![]() |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü [quote=mehmet akif2; Hanefi , Maliki , Şafi , Hanbeli mezhepleri hangi dönemde kurulmuştur? [/quote] c) abbasiler |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Alıntı:
a) ı - ıı - ııı - ıv |
d) Kudret |
Alıntı:
evet000 Alıntı:
|
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü [QUOTE=mehmet akif2;356394 nurşen bu sorunun cevabı hayat olacaktıc*[/QUOTE] Hayat diye cevapladım son anda karar değiştirdim. Anlamları birbirine yakındı...Daha dikkat etmemiz gerekiyor. |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü -Kur’an-ı Kerim’de “ulü’l-azm” terkibinin peygamberler hakkında kullanımı en doğru sıralamaya göre aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir? A) Hz. Adem, Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Muhammed B) Hz. Nuh, Hz. Hud, Hz. Salih, Hz. İsa, Hz. Muhammed C) Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa, Hz. Muhammed D) Hz. Musa, Hz. Eyyub, Hz. Zekeriyya, Hz. İsa, Hz. Muhammed... E) Hz. Nuh, Hz. Eyyub, Hz. Musa, Hz. İsa, Hz. Muhammed |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Hz. Peygamber(s) Medine’ye hicret ettikten sonra Mescid-i Nebevi’yi inşa etti. Fakir kimseler için mescidin yanında Suffe adı verilen bölümler yapıldı. Burada eğitim-öğretim yapılıyor, aynı zamanda burası bir nevi yurt gibi kullanılıyordu. Mescidin bahsi geçen bölümünde eğitim görenlere verilen isim nedir? A) Ensar B) Muhacirun... C) Muhacir D) Medineli fakirler E) Ashab-ı Suffa |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Aşağıdaki cümlelerden hangisi Kur’ân ve diğer kutsal kitaplar arasındaki en belirgin farktır? A) Dört kitabın dördü de haktır B) Dört kitaba da inanmak, iman esaslarındandır C) Kur’ân, Kutsal kitaplar içerisinde peygamberi döneminde yazıya geçirilen tek kitaptır D) Kur’ân dışındaki kitapların içerisinde ilahî gerçekler vardır... E) Dört kitabın göndericisi de Allah’tır. |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Ramazanda oruçlu kimsenin cünüp olarak sabahlaması veya gündüzün ihtilam olması durumunda orucun durumu nedir? A) Oruca zarar vermez. B) Oruç bozulmuş olur, kazası gerekir. C) Oruç bozulmaz ancak nafileye dönüşür, daha sonra kaza eder. D) Gündüz ihtilam olanın orucu bozulur, diğerinin ki bozulmaz.... E) O gün orucunu tamalar ancak sonra kaza yapar. |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Aşağıdakilerden hangisinde, birbirine zıt kavramlar yer almamaktadır? A) Tebliğ-Kitmân B) Emanet-İhanet C) Fetanet-Ahmak D) Sıdk-Tasdik... E) İsmet-Masiyet |
SAAT: 07:18 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.