Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI.::. > Diyanet İşleri Başkanlığı > Din Görevlileri

Konu Kimliği: Konu Sahibi aslıı,Açılış Tarihi:  31 Ocak 2013 (19:01), Konuya Son Cevap : 19 Şubat 2013 (16:54). Konuya 22 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 31 Ocak 2013, 19:01   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart 2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

D U Y U R U
Diyanet İşleri Başkanlığından;

Başkanlığımız bünyesindeki Kur’an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık unvanlarındaki;
1. İlk defa açıktan atamalara,
2. Sözleşmeli pozisyonlara yapılacak yerleştirmelere,
3. Başkanlık personelinden naklen yapılacak atamalara,
4. Vekâleten görevlendirmelere,

Başvuracaklar için 17.03.2013 tarihinde Yeterlik Sınavı yapılacaktır.

I- Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Genel ve Özel Şartlar
1. Genel Şartlar:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,
b) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
2. Özel Şartlar

a) Kur’an Kursu Öğreticiliği için

1. İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
2. Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

b) İmam-Hatiplik için

1. İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
2. Erkek olmak,
3. İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

c) Müezzin-Kayyımlık için

1. Lise veya dengi okul mezunu olmak ya da 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
2. Hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz.)
3. Erkek olmak.
4. Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

ü Hali hazırda Başkanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A statüsünde farklı unvanlarda çalışmakta olup Kur'an kursu öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık unvanlarına geçmek isteyenler için yapılacak olan Kur'an kursu öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Giriş Sınavına” katılacakların yeterlik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.
üKamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak çalışmakta olup yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar da sınava katılabileceklerdir.
üDaha önce yeterliliği olan ve yeterlik süresi devam edenler istemeleri halinde ilan edilen unvanlardan herhangi birine o unvanın şartlarını taşıması halinde müracaat edebileceklerdir. (Örnek: İmam-Hatip yeterliliği olan, Müezzin-Kayyımlık yeterliliğine başvurabilir).
II- Başvuru İşlemleri
a) Yeterlik Sınavına müracaat edecek adaylar öncelikle 35 TL (Otuzbeş TL KDV dâhil) sınav giriş ücretini, YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, bulundukları yerlerdeki anılan bankaların şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 11/02/2013/-25/02/2013 tarihlerinde yatıracaklardır. Bu hesaplar dışında hiçbir hesaba, hiçbir şekilde (EFT, Posta Çeki vb.) sınav ücreti yatırılmayacaktır. Sınav ücreti bankaya elden yatırılacak olup mektupla veya başka bir yolla sınav ücreti ödenmeyecektir.
b) Adaylar, sınav giriş ücretini yatırdıktan sonra 11/02/2013/-25/02/2013 tarihlerinde internet ortamında [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek e-başvurularını bireysel olarak yapacaklardır. Adaylar e-başvuru yaptıklarına dair belgeleri, başvurularını sisteme kaydetmelerinin ardından aynı adresten alabileceklerdir.
c) Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
d) Sınav başvuru tarihleri içerisinde sınav ücretini yatırmayan, e-başvuru kayıt işlemini tam olarak gerçekleştirmeyen adayların başvuruları ve bu konudaki itirazları dikkate alınmayacaktır.
e) Adaylar, sınav başvuru tarihleri içerisinde, e-başvuru formuna girmiş oldukları başvuru bilgilerinde değişiklik yapabileceklerdir. Adaylar e-başvuru yapmalarının ardından bilgilerinde değişiklik yapmaları halinde en son yaptıkları değişiklik geçerli olacaktır.
f) Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 25/02/2013 tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
g) Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların sınav ücret iadesi ile ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
h) Sınava başvuranlardan sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan adaylar, elektronik başvuru ekranında “özür durumu” ve “almak istediği hizmet” ile ilgili uygun olan kutucukları işaretleyeceklerdir.
