www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Al Tarihi: 13 Nisan 2009 (22:08), Konuya Son Cevap : 23 Austos 2020 (23:27). Konuya 12 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 5998 yelik T.:
02 Ocak 2009 | ![]() evli kadnlarn dikkatine...; u iki gnlk dnyada belki en gzel ey aile huzurudur Mutlu bir ailenin, ideal bir evliliin deeri neyle llebilir ki? Evlilik hayatnda beyin hanmndan hanmn da beyinden bekledikleri aa yukar bellidir Yeter ki taraflar bunlar fark etsinler ve hayata geirsinler te bir aile reisinin hanmndan bekledikleri: • Macera yaamak veya evcilik oynamak deil, sonsuzlua uzanan mutlu bir evlilik idealindeyim • Her insan apayr bir ftrat zere yaratldndan, en kk teferruatna kadar mizacma ait btn zelliklerim tannsn ve ona gre muamele edilsin • Kafam iyice iirmek yerine bedeni ve zihni ferahlm salansn • Didimek iin deil huzur bulmak iin evlendiim unutulmasn • Eim bana cariye olmal ki ben de ona kle olaym, o bana yer olsun ki ben ona gk olaym • Her szde ve davranta mutlaka iyi niyet beklerim • stresi gerei eve ask suratla dnm olabilirim ama ben eimde somurtkan bir ehre grmek istemem • Kusursuz insan olmaz; benim de kusursuz olamayacam peinen bilinmeli • Mutluluk iin byk bir sabr gerektii unutulmamal Eim, erkeklerin sert ve kaba kabuklarnn altnda daima aldanmaya hazr saf bir ocuun varln bilmeli • Dnyada yayoruz, sosyal hayat ok bozuk, problemler elbette olacaktr Yeter ki bytlmesin • Eim bana her aklna geleni veya her istediini sylerse, yani sesli dnmeyi adet edinirse, benden de istemedii eyleri iitir • Eim benimle anlaabilmeye gayret gstermelidir Tartma karp kavga etmeye deil • Beni tenkit edip sulamadan nce, samimi olarak kendisini o konuda sigaya ekmesini beklerim • Sayg,sevgiyi besler ve gelitirir Saygdan mahrum bir sevginin l olduu unutulmamal • Eim bana kendisini sevdirmek istiyorsa tatl dilli, gler yzl ve gzel davranl olmaldr • Aile reislii zelliimle ben, mutlu ve huzurlu olamazsam bundan en ok zarar ocuklar grecektir • Bazen eimi zdm olabilir ama benim de ok zldm unutulmamal • Eimin asla yapmamas gereken ey, benimle sinir harbi balatp galip kmaya almasdr • Sadece kendisini dnen bir e istemem Kskanlk sevgi ifadesidir ve gzel eydir ama ars mutluluumuzu engeller • Holanmadm bir konuda iknaya zorlanmak istemem • Benim anlattklarm dinler gibi grnp kafasnda kendi syleyecei cmleleri kuran bir e, fevkalade sinir bozucudur • Bir meseleyi tartrken, “Sen hatalsn!” pein hkm yerine, “Acaba benim hatam nedir?” diye dnebilmek, zm kolaylatrr • Az, z ve yerinde konuabilen bir kadn, Allah’n en byk nimetlerinden biridir • Fedakarln ve hogrnn mmkn olduu yerde problemin stne gitmek ok can skcdr • Gelip geici duygular ve imkanlar zerine kurulu bir evlilik kalc olmaz • Eimin bildii veya yeni rendii ilmi, bana bask unsuru olarak kullanp bilgelik taslamas ve bu ekilde stn kmaya almas hi hazmedilir ey deil • fke gelince akl batan gider, insan deli gibi olur Bu yzden sinirim geene kadar eim susup sabredebilirse kavga kmaz Yani ben deliysem, o veli olmal • Eimin beni, birok kusurunu grmedii baka aile reisiyle kyaslayp drt drtlk bir koca hayal etmesi fevkalade huzursuzluk sebebidir • natlkta srar eden ve bunu alkanlk haline getiren, dediinin olmasndan baka btn yollar kapayan bir kadna tahamml etmek zordur • Kendi durumundan daha iyi olanlar sk sk gndeme getirip iinde bulunduu nimetlere krszlk eden kadn, kocasn ileden karr • u sz hi unutulmamal: “Gzele krk gnde doyulur, gzel huyluya krk ylda doyulmaz” ALINTIDIR
