Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İMAM HATİP,KURAN KURSU-SEVİYE TESBİT-HACC-YURT DIŞI-DGS-ÖSYM-SINAVLARI.::. > Diyanetin Yeterlilik Sınavları > Diyanet Hacc Görevlileri Sınavı

Konu Kimliği: Konu Sahibi f_kryln,Açılış Tarihi:  27 Ocak 2012 (10:56), Konuya Son Cevap : 27 Ocak 2012 (10:56). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 3,00 puandır.
Alt 27 Ocak 2012, 10:56   Mesaj No:1
Medineweb Kıdemli Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:f_kryln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14040
Üyelik T.: 01 Ağustos 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Byn
Memleket:Ağrı
Yaş:35
Mesaj: 300
Konular: 103
Beğenildi:23
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hacc Dene Soruları(mtbs)

Hacc Dene Soruları(mtbs)

.....

.

..
1. “Hac veya umre maksadıyla Mekke’ye gitmekte olan bir kimsenin mikat mahallini ihramlı olarak geçmesi……” cümlesindeki boş yere aşağıdaki kelimelerden hangisinin konulması cümleyi doğru olarak tamamlar?
a) Farzdır
b) Müstehaptır
c) Sünnettir
d) Vaciptir
2. “İki kanama arasındaki kesinti temizlik sayıldığından, âdet halindeki kadının kanaması kısa bir süre durursa kanamanın durduğu süre içinde kadın temiz sayılır, gusledip ibadetlerini yapması gerekir” şeklinde ifade edilen görüş, aşağıda sıralanan mezheplerden hangisine aittir?
a) Mâlikî
b) Şafiî
c) Hanefi
d) Hanbelî
3. Şafii, Malikî ve Hanbelî mezheplerine göre ceza ödemelerinde muhayyerlik, aşağıda sıralanan hangi ihlaller için söz konusudur?
a) Mikat mahallini ihramsız geçmek
b) Cinsel ilişkide bulunmak ve koku sürünmek
c) Giyim, koku sürünmek, tıraş olmak ve tırnak kesmek
d) Giyim, koku sürünmek, tıraş olmak, cinsel ilişkide bulunmak ve tırnak kesmek
4. “Umre tavafının son üç şavtını veya daha azını abdestsiz olarak yapan kimse, abdestsiz yaptığı her şavt için bir sadaka verir” görüşü kime aittir?
a) Ebu Hanife
b) Ebu Yusuf
c) İmam Züfer
d) İbn Nüceym
5. “Bilmeyerek, yanılarak veya unutarak koku sürünmek, elbise giymek ve cinsel ilişkide bulunmak gibi yararlanma (istimta’) türünden olan yasakları ihlal eden kimse için ceza gerekmez” görüşü kimlere aittir?
a) Şafiî ve Hanbelî
b) Zahirî
c) Mâlikî ve Zahirî
d) Hanefî
6. “İhramlı kişinin eşini şehvetle öpmesi, okşaması, sarılıp kucaklaması boşalma olmazsa ceza gerektirmez” görüşü hangi mezhebe aittir?
a) Mâlikî
b) Hanefî
c) Hanbelî
d) Hiçbiri
7. İhrama girerken ileride karşılaşılacak hastalık, düşman veya para kaybetme gibi yola devamı engelleyecek bir durumun ortaya çıkması halinde, kurban kesmeksizin ihramdan çıkmayı şart koşmak, hangi mezhebe aittir?
a) Hanefî
b) Malikî
c) Hanbelî
d) Zahirî
8. Ziyaret tavafını yapmadan memleketine dönen kimse, bu eksikliği gidermek için aşağıda belirtilenlerden hangisini yapmalıdır?
a) Bedene kesmelidir
b) Dem kesmelidir
c) Birine vekâlet vererek bu tavafı yaptırmalıdır
d) Bizzat Mekke’ye dönüp bu tavafı yapmalıdır
9. Kurban Bayramının üçüncü günü Minâ’dan ayrılmaya ne denir?
a) Kudum-u evvel
b) Tahallül-ü evvel
c) Nefr-i evvel
d) Tahallül-ü sânî
10. “…… mezheplerine göre ömürde bir defa umre yapmak farzdır” cümlesindeki boş yeri aşağıdakilerden hangisi uygun olarak tamamlar?
a) Şafiî ve Mâlikî
b) Mâlikî ve Hanbelî
c) Şafiî ve Hanbelî
d) Hanefî ve Mâlikî
11. “Hanefî mezhebine göre; bir kimse kendisine haccetmek farz olduğu yıl hacca gitmek üzere yola çıkar da haccı tamamlamadan ölüm yatağına düşerse ölmeden önce vasiyette bulunması….” Yukarıdaki cümleyi aşağıdaki şıklardan hangisi doğru olarak tamamlar?
a) Farzdır
b) Farz değildir
c) Maddî gücü varsa farzdır
d) Şarttır
12. Üzerine hac farz olduğu halde bu görevi îfa edemeden ölen bir kimsenin çocuğu babasının yerine vekaleten hac yapması halinde aşağıdaki hükümlerden hangisi doğru olur?
a) Ölen kimse vasiyette bulunmuşsa hac görevi yerine gelmiş olur.
b) Hac görevi yerine gelmiş olur.
c) Hac görevi yerine gelmiş olmaz.
d) Hac yapması için yetecek miktarda para bırakmış ise hac görevi yerine gelmiş olur.
13. “Bir kimsenin bedel olarak bir başkasının yerine hac yapabilmesi için kendi adına daha önce hac yapmış olması gerekir” hükmü mezheplerden hangisine aittir?
a) Şafiî ve Hanbelî
b) Hanefî
c) Malikî
d) Zahirî
14. “Eğer bir kimse hac yapmak üzere yola çıkmış, yolda ölmüş ve vasiyet etmiş ise vekâleten hac yapacak kişinin, ölenin memleketinden gönderilmesi gerekir” görüşü aşağıdakilerden hangisine aittir?
a) Ebu Yusuf
b) İmam Şafiî
c) İmam Muhammed
d) Ebu Hanife
15. “Nafile hacda vekâletin geçerli olabilmesi için vekilin kendi adına farz haccı yapmış olması gerekir” görüşü kime aittir?
a) İmam Şafiî
b) Ebu Hanife
c) İmam Malik
d) İmameyn
16. “İhramlı kimsenin evlenmesi veya evlendirilmesinde herhangi bir sakınca yoktur” görüşü kime aittir?
a) İmam Şafiî
b) İmam Malik
c) İmam Ahmed b. Hanbel
d) İmam Ebu Hanife ve İmameyn


