Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Çocuk Ve Gençlik Eğitimi

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  21 Şubat 2020 (19:06), Konuya Son Cevap : 24 Şubat 2020 (17:25). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı10Kez Beğenildi
  • 2 Beğenilen Mihrinaz
  • 2 Beğenilen Mihrinaz
  • 2 Beğenilen Mihrinaz
  • 1 Beğenilen nurşen35
  • 2 Beğenilen Esadullah
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Şubat 2020, 19:06   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KRİSTAL mi İNDİGO mu ÇOCUK mu?

KRİSTAL mi İNDİGO mu ÇOCUK mu?

10 yaşında bir çocuk..Bakışları donuk, konuşmaları tepwden tepeden, tavirlar kendinden emin, karşısindakileri küçümseyen, anneye karşı ukalaca tavırlar... Çocuk değil başka bişey dedik..Sosyal medyanın yeni kurbanı oldu kendisi. Kristal çocuk indigo çocuk tanımı duyduk birden..
Zeka seviyesi nedir? Hastalikmi, anormallik mi bilemeyiz? Allah vergisi diyen proje diyen....Unutmayın karşımizdaki 10 yaşında bir çocuk. Herşeyi okuyabilir. Ama bilgiyi hayatına geçirecek, onu yönetecek kabiliyeti yok. Karşınızda 40 yaş olgunlugunda ve tecrübesine biri varmış gibi davranmak neden? Konuyu paylaşan olarak heryerde boy boy videosu röportajı olan bu çocuğu paylaşmicam sizinle. Gördükçe içim eziliyor. Ama buyurun Kristal ve indigo çocuklar kimlermiş beraber öğrenelim. Anlaşılan zaman daha birçok şaşıracağımız olaylara gebe..


👇👇👇


Özellikle sosyal medyanın son zamanlarda en çok konuştuğu isim Atakan Kayalar için ortaya atılan indigo ve kristal çocuk iddiası Türkiye'nin gündemine oturdu. Henüz 10 yaşında olmasına rağmen okuduğu kitaplar ve yaptığı açıklamalar ile izleyenleri şaşkına çevirirken uzmanlar küçük çocuğun bu kadar göz önünde olmasının ileride çok büyük problemlere neden olabileceğini söylüyor. Atakan Kayalar ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaların ardından araştırma konusu haline gelen İndigo çocuk nedir ve ne demek? Sorusu ise yoğun olarak internet üzerinden cevap arıyor. Filozof, Kristal çocuk gibi birçok lakap ile bilinen ve sosyal medyada yayınlan videosu ile şimdilerde tüm Türkiye'nin söz ettiği Atakan Kayalar'ın hastalığı olduğu söylenen Kristal ve indigo çocukların özellikleri nelerdir? İşte ilgili detaylar…
Esadullah ve nurşen35 beğendiler.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 78 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 65 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 46 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 69 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 66 01 Nisan 2024 03:25

Alt 21 Şubat 2020, 19:13   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

e-


KRİSTAL ÇOCUK VE İNDİGO NEDİR?
İndigo çocuklar ile ilgili birçok teori üretiliyor. Özellikle efsaneleştirilen bir teori ise İndigo çocukların dünyayı değiştirmek için geldikleri ve geçmişteki yüksek bir bilinç grubunun devamı oldukları. Dünyanın mevcut düzenini değiştirmek, kendi doğum misyonlarını fark etmek ve bu doğrultuda hareket etmek üzerine dayalı bir varoluş tanımı onlarınki. İndigo çocuklar Dünya gezegeninin gerçek evriminde öncüler olarak tanımlanıyor.


İNDİGO VE KRİSTAL ÇOCUK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
1. Gelecekle ilgili kararlar verirken maneviyatları ve hayat misyonları ön plana çıkar
Bilinçli bir şekilde ve günlük öncelik olarak iç mutluluğun peşinde koşmak, yüksek hassasiyete sahip insanların ve 'indigo' insanlarda olduğu gibi hayatı anlama kabiliyetinin temel işaretlerinden biridir. Hedefleri ve hayalleri konusunda çok yeteneklidirler ve ısrarcıdırlar. Size gerçekçi gelmese de bir bakarsınız onlar bu doğrultuda yürüyor.

2. Hassas ve duygusal kişilerdir
İndigo çocukları, konuşurken ve tarif ederlerken duygusal kelimeleri kullanırlar. "Bugün buraya gelmem gerektiğini hissettim." veya "Şu an okuduğum kitap bende güçlü duygular uyandırıyor." gibi hisli cümleler ifade ederler. Görüntü ve işitmeden çok hisler indigo çocuk hafızasında hatırlama ve karar verme fonksiyonlarında etkilidir.