__________________ Sz ilemez yreklere sktum dalar gibi... |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Hafta'nn Misafiri | Belgin | 37 | 15993 | 04 Ekim 2009 15:49 |
![]() | Tbb- Nebevi ve Alternatif Tp Bilgileri | su damlas | 6 | 3821 | 04 Ekim 2009 11:50 |
![]() | iirler ve airler | KARAKSE | 1 | 3112 | 04 Ekim 2009 11:45 |
![]() | iirler ve airler | su damlas | 8 | 3421 | 02 Ekim 2009 18:49 |
![]() | Resim/Karikatr | Esma_Nur | 2 | 2853 | 02 Ekim 2009 10:25 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 13402 yelik T.:
25 ubat 2011 | ![]() • Eimin beni, birok kusurunu grmedii baka aile reisiyle kyaslayp drt drtlk bir koca hayal etmesi fevkalade huzursuzluk sebebidir ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
Durumu: ![]() Medine No : 20510 yelik T.:
01 Ekim 2012 | ![]()
• Az, z ve yerinde konuabilen bir kadn, Allah’n en byk nimetlerinden biridir.. hepsi iyi,ho,gzelde var m byle bir kadn ![]()
__________________ Derdi dnya olanin dnya kadar derdi olur... |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
25 ubat 2011 | ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 | |
Durumu: ![]() Medine No : 22593 yelik T.:
07 Aralk 2012 | ![]() Alnt:
ama mkemmele yakn olanlar vardrskr yazk bu kadnlarn ad km konuma konusunda ![]()
__________________ Allahm! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulatracak amelleri sevmeyi dilerim. Allahm! Senin sevgini bana canmdan, ailemden ve souk sudan daha sevimli kl! | |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
![]()
Yazi cok cok guzel.Allah razi olsun paylasan kardesimizden.istifade edilmesi temennisiyle...
| |
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
Medineweb Ba Editr Durumu: ![]() Medine No : 14593 yelik T.:
15 Kasm 2011 | ![]()
u sz hi unutulmamal: Gzele krk gnde doyulur, gzel huyluya krk ylda doyulmaz Artk unutulmu bir sz;o yzden de,gnmz evlilikleri 40 ktktan sonra mevta ![]() ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:8 | |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 yelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]() Alnt:
![]() ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyumasa bile NSAN olduumuz iin SAYGI duymamz lazm... Ne MUTLU MSLMANIM DYENE.... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:9 |
25 ubat 2011 | ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:10 |
Medineweb Ba Editr Durumu: ![]() Medine No : 14593 yelik T.:
15 Kasm 2011 | ![]()
fke gelince akl batan gider, insan deli gibi olur Bu yzden sinirim geene kadar eim susup sabredebilirse kavga kmaz Yani ben deliysem, o veli olmal... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
Seenekler | |
Konuyu deerlendir | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Eitimcilerin dikkatine | muallime | Serbest Krs | 10 | 04Haziran 2018 00:51 |
Evli olan ve evlenecek olan erkek kardelerimin dikkatine :).! | KuM TaNeSi | Evlilik-Nikah Konular | 22 | 05 Eyll 2014 10:32 |
Bu dnyada evli olanlar cennettede evli olacakm birbirleri ile | MERVE DEMR | Soru Cevap Arivi | 1 | 30 Nisan 2014 22:54 |
ilitamllarn dikkatine!! | Medineweb | Duyurular/neriler/ikayetler | 8 | 08 Ekim 2013 12:57 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|