![]() |
Bizim koclar çok tripliydi zor ikna ettik kurban olmayagülümseyen000 köyde kestik Allah kabul etsin. İki gündür maffolfum.niye derseniz köyde genç kalmamış, haydi bi el at, gençsin güçlüdün diyen büyükdedelerle, dul nenelerin kurbanliklarini taşıyorum, kemik kesiyorum bugün döndüm daha doğrusu kaçtım gülümseyen000 eli kestim, beli ağrıttım. yaşlılık zor iş köylerde. Çocuklar gelmemiş et halletmeye çalışıyorlar. Gıyma eddircedime oğlum diyolar. Çok üzüldüm hallerine elimden gelende bu. Allah kabul etsin. Ben kurban olmadan geldim.mhc Sahi kurbanlar böyle mi olurdüssünceli000 |
Toplam 4 Eklenti bulunuyor. Çok Hamzalı çok balbacımlı çok abla çok teyzeyim birde yine İstanbulum sfhfgshsfhsgh Esma abla evdemisingülümseyen000 |
Ooo kimler gelmiş hoş gelmiş evdeyim buyrun :) |
Ooo başkanım has gezingülümseyen000 yumurta goysan pişer istanbul deprem, sıcak ne işin var yaw aplm tez gel gülümseyen000:):) Bende düğün dernek takı sıra yapiyom gülümseyen000 |
Alıntı:
Rabbim evlatlarımızın geleceğini aydınlık kılsın dilerim, hem dünyada hem de ahirette; cümlemizle birlikte. Amin. |
/cic/ek/ Alıntı:
İstanbul üzerinden poyraz tüm Türkiyeyi sarmış. Valla hoşgeldin poyraz Teşekkürler poyraz heryer esik püsük hyyyyy yakma ya rabbimhc😥😧 |
Alıntı:
Alıntı:
|
26-45 doğu meridyenleri ile 36-42 kuzey paralelleri arasında hayatta kalmaya çabalıyoruz. Bugün de sağ selamet eve ulaştık şükür mahcup000 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Taşınma işi henüz olmadı, ilçede yeni Toki konutları kullanıma açılmak üzere ve eşim de bu vesile ile boşalacak evleri bekliyor : ) Ben de bu arada ne yapıyorum derseniz... Hakkat ne yapıyorum ki? : ) Günlük internette sağdan sola dolaşıp duruyorum: okuyorum, izliyorum, insanlarla konuşuyorum, bazen fikir alıyorum, bazen fikir veriyorum, bir şeyler araştırıyorum vs derken bir bakmışım gün bitmiş : ) Bu arada en büyük sorunum: an itibariyle üzerinde çalıştığım bir projenin olmayışı. Kendimle benzer olduğunu düşündüğüm arkadaşlarımla birlik olup İslam için bir şeyler yapayım diyorum ama herkesin derdi başından aşmış görünüyor, kimse etkili vakit ayıracak gibi görünmüyor. Böyle tek başıma kalınca da, bazı fikirleri kendim uygulamaya çalıştım ama yok, tek başıma olmuyor. Dolayısıyla sadece kendim neler yapabilirim, kafamın içinde mantıklı bir şeyler bulana kadar boştayım : ) Hayırlısı bakalım zaman neler gösterecek : ) |
Alıntı:
|
Alıntı:
İnstagram'da güvenli ve etkili bir Müslüman sayfa alanı oluşturmak üzere: Sadece Türkçesi kuvvetli, Saygılı, Derin düşünen, Birlik için çabalayan kişilerin yorum yapabileceği bir sayfa oluşturmaktı : ) Sayfayı açtım, tanıtım yazısı vs yazdım ama şunun olması gerekiyordu, o olmadı: Sayfada yorum yapabilmeleri için benim onları takip etmem gerekiyordu. Bunun için de ya benim o kişileri yorumlarından ötürü beğenip doğrudan takip etmem veya onların bana ulaşıp kendilerini (tanıtımda belirttiğim şekilde) kısaca tanıtmaları ve bunun üzerine takip etmem gerekiyordu. Yorumlarını beğenip takip ettiklerim sayfama dönüp bakmadı bile : ) Beni takip edenler oldu, ama kim oldukları belli olmadığı için ve iletişime geçmedikleri için ben takip etmedim. Derken "bu iş olmayacak" deyip vazgeçtim : ) Bir benzerini birkaç ay önce Telegram'da yapmıştım, ancak onu arkadaşlarımın isteği üzerine: genele açıkken kadınlara özel gizli sayfaya çevirmiştim. Ama onda da, normalde herkesin tanıdığı birilerini davet etmesi gerekiyordu ve ayrıca ben paylaşım yapacağım ve herkes izleyecek diye konuşmadık, karşılıklı istişare şeklinde olacaktı. Ama bir baktım, grup sayısı aynı ve hep ben paylaşıyorum ve sadece iki kişi emoji tepkisi veriyor ve kalanlarda ses bile yok. Ama böyle konuşmamıştık? : ) Bunun dışında, etkili tebliğ adına bildiğim her şeyi gönüllü kişilere öğretip, bir tebliğ grubu oluşturma fikrim var ama o bildiğim her şeyi herhangi birinin olduğu gibi anlaması için: mevcut bilgi birikiminin ve farkındalığının, hayallerinin bana çok yakın olması gerekiyor. Ve zamanının müsait olması... Ama, tanıştığım kişilerle ya fikren tam uyuşmuyoruz, ya hayallerinde böyle bir projeye dair yer yok veya var ama zamanı yok. Kısaca, böyle hayaller ama tek başıma zor ve uygun ekip arkadaşı bulmak da hiç kolay değil, hiç : ) |