3. Önsezi ve empati yetenekleri gelişkindir
Bazı insanların başka boyutlara dokunabildiğine, çevremizdeki enerjiyi algılayıp gelecekte yaşanacak durumları hayal edebilen ya da hayali dostları olan insanlara inanan pek çok kimse var. Önsezi yetenekleri sayesinde ruhaniyetlerinin gelişkin olduğu ve insanları kolayca algılayıp empati yapabildikleri savunulan diğer argümanlar arasında.





4. Kendilerine duydukları sonsuz bir güven vardır
Ne yaptıklarını bilirler ve başkalarının düşüncelerini pek önemsemezler. Dışarıdan kibirlilik olarak algılanabilir.

5. Emirleri yerine getirmeyi ve otorite figürlerine itaat etmeyi sevmezler.
Eylem ve kararlarında bağımsızdırlar.

6. Hayal güçleri gelişkindir
Belki size absürt gelecek hayallerden bahsedebilirler ama devamlı olarak hayal kuran bir yapıları vardır.

İndigo çocuğu testi diye kesin saptanmış bir araç yok ama eğer çocuğunuz veya çocukluktan beri bildiğiniz bir yetişkin yukarıda saydığımız özellikleri gösteriyorsa belki bir İndigo'dur. ☺ Tabi önemli olan nokta onun ne olduğu değil, nasıl yetiştirildiği ve ne kadar anlaşılmaya çalıştığı. Yazıyı Halil Cibran'ın Ermiş kitabından alıntılayarak bitirmekte yarar var.

"Sizin diye bildiğiniz evlatlar gerçekte sizlerin değildirler, Onlar kendini özleyen Hayat'ın oğulları ve kızlarıdırlar. Sizler aracılığıyla dünyaya gelmişlerdir ama sizden değildirler. Sizlerin yanındadırlar ama sizlerin malı değildirler. Onlara sevginizi verebilirsiniz ama düşüncelerinizi asla. Çünkü onların kendi düşünceleri vardır. Onların vücutlarını çatabilirsiniz ama canlarını asla. Çünkü onların canları geleceğin sarayında oturur ve sizler düşlerinizde bile orayı ziyaret edemezsiniz. Kendinizi onlara benzetmeye çalışabilirsiniz ama onları kendinize benzetmeye kalkışmayın hiç. Çünkü hayat ne geriye gider ne de geçmişle ilgilenir."

Alıntı
Esadullah ve nurşen35 beğendiler.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Şubat 2020, 13:19   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Sosyal medya çocukları birbiriyle yarıştirmaya devam ediyor.
10 yaşındaki Atakan felsefe okumuş, Aristokles diyor waaaww çok zeki!! O da bişey mi bizim 3 - 5 yaşında hafız olmuş, 1000 hadis ezberlemiş çocuklarımız var o proje bu beyin.
11 yaşında Burak, "abi abi" diyerek, bozuk konuşmasıyla deizm çürütüyor, Allah'ın sanatının üstünlüğünü, varlığını kanıtlıyor. Ne müthiş!! O nerden ezber yaptı?!

Çocukları sosyal mecralara taşıyıp üzerinden rant sağlamanın ne ilmi, ne dinî hiçbir açıklamasını yapamazsınız.
Bu resmen istismardır. Bu çocukların ilerleyen yaşlarda fikirleri, ilgi alanları,okudukları değişecek, olgunlaşacaklar. Okuduklarını anlar hale gelecekler. Siz neyin pesindesiniz ki? Kristal kırma yarışımı bu?

İster anne baba eliyle ister kendileri, ister abi, hoca eliyle youtubeye yerleştirilen, üzerinden para kazanılarak sömürülen, her türlü yoruma açık hale getirip istismar edilen çocuklar... Şimdinin aşirı özgüvenli yüksek egolu çocukları , sıkıntı yüzü görmemiş, hazırcı yaşamları ile rahat tavırlar sergileliyorlar. Birileri de bunu üstün zeka belirtisi diye servis ediyor.

Senin çocuğun normal sevgili ebeveyn. Bu çocuklara ne dayatilmiş ne ezber ettirlmişse, özguvenleriyle karşısındakini adeta hadsizce döve dòve bildiğini sıralıyor... Koca adamlarda ağzının içine bakıyor. Çocuklarınızı ne olursa olsun popülizmin kucağına bırakmayın. Kimi din, kimi eğlence, kimi bilgi, kimi "çocuk senin kime ne" deyip çocuklarınızı sizden alıyor, istismara açık hale getiriyor...

Bırakın zihinden büyük sayılar toplayamasin, bir yetişkinin bile başinı ağritan felsefe kitaplarını okumasin, nihilizmi bilmesin, 1000 hadis ezberlemesin.. Bu onu daha zeki yada yapamayinca aptal yapmıyor.. Fıtratıyla çelişkiye sokmayin. Zeki gördüğünüz bu durum fitratla zıtlaştiğinda onları birer suç makinesinede çevirebiliyor . Ilerleyen yaslarda anlamadan okuduklarina zıt düşüp inkarcı olabiliyor...