i)Sınava başvuranlardan sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar, sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinden herhangi birini bir nüsha halinde en geç 27/02/2013 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığında olacak şekilde ulaştıracaklardır. Bu tarihten sonra ulaşan konu ile ilgili başvuru ve belgeler ne sebeple olursa olsun (postada ve kargoda gecikmeler vb.) dikkate alınmayacaktır. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.
III- Sınav İşlemleri
a)Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Sınavı 17.03.2012 pazar günü saat 10.00’da 81 il merkezinde (Aday başvuru sayısı yetersiz olan il, yakındaki ilde sınava alınacaktır) yapılacaktır
b)Adaylar sınava giriş belgelerini 04/03/2013 tarihinden itibaren [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek alabileceklerdir.
c)Adayların sınava girecekleri adres ve sınav saati ile ilgili bilgiler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümünden alacakları giriş belgelerinde belirtilecektir.
d)Adaylar sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C. Kimlik No’sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
e)Adaylara; yeterlik sınavında, her grup için ayrı-ayrı olmak üzere test usulü çoktan seçmeli 80 soru yöneltilecektir. Her soru 1,25 puandır. Sınav süresi 90 (doksan) dakikadır.
f)Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi gereğince sınavda başarılı sayılmak için 70 puan almak şarttır.
g)Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular adaylar lehine doğru kabul edilerek değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.
h)Adaylar sınav sonuçlarını, 17.04.2013 tarihinden itibaren [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]internet adresi Merkezi Sistem Sınavları” bölümünden öğrenebileceklerdir.
IV-Diğer Hususlar
a)Sınav öncesi ve sonrası işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacaktır. Bu durumdaki adaylar hiçbir hak talebinde bulunamayacaktır.
b)Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır. Başkanlık, sınav sürecinin her aşamasında sınava ilişkin hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.
c)Adaylar, sadece bir unvan için yeterlik sınavına müracaatta bulunabileceklerdir.
d)Yeterlik, hangi unvan için verilmiş ise sadece o unvan için geçerli olacaktır.
e) İlan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara her ne sebeple olursa olsun ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
f) Ücret İadesi;
Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir. Ancak; adayların kendi kusuru dışında idari sebeplerle sınava girememesi durumunda, sınavın ait olduğu yıl içinde ve banka dekontu/ödendi makbuzu ile YEĞİTEK’e başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar MEB’in resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumlarını öğrenebileceklerdir.
g) Sınav ve sonuçları ile ilgili [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adreslerinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
h) Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
V-Sınav Sorularına ve Sınav Sonuçlarına İtirazlar
a) Adaylar, sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]internet sitesinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) işgünü içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapacaklardır. Başkanlık, sınav sorularına ilişkin itirazları değerlendirerek 10 (on) işgünü içerisinde adaya bilgi verecektir.
b) Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sınav sonuçlarının [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]internet sitesinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) işgünü içerisinde YEĞİTEK’e yapacaklardır. YEĞİTEK, sınav sonuçlarına ve uygulamasına ilişkin itirazların cevabını 10 (on) işgünüiçerisinde adaya bildirecektir.
c) Adayların, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin YEĞİTEK’e yapacakları itiraz başvurularını, YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Başkent/Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapmaları gerekmektedir. Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
d) Sınavlara yapılacak itirazlar konusunda bu maddede belirtilen usule aykırı itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
VI- Sınav Konuları
Sınava giren adayların yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımız internet sitesi “Eğitim Hizmetleri” sayfasındaki “Personel Yeterlikleri” kısmında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında din hizmetlerini yürütenlerin temel ve özel yeterlik kriterleri esas alınır

1. Kur’an kursu öğreticiliği için;
a) Kur’an-ı Kerim,
b) Akaid,
c) Fıkıh (ibadet konuları),
d) Siyer ve ahlâk,

2. İmam-hatiplik için;
a) Kur’an-ı Kerim,
b) Akaid,
c) Fıkıh (ibadet konuları),
d) Siyer ve ahlâk,