Projeniz çok güzelmiş aslında çok bir bilgim yok ama takip ettiğim sayfalardan yola çıkarak şöyle söyleyim kısıtlama olmayacak herkese açık olması gerekiyor yorumların ve sayfanın uzun zaman istiyor çok vakit harcamak lazım birde insanlar öyle alışmışki bir zaman sonra ailenizle alakalı paylaşımlar yapmanızı istiyor gezdiğiniz yerleri görmek istiyor . Yani tam sosyallik istiyorlar:) sırf dersle olmuyor araya serpiştirme yapmanız lazım belli bir zaman sonra güven oluşuyor bir yerlerde buluşup tanışalım istiyorlar. Gözlemlediğim kdar durum bu :) |
Alıntı:
|
Alo fetva hattını arasam köfteci Yusuf fetvası alsam diyodum neyseki yalnız değilmişim fetva soran çokmuş.hocam bilmeden tükettik haram mı işledik. Bilmeden yediniz sorun yok dedi fetva hattı :):) |
Piyangonun sana çıkmadığına çok şaşırdım. Halbuki bütün numaralar sendeydi.spr/ |
Mutfaktan canlı bildiriyorum mdnwb X kuşağı (anne) akşam yemeği çıkarma derdinde. Z kuşağı (abi) YouTube ve Instagram'da gördüğü tarifleri bana onaylatma derdinde. ALFA kuşağım (küçümen) ChatGPT'den tarif almış onu yapıyor fakat tarif tuttu tutmadı belli değil çok gergin. Z kuşağı YouTube varken ChatGPT nedir? Zamane gençliği diyerek ortami germeye devam ediyor. X anne tecrübesini konuşturdu, ne YouTube ne ChatGPT ah evlatlarım bunlar hep tecrübe diyerek ellerini deruni bir şekilde kavuşturdu bilgece çorbasının başına vardı 😂 hayırlı pazarlar, çorba, pasta,kurabiye kokan evleriniz olsun. |
Bayılırım yemek kurabiye börek kokan evlere bazıları ev kokmasından çok rahatsız olurlar bir şeyler pişerken elbet davlumbazı pencereleri açalım. Ama bazıları gerçekden abartıyor😏 Bizim durumlrda hasta ziyareti mevcuttu şimdi de mısır patlattım çay eşliğinde :)) |
Alıntı:
|
Bişi bakıp gitcemdi aşk kaybettiye uğradım durum bakasim geldi gülümseyen000 Ne yapiyonuz forum halkı cicekver Havalr güzel piknik dağ tepe geziyonuz tabi:):) Bende şirketin kargosunu ulaştırcam soğukta ayrı zor sıcakta başka zor kaskla dur kalk şehirde teslimat dua edin🙋 |
Alıntı:
İnsanız işde sogukdan da şikayetçiyiz sıcakdan da, varlıktan şikayet yok ama yokluktan yine şikayet. Neyse kaçtım nerden nereye geldim cicekver |
Alıntı:
|
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Kişi kendinden bilir işi.) Güneş varsa piknik mangal aklına gelen gence Türkiye'nin Amazonlarından selam ederim:) Brezilya degily, Peru yada Venezuela değil Giresun Tirebolu. Otların bir tek dili yok adam boyu. Bitki ve haşere çeşitliliğini deme gitsin. Bizde işte iki güneşi gördük bahçe işine gittik. Geberik çalıştım oturmaya yer yok her yer ıslak. Sabah güneş öğleden sonra yağmur var. sfhfgshsfhsgh [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gökyüzünü görene aşkolsun. Öyle bir bahçe.)) |
Başkan aplm yeşilin güzelliğine vuruldum. Sen anlatınca huylandim ama çok güzel.siizn oralar çok gusel ya aplm.bol oksijen.tabi bahçede çalışma nasıldır bilmiryz tabi:):) burda kaybolrz bizgülümseyen000amazonda kaybolmak kadar ürkütücü maşallah size aplm:):) yol var dimi helikopterle inmediniz dimi😆🫢gülümseyen000 |
Alıntı:
|
Allah kolaylık versin zor olsa gerek. Demeseydin ne güzel bahçe, yeşil doğa, çok oksijen edebiyatı yapardım affet azda olsa yaptım affetgülümseyen000 Bide aplm eski karadeniz kadınları yaşlılıkta baya kambur oluyolarmış yazık çok yük taşımaktanmahcup000bi dolmuşta bi teyze anlatıyordu corumlu başka bi teyzeyegülümseyen000cok tatliydilar :):) |
Ablam bu yeşilin kıymetini bilin karadenizde yeşil kaldı sadece.doğu çorakti batı griye döndü. İç Anadolu sarı yeşil bursa gitti yaağlayan000 karadeniz kaldı aman gözünüz gibi bakın. Çok kiymetlenir sizin oralar diyeyim bak. cicekver |
Alıntı:
Orda yangına müdahale edenlerin Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Bedenen güc, yüreklerine de sabır versin Rabbim.. |
Alıntı:
Hayvanların canlı canlı yanlışlarını çaresiz seslerini dinledikağlayan000 Ah binlerce can gitti. Millet yine her zamanki gibi kendi yarasını kendi sarmaya uğraştı. Ölen itfaiye erlerine mi yanalım, küle dönen yerleremi, canlıların yok olusunami hangi birine. Felaketler yılı mahcup000 |
SAAT: 09:51 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.