![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
a şıkkı diyorum. Yenilgiye doymayan pehlivan gibi hissettim kendimi, yanlışda olsa cevap vermek istedim. gülümseyen000 |
Re: Arapça Soruları Cevaplayalım A....... |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım a şıkkı |
|
Re: Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
ArO* A) احْتَرِمْ الكَبِيرَ واعْطِفْ عَلَى الصَّغِيرِ =(Büyüğe saygı göster, küçüğe şefkatli ol) FİİL CÜMLESİ B) أنا طالبٌ في كلّيةِ الإلهياتِ = (Ben İlahiyat Fakültesinde bir öğrenciyim) İSİM CÜMLESİ C) أَنْتَ لمْ تَنَمْ بَاكِرًا =Sen erken uyumadın (أَنْتَ başta olduğu için İSİM CÜMLESİ) D) جَزاؤُكمْ الحِرْمانُ والجُوعُ = Onların cezası(karşılığı) yoksulluk ve açlıktır .İSİM CÜMLESİDİR E) الجملة الفِعْلِيَّة هي التي تَبْتَدِئُ بِفِعْلٍ = Fiil cümlesi o ki fiil ile başlar ( Fiil ile başlayan fiil cümlesidir) İSİM CÜMLESİ Doğru cevap:A |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım يَتَقَدَّمُ الجَمِيعَ السُّلْطَانُ مَحْمَدٌ الثَّانِي cümlesindeki يَتَقَدَّمُ kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) يقدم B) يعيش C) يعلّم D) يتأخر E) يأجل |
|
|
Cümle içindeki يَتَقَدَّمُ kelimesi "ilerliyor"anlamındadır. Bu kelimenin zıddı soruluyor. Şıklara bakalım A) يقدم (program sunuyor,takdim ediyor) B) يعيش (yaşıyor) C) يعلّم (Biliyor) D) يتأخر (Geri duruyor, geri kalıyor) E) يأجل (Erteliyor) Şıklara göre zıt "ilerliyor" kelimesinin zıddı "geri duruyor" Dolayısı ile doğru cevap: D |
SAAT: 16:26 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.