Seviyesine göre okusun, konuşsun o sabilerin bu durumlarını özel görüp, paylaşıp ne başka çocuklara haksızlık edin ne de çocuğunuzu sömürttürün. Ailenin sakınmadığını abi, hoca, cemaat, dernek,vakıf,youtube, twitter korumuyor. Tepe tepe kullanıyor. Gözünüzü dört açın anne babalar.. Emanetinize sahip çıkın...

Ve;
Onlara güzel ahlak,erdemli davranışlar, sorumluluk bilinci, büyük-küçüklerle nasıl konuşulur, anne babaya saygı, ağzı temiz olmak, sevgi, merhamet, kendinden başkasıyla (canlilar-doğa) nasıl ilişki kurulur değerlerini öğreterek aklını ve vicdanıni nasıl doğru kullnabilecegini ögretin. Bu değerler onu cam, kristal, bilmem ama ezberden kurtararir, aklini kullanan bir birey yapar.

Vesselâm
Esadullah ve nurşen35 beğendiler.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Şubat 2020, 14:23   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart

Benimde ilk aklıma gelen bu kadar felsefi kitaplar okuyan zeki çocuk neden İslami bilgiler okumayı düşünmemiş , bu da düşündürücü
Okuduklarından o kadar etkilenmiş ki "insanlar topraktan değil , hücrelerden yaratılmıştır" gibi fikirlere sahip ne yazık ki.
Annesine davranışlarından ahlaki değerlerin çöküntüye uğramış olduğunun farkındayız.
Aidin Salih adlı Ukrayna'lı fakat daha sonra Müslüman olmuş bir biyolog tıbbi bilgileride olan bu doktorumuz kristal ve indigo çocukların İstanbul"da çok olduğunu 2013 yılında gözlemlemiş ve kitabında da belirtmiştir.
Böyle çocukların kendini herkesden üstün gördüğünü ,bütün kötülüklerden herkesi koruyabileceklerini ayrıca elleriyle şifa dağıtacaklarını iddia edebilmekteler.
Bu konuyu Aidin Salih gözlemlemiş böyle çocukların ileride ruhsal problemler yaşayarak tehlike saçabileceklerini belirtmiştir.
Ahir zamanda olduğumuzu unutmayalım
Esadullah beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Şubat 2020, 14:55   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart

Esselamu aleyküm kardeşlerim malumunuz bir proje daha gün yüzüne çıktı. Aslında proje kısmı sadece çocuklar üzerinden verilen mesaj. Lakin 2002 yılından beri bu tarz İndigo ve Kristal çocuklar dünyaya geliyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu çocukların becerileri ile onları gündemleştirmek değil bu çocuklara Devlet Aile ve Toplum olarak sahip çıkılmasıdır.

Hayat Kemalata doğru ilerliyor. Elbette nesillerde ona göre şekillenecek ve 2010 2015 yıllarından beri sosyal medya ve diğer platformlarda bu çocuklardan bahsediyoruz. Alınması gereken önlemler, nasıl faydalanabilineceği vs. Aslolanda bu çocukları Vatana Millete ve en önemlisi İslama birer nefer yapmaktır.

Seneler içinde haberlerde olsun gerekse bizlere bir şekilde ulaşan Aileler de olsun daha bir çok meziyeti olan çocukları gördük. Ve inanın bu öğretilmiş çocuk sadece bir üründür. Öyle çocuklar varki düşünce gücü ile maddeye hükmeden, insanların düşğncelerini okuyan, akıl seviyesi ezber kavrama ve beyinsel işlevleri çok yüksek olan çocuklar var. İşte bu çocuklar farkında olmadıkları bu becerilerini doğru kullanmayı öğrenmezler ise bu en büyük felakettir. Kaldıki Siyonistler inanın fellik fellik bu çocukların peşindeler. Ve diğer ülkelerden bir çoğuna ulaşmış durumdadırlar.

Sosyal medyada genleri ile oynanmış nesil diye safsatalar sadece yanılmadır. Evet genleri ile DNA RNA sarmalları ile oynanmış bir nesil var onlar hormonal bozukluklar yaşayan, madde bağımlısı olan, dişilik ve erkeklik hormanlarında daralma ve çeşitli sıkıntılar yaşayan, obez ve çeşitli bedensel sıkıntılar yaşayan bir nesil var ama bu çocuklar tamamen Kemalata göre gelen ve kendi akranlarından daha zeki olan özel çocuklardır.

