www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında.... |
|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi: 27 Temmuz 2025 (21:50), Konuya Son Cevap : Dün (21:51). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | ![]() Hangi sandalyeye oturmak istersin Bir sandalye çekmek kim olduğunu ortaya ciksriyomuş, psikolojik bi test. Deneyelim hep beraber. Ünlü İsviçreli bir psikiyatra ait bir test. Gerçekliği varmı denemek belki iyi gelir. Bişey kaybetmeyiz, hepsinin farklı yorumları var. Siz seçin sonra vereyim ![]() ![]() [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler ![]() |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 2 | 10 | 04 Ağustos 2025 14:41 |
![]() | Teknoloji/Digital Dünya | Kara Kartal | 0 | 17 | 02 Ağustos 2025 18:52 |
![]() | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | Kara Kartal | 0 | 28 | 01 Ağustos 2025 16:24 |
![]() | Teknoloji/Digital Dünya | Kara Kartal | 1 | 22 | 30 Temmuz 2025 10:25 |
![]() | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 1 | 24 | 28 Temmuz 2025 22:44 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | ![]() Gönlümden 4 numaralı çiçekli sandelye geçti,kimsenin koltuğunda gözüm yok dercesine verin çiçekli sandelyemi oturayım çiçek gibi 🤭
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 | |
03 Şubat 2018 | ![]() Alıntı:
4. sandalye bir köşede öylece Rengiyle,dokusuyla, tasarımınyla konuşur.hemen dikkat çeker. Sanki bana bak,ben farklıyım, bende hayat var der gibidir. Uyum sağlamaya uğraşmaz. Eğer bu sandalye seni çektiyse muhtemelen hayatın monotonluguna razı olmayan birisin.icinde meraklı, katı kurallara isyan eden spontan bir çocuk var. Yada daha fazlası. Dünyayı daha farklı,daha derin,daha renkli ruhuyla görmek isteyen bir sanatçı. Karl Jung bu tarz kişilikleri ilahi çocuk arketipi olarak adlandirir. İlkel masum ama aynı zamanda yaratıcı güçle dolu. Bu sandlayeyi seçerek bilinçli yada bilinçsiz duygusal özgürlük yanını ifade ediyor olabilirisn.kendi sesinle konuşmayı, kendi başına düşünmeyi,kendi kurallarına göre sevmeyi arzu ediyrsun. Maskeleri sevmiyorsun, rol yapmaktan hoslanmiyorsun. Bazen dışardan en çok parlayan şey içerideki acıyı gizler. Bu snadlaye bir zamanalr tamda kendisi olduğu için incinmiş bir ruhun sembolü olabilir. O yüzden yalnızlığı seçer. Çünkü kimse akıntıya karşı gidenleri anlamaz. Ama sende bilirsin ki uzun süre susan bir ruh bı müddet sonra hastalanmaya başlar. Ve yaratıcılık senin ilacın senin duan. Sen her zaman renkli değil, bazen kaybolmuş,bazen sessiz ama hep otantik Ne dersin? ![]()
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 | |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | ![]() Alıntı:
Güzel yorumun için de teşşekkür ederim.. ![]()
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." | |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
Durumu: ![]() Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | ![]()
3 numaralı şıkkı seçiyorum ama sandalye denmiş 3 numara koltuk oluyor aslında,,, 🙃 Rahatlık babında onu seçiyorum,,, oturmuşken rahat oturalım dimi,,, 🙃
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
Durumu: ![]() Medine No : 37259 Üyelik T.:
08 Ocak 2014 | ![]()
İnsanların tercihlerinin altında yatan onlarca sebep vardır.ve insan halen tam anlamıyla tanımlanmış ve tanınmış bir varlıkta değildir.bu deneye konu olmuş sandalye, koltuk ta insanı bir nebze tanımak için bir test olarak gekistirilmek istenmiş olabilir.sonucta bazı durumlar isabetli olsada isabetsiz olan yorumlarda olacaktır.sonucta tanımaya çalışılan insan denen karmaşık bir varlık tır. Şimdi diyeceksiniz bu kadar bir açıklamanin yanında bir tercih te yapsaydiniz.bende 3 diyeyim. 3.sandelye değilde tekli koltuk olduğunu fark etmekte bir detaydir bence hatta bir çok kişi fark etsede bunu dillendirmekte bir detay konusu.sonucta bilinmek istenen insan ve insan hakkında bir bilgi... |
