![]() |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü arkadaşlar bunlar üstesinden gelemediğim sorularmahcup000 |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 2-Kur’an-ı Kerim’in parça parça, safha safha indirilmesi demektir. Levh-i Mahfuz’dan Cebrail vasıtasıyla Rasulullah’ın kalbine 23 yıl içerisinde ihtiyaca göre, aralıklı olarak, parça parça indirilmesine ne denir?
|
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü MUFASSAL:Kur’ân’ın sonundaki kısa sûrelere denir Hucurât sûresinden Bürûc sûresine kadar 36 sûreye tıval-ı mufassal, Bürûç’tan Leyl sûresine kadar olan 7 sûreye evsat-ı mufassal, Leyl’den Nâs sûresine kadar olan 22 sûreye de kısar-ı mufassal denir Et TUVALU’L MUVASSAT,Zilzâl suresinden Nâs suresine kadar olan bütün surelere verilen ortak isim; Et TUVALU’L KISAR,Hucurât suresinden Buruc suresine kadar olan surelere verilen ortak isim; Et TUVALU’L MUFASSAL,Bakara-Ali İmran-Nisa-Maide-En’am-A’raf-Enfal sureleri; arkadaşlar bu iki tanımlamada doğrumu..birbirinin aynısıda benmi anlayamıyorum..yoksa bi sıkıntımı var açıklamalardadüşünceli000 |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Alıntı:
Diğer soruların cevapları doğru evet000 |
|
D şıkkı da yakın bir cevap . Ama Rase levha anlamında diye duymuştum. Bana da Levhü'l Mahfuzu hatırlatıyor. |
A) ZEVATU'R_RA = Elif , Lam , Ra ile başlayan surelere denir |
B) El- Miün |
|
|
SAAT: 15:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.