Burada Devletimize Ailelere ve Topluma çok iş düşmekte. Bu gibi çocuklar özel eğitimlere tabi tutulmalı Devlet uzman kişiler ile becerisine göre ilgilenmeli ve elbette Ailelerde. Yoksa işte böyle saçma sapan proje çocuklarla insanların beyinleri allak bullak edilir. Çok zor bir dönemden geçiyoruz inanın Liseler ve Üniversitelerde Deizim furyası almış başını gidiyor. Bu çağ çocukları lezbiyen ve gay ilişkiler yaşıyor. Ensest denen bir pislik ülkemizin gençlerini sarmış. Ve bedensel bir çok hastalıklar ve elbetteki Manevi.

Allah bizlere Firaset ve Basiret nasip etsin. Bir an evvel toparlanıp birlik olmayı ve gafletten uyanmamızı sağlasın. Amin ya Mucib...
Mihrinaz ve nurşen35 beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Şubat 2020, 17:25   Mesaj No:6
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Psikoloğumuzda bizimle aynı fikirde Biz ne dedik )


Atakan ile İlgili Düşünceler ve Ailesine Tavsiyeler

1. Oğlunuzda olağanüstü bir durum yok. Normal zekalıların çok çalışarak, üstün zekalıların daha az çalışarak elde ettiği bilgi birikimine sahip.

2. Ezber ve taklit yeteneği gelişmiş bir evladınız var. Bu güzel bir durum. Ama bu da olağan üstü bir durum değil. 6 yaşında 600 küsür sayfalık Kuran'ı ezber eden nice hafız var. Abartmayın. Evladınız çok iyi bir taklitçi. Seyrettiği yetişkinleri güzel taklit ediyor. Bu da normal bir durum.

3. Oğlunuzun söylediklerini hiç biri edindiği bilgiler sonucu oluşturduğu kendi fikri ve özgün mülahazaları değil ; ezberlemiş olduğu kitapları ve bilgileri basına aktarıyor sadece. Yani ortada yine güçlü ezberden kaynaklı bir durum var.

4. Oğlunuz üzerinden siyasi mesajlarını vermeye çalışan bir kesim var. Evladınızı bu gruba meze yapmayın. Evladınızı tüketiyorlar. Buna izin vermeyin.

5. Oğlunuzun çok ciddi bir değerler eğitimi eksiği var. Alçakgönüllülük, mütevazilik, saygı gibi temel değerlerden nasibini almamış. Bu, evladınızın suçu değil. Ona edeb öğrenmesi gerekirken Nihilizm okutan sizin suçunuzdur.

6. Vahşi medya, evladınızı bir ciklet gibi çiğneyerek ona basın toplantısı yapacak, konferanslar verdirecek, haber bültenlerine çıkaracak ve sonunda kitle sıkılınca şekeri biten ciklet misali çöpe atacak. Size kalan ise egosu tavan yaptırılmış değerlerden yoksun çökmüş bir çocuk olacak. Lütfen medyanın, şöhretin ve paranın büyüsüne kapılmayın. Evladınızı bu şeytanlardan uzak tutun. Onu sessiz ve sakince büyütün. Eğer üstün zekalı yada üstün yetenekliyse zaten başarılarına devam edip önemli yerlere gelecektir.

7. Evladınıza bu şekilde davranmaya devam ederseniz geleceğin narsist kişilik bozukluğuna sahip bir hasta yetiştiriyor olma ihtimaliniz bir hayli fazla. Lütfen evladınıza menajerlik yaparak pazarlamak yerine ebeveynlik yapın sahip çıkın. Aksi taktirde evladınıza çok yazık olacak.

8. Kristal ve indigo çocuk konuları önemsiyorum ancak Atakan özelinde direk teşhis koymayı doğru bulmuyorum. Biz her halükarda çocuklarımızı çocuk gibi yetiştirelim. Her şeyden gerektiği kadar nasiplensin.

9. Bence devletimizin ilgili bakanlıkları bu evladımızın sağlığı için acilen devreye girip onu medyadan uzak tutmalı. Ve gerekli eğitim olanakları sağlamalı. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk Hoca güzel bir şekilde konuya değinmiş. İnşallah duruma el koyar.

#FeyzullahAkdağ /Psikolojik Danışman
Esadullah beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ah! Çocuk Medineweb Çocuk ve Aile Sağlığı 1 22 Eylül 2018 00:16
Hep ÇOCUK KAL Çocuk & MEDİNEWEB Mihrinaz Medineweb.net Videolar 0 19 Eylül 2018 13:09
Oruçlu iken çocuk emzirmek orucu bozar mı? Çocuk emzirmek için oruç kazaya bırakılır KuM TaNeSi Oruç-Ramazan 1 09 Mayıs 2014 01:09
Çizgilerle Çocuk enderhafızım Çocuk ve Aile Sağlığı 0 12 Aralık 2012 15:56
çocuk için dua Seyyid Soru Cevap Arşivi 1 05 Eylül 2008 14:25

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.