![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 7. A 8. A Sadece mantık kullanarak, verilmiş cevaplar .. :):) Bu sorular bana da zor geldi..:) |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım haber olarak ellezi olabilir diyorum c şıkkıydı sanırım |
Biraz daha bakarsam bilgisayara şaşı olacağım gülümseyen000 en iyisi beklemek:) |
Alıntı:
7.Sorunun cevabı A DOĞRU 8.Sorunun cevabı A değil YANLIŞ |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım FECR hocam geriye B ve E şıkkı kalmış, B şıkkı demeye de korkuyorum mahcup000 |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım b şıkkı mı hocam sorular zormuş bana göre de snavda olsa yapamazdm heralde uzgn |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aslında 8.sorunun cevabı diğerinden daha kolaydı "Elhamdu lillahi" İsim cümlesi olup "elhamdu" Mübteda, "lillahi" haberdir. Diğer kısımlara bakmaya bile gerek yok aslında. "Hamd Allah içindir" Arapça bir isim cümlesinde "dir, dır" olan cümle /kelime devamlı haberdir. Meşhur bir söz vardır: "Külli dir,dırun haberun" (Bütün dir,dırlar haberdir) . Bu sözü aklınızdan çıkarmazsanız isim cümlelerinde hangisi mübteda hangisi haber olduğunu hemen anlayabilirsiniz Dolayısıyla 8.Sorunun cevabı B idi |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım لعَلَّ النّجاحَ قَرِيبٌ cümlesinde لعَلَّ 'nin ismi ve haberi, aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) النجاحً ismi قَرِيبٌ kelimesi haberidir. B) النجاحُ قريبٌ isim cümlesidir. C) النجاحُ kelimesi mübteda, قَرِيبٌ kelimesi haberdir. D) قَرِيبٌ kelimesi ismi, النجاحُ kelimesi haberidir. E) النَّجاحَ قَرِيبٌ cümlesi ismidir. |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım a mı hocam |
SAAT: 23:23 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.