3. Müezzin-kayyımlık için;
a) Kur’an-ı Kerim,
b) Akaid,
c) Fıkıh (ibadet konuları),
VII- Yeterlik Sınavı Kaynakları

YETERLİK SINAVI KAYNAK ESERLERİ
S.No
KİTAP ADI
İLGİLİ YETERLİK UNVAN GRUPLARI
YAZAR ADI (YAYINEVİ)
1
Kur’an Yolu Türkçe Meal ve Tefsiri
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Komisyon
(DİB Yayınları)
2
İlmihal I. ve II. Ciltler
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Komisyon
(TDV Yayınları)
3
Dini Kavramlar Sözlüğü
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Komisyon
(DİB Yayınları)
4
Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı
K.K.Ö., İ.H.
Prof. Dr. İbrahim SARIÇAM
(DİB Yayınları)
5
Tecvidli Kur’an Okuma Rehberi
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Davut KAYA
(DİB Yayınları)
6
Kuranı Kerim’i Okumanın Faziletleri ve Okuma Kaideleri
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Prof.Dr. İsmail KARAÇAM
7
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi “Allah” ve “Din” Maddeleri
K.K.Ö., İ.H., M.K
TDV Yayınları
8
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi “Ahlak” Maddesi
K.K.Ö., İ.H
TDV Yayınları
E- İletişim ve Duyurular
Milli Eğitim Bakanlığı için : “Alo 147”
Diyanet İşleri Başkanlığı için : (0312) 295 70 00

Yeterlik Sınavı ile ilgili duyuru ve ilanlar Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her iki kurumun kendi internet siteleri (“[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]” ve “[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]”) üzerinden yapılacaktır.

İlgililere duyurulur
__________________
‎''onlar sanıyorlar ki,
biz sussak mesele kalmayacak.
halbuki,biz sussak, tarih susmayacak..
tarih sussa, hakikat susmayacak........''
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi aslıı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Birlik ve beraberlik ahlakımız Serbest Kürsü aslıı 0 1894 04 Mart 2014 00:22
Çocuk ve yalan Çocuk ve Aile Sağlığı aslıı 0 2190 04 Mart 2014 00:20
yeterlilik deneme sınavı Deneme Sınavlar/Paylaşımlar fatmabalci19 1 3699 15 Mart 2013 15:54
kur'an'da peygamber hanımlarına uyarılar Kur'ân-ı Kerim Genel aslıı 0 2556 14 Şubat 2013 10:48
miniklere sorduk <3<3 Hz.Muhammed(s.a.v) " İdiL Su " 1 2010 03 Şubat 2013 21:48

Alt 31 Ocak 2013, 20:03   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Standart Cevap: 2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

Teşekkürler efem hatırlatma için...
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ocak 2013, 21:03   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
JAZARİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:JAZARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17525
Üyelik T.: 23 Mart 2012
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 585
Konular: 65
Beğenildi:74
Beğendi:41
Takdirleri:13
Takdir Et:
Standart Cevap: 2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

tam da tahmin ettiğim gibi : şimdilik sadece yazılı sınav yapılacak..alım olduğunda ise sadece bu yazılıdan başarılı olanlar ve geçerlilik süresi devam eden yeterlilik sahipleri katılabilecek..önceden yeterlilikte de mülakat yapılıyordu alımlarda da mülakat yapılıyordu.. bir mülakat gereksizdi..
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2013, 15:29   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: 2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

Alıntı:
HACIYSK Üyemizden Alıntı Mesajı göster
tam da tahmin ettiğim gibi : şimdilik sadece yazılı sınav yapılacak..alım olduğunda ise sadece bu yazılıdan başarılı olanlar ve geçerlilik süresi devam eden yeterlilik sahipleri katılabilecek..önceden yeterlilikte de mülakat yapılıyordu alımlarda da mülakat yapılıyordu.. bir mülakat gereksizdi..
yazılıyı geçenlere belge verecekler mi ? yada bu yazılı notu 3 yıl mı geçerli olacak abim hem bu kanıya nerden vardın ?kesin mi bu bilgi?
__________________
‎''onlar sanıyorlar ki,
biz sussak mesele kalmayacak.
halbuki,biz sussak, tarih susmayacak..
tarih sussa, hakikat susmayacak........''
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2013, 16:16   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
JAZARİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:JAZARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17525
Üyelik T.: 23 Mart 2012
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 585
Konular: 65
Beğenildi:74
Beğendi:41
Takdirleri:13
Takdir Et:
Standart Cevap: 2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

