüzün vermediğini söyledi.

Sevabı Zemzem Tower'larda arayanlara sesleniyorum

Görmez, şöyle konuştu: 'Sünnisi ve Şiisi ile bütün İslam dünyasına, sadece bizim milletimize değil, bir kardeşiniz olarak, Diyanet İşleri Başkanı olarak sesleniyorum: Zemzem Tower'lardan Kabetullah'ı seyretmekten medet uman ve sevabı orada arayan bütün kardeşlerimizi, Suriye'de katledilen insanlığa dikkat kesilmeye davet ediyorum. Her gün Kerbela için gözyaşı döken bütün Şii kardeşlerimizi bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Yezitlerin zulmü altında inleyen Hüseyinler'e bir tas su esirgeme konumuna düşmeyelim diyorum.

Dolayısıyla mezhebi, meşrebi, düşüncesi, inanışı ne olursa olsun, bütün İslam dünyası... Bu sadece bir Müslümanlık meselesi değil, aslında bir insanlık meselesi olduğu için yeryüzündeki bütün insanlığı, yaratıcının yüreklerine yerleştirdiği şefkati, rahmeti, vicdanı dikkate alarak, insanlığı kurtarmak adına Suriye'deki kardeşlerimize, iki ateş arasında kalmış sivil topluma, aç ve açık kalan ilaçsız ve dermansız kalan çocuklara, kadınlara, yaşlılara yardım elini uzatmaya davet ediyorum.'

Maaşımı vereceğim

Görmez, hocaların 'almakla bilinen ve vermemekle itham edilen' insanlar olarak bilindiğini dile getirerek, 'Onun için kampanyayı önce Türkiye'de mihrap hizmeti gören, mihrapta milletimize manevi rehberlik yapan diyanet mensupları arasında başlatıyorum. Kendim de 2013 yılının ilk ayında alacağım bütün maaşı vererek, sadece kendi meslektaşlarıma öncülük yapmak için bunu buradan ilan etmek ihtiyacı hissediyorum" dedi.

Suriye'ye yardım cuması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yarınki cuma namazının 'Suriye'ye yardım cuması' olacağını belirterek, 'Onun için cuma namazına gelen her kardeşimizi hazırlıklı gelmeye davet ediyorum. Bir de camilere gelenlerin yüzde 99'u maalesef erkekler. Ben bütün hanımefendilere de yapacakları yardımları, eşlerine ve çocuklarına vererek, camilere göndermelerini tavsiye ediyorum' dedi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Ocak 2013, 22:08   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.435
Konular: 575
Beğenildi:4525
Beğendi:6114
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası.

Suriye'de resmi açıklamalara göre en az 60 bin kişi öldürüldü ve on binlerce kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Yüz binlerce insan ise yaralı durumda! İnsanlığın şu an ki sınavı Suriye'dir!

Mustafa İslamoğlu: Ortada insani bir dram varsa artık orda siyasi mülahaza teferruattır! Düşmanınızın da bir bebeği ortada kalmış olabilir. Eğer o bebeği bir yırtıcı hayvan parçalayacaksa ve siz de onu görüyorsanız "o düşmanımın bebeği parçalanmasında bir beis yoktur." diyemezsiniz. O zaman sizin insan olup olmadığınız tartışılır.

Onun için şuanda Suriyede bir dram var ve hakikaten 150 bini aşan bir misafir ordusuyla karşı karşıyayız. Bu çok ağır bir fatura bu. Bunun dışında bir de orda kalıp geçemeyenler var. Bir ekmek ve Bir battaniye yani sizin evinizde böyle birşey eksilse siz fark etmezsiniz bile! Yani mutfağınızdan birisi bir ekmeği alsa fark etmezsiniz bile! Dolabınızdan birisi bir battaniyenizi alsa belki fark etmezsiniz. Hatta eve bir hırsız girse bir ekmek ve bir battaniye götürse acımazsınız bile! Peki sizin fark etmeyeceğiniz kadar küçük şeylerle başkalarını sevindirebiliyorsanız niye durursunuz!

Suriyeli kardeşlerimiz sizin için küçük ama onlar için hayati olan yardımlanızı beklemektedir.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ahlak ve maneviyat kampanyası başlatılmalı nuryuzlum Adap-Edep-Ahlak 1 30 Ocak 2023 17:47
Arakan,Afrin,Suriye,Irak ve tüm Dünyadaki mazlumlar için MEVLA'YA yönelelim vertyucek Dua Bölümü 0 02 Eylül 2017 14:13
Salavat Getirme Kampanyası ve İyi Niyet Mihrinaz Hurafeler-Bi'datlar 0 13 Mart 2017 20:28
Filistin Yardım Kampanyası mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 1 12 Ağustos 2014 10:43
Mısır'ı Unutturmak için Suriye Öne Çıkarılıyor... enderhafızım Bilgi Dağarcığı 0 02 Eylül 2013 14:23

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.