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
03 Şubat 2018 | ![]() ![]() İki kişi 3. koltuğu tercih etmiş. Şöyle diyor Karl Jung Bu sıradan bir sandalye değil sınıfı olan rahat bir koltuk. Görünüşü saygınlık ve konfor yayıyor. Sadece oturmani değil, rahatlamanı, kendini evinde hissetmeni, kök salmanı, aceleyi bırakmanı ve önemli olma lüksünü kendine tanımanı isteyen bir Eğer bu koltuğu seçtiysen derinlerde belkide bir tanınma arzusu yatıyor. Ruhun sana daha fazla dikkat çekmeyi, bir yere sahip olmayı, kendini görmezden gelinme, farkedilmeme, duyulmama korkusu olmadan özgürce var olabileceğin bir alanı hakettigini fısıldıyor olabilir. Karl Jungun derin ruh bilimine göre bu koltuk kral veya ataerkil arke tipiyle yankılanır. Kral sadece hükümdar değil onurun, merkezin ve otoritenin sembolüdür. Değerli olduğunu ispatlamak zorunda olmayan kişidir. Ancak bu içsel krala giden yol çoğu zaman bir yaradan geçer . Reddedilme, görünmez olma, koşulsuz sevginin eksikliği yarası. Bu koltuğu secmen içinde bir kontrol ihtiyacını yaşadığını düşündürebilir. Despot olduğun için değil, geçmişte çok defa ayaklarının altında ki zemini kaybettiğini hissettiğin için, çocukluğunda duyguların dikkate alınmadığı, ihtiyaçların göz ardı edildiği ve varlığının koşullu olduğu durumlar yaşamış olabilirsin. Bu yüzden bir strateji geliştirdin. Eğer önemli olursam o zaman beni görecekler. Bu koltuk aynı zamanda içsel babanın arketipini simgeleyebilir. Fiziksel veya duygusal olarak eksik kalmış olanın.Ve şimdi bu seçimle bilinç altında daha önce sahip olmadığın şeyi kendi içinde inşa etmeye çalışıyorsun. İçinde güçlü ve güvenilir bir yer. Sonunda yaslanabileceğin bir alan. Bu aynı zamanda bir tuzakta olabilir. Çünkü bazen bir koltuk dinlenme yeri olmak yerine tek başına oturduğun bir tahta dönüşebilir. Bu mobilyanın yumuşaklığı konfor istiyorum diyor ama konfor her zaman tembellik anlamına gelmez. Çoğu zaman uzun süreli bir gerginliğin telafisidir. Bu tür konfor sembollerini seçen insanlar genellikle yanlarında bir yaşam yorgunluğu, zihinsel,duygusal ve varoluşsal yorgunluk taşırlar. Kendileri olmaları gerekmeyen, herşeyin yerli yerinde olduğu, sonunda nefes alabilecekleri bir alan özler. Dışardan bir konfor vahası gibi görünen koltuk saklanma yeri de olabilir. Duyarliğınla yüzleşmekten seni koruyan, egonu inşa ettiği bir alan olabilir. Bu koltuk aynı zamanda alanı hem fiziksel hem zihinsel olarak kontrol etme ihtiyacını da simgeleyebilir. Sana ait bir yerdir. Kimin yanında oturacağına sen karar verirsin. Hayatını nasıl, ne zaman paylaşacağına sen karar verirsin. Ve bu bir güç hissi verse de yalnizlaştirabilirde. Eğer bu koltuk seni kendine çekiyorsa bu ruhunun sadece konfor değil, aynı zamanda kabul özlemi çektiğinin bir işareti olabilir. Sadece güç değil, tüm benliginle kırılgan, kusurlu ve insani halinle görünme arzusu. Bu sandalye yerimi istiyorum diyor. Ama bazen yer dışsal değildir. Bazen senin yerin, sen rahat bir yerde oturmasan bile birinin seni gerçekten gördüğü yerdir.
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler ![]() Konu Kara Kartal tarafından (Dün Saat 21:53 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (1 Üye ve 1 Misafir) | |
Kara Kartal |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Küçükken size sorulan ne olmak istersin sorusuna ne cevap verirdiniz? | Futbolcu | Serbest Kürsü | 0 | 22 Şubat 2018 10:26 |
Bilgisayar Başında Fazla Oturmak! | enderhafızım | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 8 | 23 Mayıs 2013 21:44 |
Hangi ayrılık hangi kavuşma... | HakikaT | Makale ve Köşe Yazıları | 3 | 16 Ocak 2012 21:27 |
Oturmak için ev ararken nelere dikkat etmelidir? | MERVE DEMİR | Evlilik-Nikah Konuları | 0 | 14 Nisan 2009 10:03 |
Hangi Sûre ? | iklimya | Namaz-Abdest-Teyemmüm | 2 | 21 Şubat 2008 00:32 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|