Alıntı:
aslıı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
yazılıyı geçenlere belge verecekler mi ? yada bu yazılı notu 3 yıl mı geçerli olacak abim hem bu kanıya nerden vardın ?kesin mi bu bilgi?
yok kesin bilgi değil ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2013, 22:29   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
barışş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:barışş isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14298
Üyelik T.: 08 Ekim 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:erkek
Memleket:Istanbul
Yaş:32
Mesaj: 451
Konular: 26
Beğenildi:118
Beğendi:87
Takdirleri:825
Takdir Et:
Standart Cevap: 2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

selamun aleyküm arkadaşlar tavsiye etceğiniz kitap varmı
__________________
Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2013, 22:44   Mesaj No:7
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
ilahiyatçı 1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:ilahiyatçı 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24663
Üyelik T.: 07 Ocak 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:bayan
Mesaj: 414
Konular: 25
Beğenildi:10
Beğendi:3
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

Alıntı:
barışş Üyemizden Alıntı Mesajı göster
selamun aleyküm arkadaşlar tavsiye etceğiniz kitap varmı
aleyküm selam ben internetten aldığım pratik hazırlık kitabına çalışıyorum konuları çok üstten anlatmış ama iyi sayılır zamanı olmayana göre
__________________
Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2013, 22:48   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
barışş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:barışş isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14298
Üyelik T.: 08 Ekim 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:erkek
Memleket:Istanbul
Yaş:32
Mesaj: 451
Konular: 26
Beğenildi:118
Beğendi:87
Takdirleri:825
Takdir Et:
Standart Cevap: 2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

Alıntı:
ilahiyatçı 1 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
aleyküm selam ben internetten aldığım pratik hazırlık kitabına çalışıyorum konuları çok üstten anlatmış ama iyi sayılır zamanı olmayana göre
benimde zaman yok işte ALLAHU TEALA HAZRETLERİ nasip ederse sınavda sonra başlıycam
__________________
Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Şubat 2013, 13:04   Mesaj No:9
Medineweb Aktif Üyesi
RemLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:RemLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 164
Üyelik T.: 14 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:bayan
Memleket:Allah bilir
Yaş:34
Mesaj: 171
Konular: 81
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart 2013 Yılı Yeterlikik Sınavı

D U Y U R U
Diyanet İşleri Başkanlığından;

Başkanlığımız bünyesindeki Kur’an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık unvanlarındaki;
1. İlk defa açıktan atamalara,
2. Sözleşmeli pozisyonlara yapılacak yerleştirmelere,
3. Başkanlık personelinden naklen yapılacak atamalara,
4. Vekâleten görevlendirmelere,

Başvuracaklar için 17.03.2013 tarihinde Yeterlik Sınavı yapılacaktır.


I- Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Genel ve Özel Şartlar
1. Genel Şartlar:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,
b) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
2. Özel Şartlar

a) Kur’an Kursu Öğreticiliği için

1. İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
2. Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

b) İmam-Hatiplik için

1. İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
2. Erkek olmak,
3. İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

c) Müezzin-Kayyımlık için

1. Lise veya dengi okul mezunu olmak ya da 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
2. Hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz.)
3. Erkek olmak.
4. Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

ü Hali hazırda Başkanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A statüsünde farklı unvanlarda çalışmakta olup Kur'an kursu öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık unvanlarına geçmek isteyenler için yapılacak olan Kur'an kursu öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Giriş Sınavına” katılacakların yeterlik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.
üKamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak çalışmakta olup yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar da sınava katılabileceklerdir.
üDaha önce yeterliliği olan ve yeterlik süresi devam edenler istemeleri halinde ilan edilen unvanlardan herhangi birine o unvanın şartlarını taşıması halinde müracaat edebileceklerdir. (Örnek: İmam-Hatip yeterliliği olan, Müezzin-Kayyımlık yeterliliğine başvurabilir).