17. Aşağıdakilerden hangisi ihramlıya mubah değildir?
a) Kokusuz sabun kullanmak
b) Tavşan avı yapmak
c) Balık tutmak
d) Kümes hayvanlarını kesmek
18. Aşağıdaki kelimelerden hangisi “Arafat vakfesine yetişememeyi” ifade eder?
a) İhsar
b) Mevat
c) Fevat
d) Taksir
19. Aşağıdaki kelimelerden hangisi hac ile ilgili değildir?
a) Mizab
b) Mikat
c) Mis’ât
d) ****f
20. “Hac aylarından önce ihrama girilebilir” görüşü kime aittir?
a) İmam Şafiî
b) İmam Ahmed ibn Hanbel
c) Ebu Hanife ve İmameyn d) Davud ez-Zahirî






CEVAP ANAHTARI
1D 2A 3C 4D 5A 6D 7C
8D 9C 1 0C 11B 12B 13 A 14D 15A 16 D 17B 18C 19C 20C
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi f_kryln 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Harflerin mahrecleri Kur'ân-ı Kerim Genel f_kryln 0 4971 09 Kasım 2013 23:57
Kuran eğitimi ve teknik bilgiler Kur'ân-ı Kerim Genel f_kryln 0 3797 09 Kasım 2013 23:54
pratik arapça - HAFTANIN GÜNLERİ- Genel Arapça f_kryln 0 2800 09 Kasım 2013 23:47
pratik arapça - POLİS KARAKOLUNDA- Genel Arapça f_kryln 0 2978 09 Kasım 2013 23:46
pratik arapça - BANKADA- Genel Arapça f_kryln 0 2811 09 Kasım 2013 23:45

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
mtbs hacc testi küskün Diyanet Hacc Görevlileri Sınavı 1 21 Ağustos 2017 12:15
Yeterlik sınavına hazırlık soruları TEST HACC Medineweb Fıkıh 5 15 Nisan 2014 17:24
Yeterlilik Çalışma Soruları(hacc fıkhı) f_kryln Diyanet Hacc Görevlileri Sınavı 0 27 Ocak 2012 11:04
HACC organizasyonunda yer almak isteyen sağlık personeli için yapılan hacc test sınav MERVE DEMİR Hacc-Umre-Kurban 0 21 Nisan 2009 18:40
Diyanet Görevlileri Hacc sınavı soruları 2005 Medine-web Hacc-Umre-Kurban 0 21 Nisan 2009 15:02

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.