![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
Tercümesini söyleyip ona göre cümleyi kurabilirsiniz "Husam geçen ay içerisinde Mekke-i Mükerreme'ye gitti." |
hemen toparlıyorum o zaman hocam :) zehebe husamun ila mekketelmukerramati fi şehril mazi :) |
Şimdi oldu |
|
Medineweb hocam , çok şükür. Benim cümleyi toparlamam herhalde bir haftayı bulurdu gülümseyen000 Şehri bende Türkçe olarak düşündüm. uzgn |
Cümlelerin anlamı şudur: "Öğrenci /iki öğrenci/öğrenciler gülerek geldi" Bu şıklar halin durum çeşitleridir. Yanlış olanı beraber bulalım: A Şıkkı "Cae-t Talibu dahiken" (Çocuk gülerek geldi) . Cae (fiil) , EtTalibu (fail), dahiken (haldir) Bu cümle DOĞRU B Şıkkı "Caet Tullabu dahikine " (Öğrenciler gülerek geldi) Cae (fiil-müzekker) , EtTullabu(fail), dahikine (haldir) Hal burada konum olarak mansub olduğu için "dahikine" olarak gelmiştir. Bu cümle de DOĞRU C Şıkkı "Caet Talibetü tedhaku" (Kız öğrenci gülerek geldi) Caet (fiil, müennes), Talibetü(fail -müennes), tedhaku(haldir, fiil cümlesi olarak gelmiştir, gaib müennestir). Cümle DOĞRU D Şıkkı "Caet Talibatani dahikatani" (İki kız öğrenci gülerek geldi). Bu cümle YANLIŞ. Caet (fiil-müennes), Talibatani(fail-müennes ikil) , dahikatani (hal) Bu cümlede yanlış olan "Dahikatani" dir. Doğrusu "Dahikateyni" olması lazımdı. Çünkü cümlede hal yani meful konumunda olduğu için mansub olmalıdır.Yani "dahikateyni" olacaktı. Dolayısıyla bu cümle YANLIŞ E Şıkkı "Caet Tullabu ve hum yedhakune" (Öğrenciler gülerek geldi) Cae (fiil-müzekker) , Et-Tullabu (fail-cemi müzekker) ve hum yedhakune (haldir. Vav hal vavıdır.) Dolayısıyla bu cümle de DOĞRU Şıklar işinde yanlış olan şık D ŞIKKI |
Doğru cevap A.Şıkkın anlamı: "Mahmut kalemi cebinden çıkardı" Bu cümlede "ahrece" if'al babındadır. B Şıkkın anlamı:" Halid'i itaatkar salih biri olarak biliyorum."" Bu cümlede "E'lame" if'al babındadır. C Şıkkın anlamı:"Kapı kapandı" Bu cümlede if'al babı yoktur. "Khulika" mazi-meçhul fiildir. D Şıkkının anlamı: "Allah nebiler gönderdi" Burada "ersele" if'al babındadır E Şıkkının anlamı:"Müslümanlar Rablerine teslim olmuşlardır" Burada "yuslemu" if'al babından muzari fiildir |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yukarıdaki hadisin anlamı nedir? |
Hz. Enes b. Malik radıyallahü anh anlatıyor: Resulullah Aleyhissalatu vesselam şu duayı çok yapardı. '' Ey Kalbleri çeviren Allah'ım kalbimi dinin üzerine sabit kıl '' |
ArO* |
SAAT: 16:27 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.