II- Başvuru İşlemleri
a) Yeterlik Sınavına müracaat edecek adaylar öncelikle 35 TL (Otuzbeş TL KDV dâhil) sınav giriş ücretini, YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, bulundukları yerlerdeki anılan bankaların şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 11/02/2013/-25/02/2013 tarihlerinde yatıracaklardır. Bu hesaplar dışında hiçbir hesaba, hiçbir şekilde (EFT, Posta Çeki vb.) sınav ücreti yatırılmayacaktır. Sınav ücreti bankaya elden yatırılacak olup mektupla veya başka bir yolla sınav ücreti ödenmeyecektir.
b) Adaylar, sınav giriş ücretini yatırdıktan sonra 11/02/2013/-25/02/2013 tarihlerinde internet ortamında [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek e-başvurularını bireysel olarak yapacaklardır. Adaylar e-başvuru yaptıklarına dair belgeleri, başvurularını sisteme kaydetmelerinin ardından aynı adresten alabileceklerdir.
c) Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
d) Sınav başvuru tarihleri içerisinde sınav ücretini yatırmayan, e-başvuru kayıt işlemini tam olarak gerçekleştirmeyen adayların başvuruları ve bu konudaki itirazları dikkate alınmayacaktır.
e) Adaylar, sınav başvuru tarihleri içerisinde, e-başvuru formuna girmiş oldukları başvuru bilgilerinde değişiklik yapabileceklerdir. Adaylar e-başvuru yapmalarının ardından bilgilerinde değişiklik yapmaları halinde en son yaptıkları değişiklik geçerli olacaktır.
f) Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 25/02/2013 tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
g) Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların sınav ücret iadesi ile ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
h) Sınava başvuranlardan sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan adaylar, elektronik başvuru ekranında “özür durumu” ve “almak istediği hizmet” ile ilgili uygun olan kutucukları işaretleyeceklerdir.
i)Sınava başvuranlardan sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar, sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinden herhangi birini bir nüsha halinde en geç 27/02/2013 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığında olacak şekilde ulaştıracaklardır. Bu tarihten sonra ulaşan konu ile ilgili başvuru ve belgeler ne sebeple olursa olsun (postada ve kargoda gecikmeler vb.) dikkate alınmayacaktır. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.
III- Sınav İşlemleri
a)Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Sınavı 17.03.2013 pazar günü saat 10.00’da 81 il merkezinde (Aday başvuru sayısı yetersiz olan il, yakındaki ilde sınava alınacaktır) yapılacaktır
b)Adaylar sınava giriş belgelerini 04/03/2013 tarihinden itibaren [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek alabileceklerdir.
c)Adayların sınava girecekleri adres ve sınav saati ile ilgili bilgiler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümünden alacakları giriş belgelerinde belirtilecektir.
d)Adaylar sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C. Kimlik No’sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
e)Adaylara; yeterlik sınavında, her grup için ayrı-ayrı olmak üzere test usulü çoktan seçmeli 80 soru yöneltilecektir. Her soru 1,25 puandır. Sınav süresi 90 (doksan) dakikadır.
f)Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi gereğince sınavda başarılı sayılmak için 70 puan almak şarttır.
g)Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular adaylar lehine doğru kabul edilerek değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.
h)Adaylar sınav sonuçlarını, 17.04.2013 tarihinden itibaren [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]internet adresi Merkezi Sistem Sınavları” bölümünden öğrenebileceklerdir.
IV-Diğer Hususlar
a)Sınav öncesi ve sonrası işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacaktır. Bu durumdaki adaylar hiçbir hak talebinde bulunamayacaktır.
b)Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır. Başkanlık, sınav sürecinin her aşamasında sınava ilişkin hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.
c)Adaylar, sadece bir unvan için yeterlik sınavına müracaatta bulunabileceklerdir.
d)Yeterlik, hangi unvan için verilmiş ise sadece o unvan için geçerli olacaktır.
e) İlan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara her ne sebeple olursa olsun ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
f) Ücret İadesi;
Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir. Ancak; adayların kendi kusuru dışında idari sebeplerle sınava girememesi durumunda, sınavın ait olduğu yıl içinde ve banka dekontu/ödendi makbuzu ile YEĞİTEK’e başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar MEB’in resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumlarını öğrenebileceklerdir.
g) Sınav ve sonuçları ile ilgili [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adreslerinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
h) Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
V-Sınav Sorularına ve Sınav Sonuçlarına İtirazlar
a) Adaylar, sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]internet sitesinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) işgünü içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapacaklardır. Başkanlık, sınav sorularına ilişkin itirazları değerlendirerek 10 (on) işgünü içerisinde adaya bilgi verecektir.
b) Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sınav sonuçlarının [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]internet sitesinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) işgünü içerisinde YEĞİTEK’e yapacaklardır. YEĞİTEK, sınav sonuçlarına ve uygulamasına ilişkin itirazların cevabını 10 (on) işgünüiçerisinde adaya bildirecektir.
c) Adayların, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin YEĞİTEK’e yapacakları itiraz başvurularını, YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Başkent/Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapmaları gerekmektedir. Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
d) Sınavlara yapılacak itirazlar konusunda bu maddede belirtilen usule aykırı itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
VI- Sınav Konuları
Sınava giren adayların yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımız internet sitesi “Eğitim Hizmetleri” sayfasındaki “Personel Yeterlikleri” kısmında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında din hizmetlerini yürütenlerin temel ve özel yeterlik kriterleri esas alınır

1. Kur’an kursu öğreticiliği için;
a) Kur’an-ı Kerim,
b) Akaid,
c) Fıkıh (ibadet konuları),
d) Siyer ve ahlâk,

2. İmam-hatiplik için;
a) Kur’an-ı Kerim,
b) Akaid,
c) Fıkıh (ibadet konuları),
d) Siyer ve ahlâk,

3. Müezzin-kayyımlık için;
a) Kur’an-ı Kerim,
b) Akaid,
c) Fıkıh (ibadet konuları)

YETERLİK SINAVI KAYNAK ESERLERİ

S.No
KİTAP ADI
İLGİLİ YETERLİK UNVAN GRUPLARI
YAZAR ADI (YAYINEVİ)
1
Kur’an Yolu Türkçe Meal ve Tefsiri
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Komisyon
(DİB Yayınları)
2
İlmihal I. ve II. Ciltler
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Komisyon
(TDV Yayınları)
3
Dini Kavramlar Sözlüğü
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Komisyon
(DİB Yayınları)
4
Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı
K.K.Ö., İ.H.
Prof. Dr. İbrahim SARIÇAM
(DİB Yayınları)
5
Tecvidli Kur’an Okuma Rehberi
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Davut KAYA
(DİB Yayınları)
6
Kuranı Kerim’i Okumanın Faziletleri ve Okuma Kaideleri
K.K.Ö., İ.H., M.K.
Prof.Dr. İsmail KARAÇAM
7
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi “Allah” ve “Din” Maddeleri
K.K.Ö., İ.H., M.K
TDV Yayınları
8
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi “Ahlak” Maddesi
K.K.Ö., İ.H
TDV Yayınları

E- İletişim ve Duyurular
Milli Eğitim Bakanlığı için : “Alo 147”
Diyanet İşleri Başkanlığı için : (0312) 295 70 00

Yeterlik Sınavı ile ilgili duyuru ve ilanlar Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her iki kurumun kendi internet siteleri (“[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]” ve “[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]”) üzerinden yapılacaktır.

İlgililere duyurulur.



İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] den alıntıdır.

__________________
*Buda geçer ya hu*
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Şubat 2013, 13:46   Mesaj No:10
Medineweb Üyesi
seyamu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:seyamu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14561
Üyelik T.: 14 Kasım 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 131
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu

selamün aleyküm arkadaşlar benim kafama (1.İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak) takıldı. şimdi ben ilahiyat ikinci sınıftayım . başvuraya ilahiyat mezunu mu imam hatip lisesi mi diye? hangisiniyazacaz LÜTFEN YARDIM.....
__________________
Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
2013 Yılı 2013-III Açıktan (Sabık) Atama Sınavı Sonuç ve Tercih Duyurusu mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 27 Aralık 2013 23:01
2013 Yılı 2013-III Açıktan (Sabık) Atama Sınavı Yer Ve Tarih Duyurusu mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 19 Aralık 2013 09:20
2013 Yılı 2013-II Eğitim Görevlisi Sınavı Sonuç Duyurusu mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 19 Aralık 2013 09:19
KDSS Sınav Duyurusu 2013 enderhafızım ÖSYM'den Duyurular 1 25 Şubat 2013 14:21
2013 Diyanet Sınav Takvimi Açıklandı (MBSTS (yeterlilik)sınav tarihi belli oldu) Medineweb Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS) 15 19 Ocak 2013 20:20

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.