![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Hocam ben de d diyorum :):) |
Re: Arapça Soruları Cevaplayalım D :( |
Re: Arapça Soruları Cevaplayalım E de gozum kaldi ne olcak bnm halim(: |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Hocam merakla doğru cevabi bekliyoruz [emoji187] [emoji1] [emoji1] |
Re: Arapça Soruları Cevaplayalım Mihrinaz sadece bn sunu biliyorum ustun gelirse digeri kesre oluyor eger dogrysa e cevabi dogru bakalim hocam ne diyecek |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Evet bütün şıklar verilmiş oldu :) Şimdi cevaba geçmeden önce cümleyi anlamaya çalışalım: حَفِظَ الإِمَامُ آيَات كَثِيرَةً مِنَ القُرْآنِ = İmam Kur'an'dan bir çok ayeti ezberledi Bu cümle fiil cümlesidir. Fiil: حَفِظَ Fail:الإِمَامُ Mef'ul:آيَات كَثِيرَةً مِنَ القُرْآنِ Mef'ulun harekesi fetha olması lazım.Ama bu mef'uldaki آيَات kelimesi niçin fethalı olmuyor. Çünkü آيَات kelimesi cem'i müennes salimdir. Yani "elif-te" ile yapılan çoğuldur. "Ayet" tekil "ayat" çoğuldur. Cümle içinde cemi müennes salimler eğer fail konumunda olursa o zaman "ayatü" olarak kullanılır. Mef'ul konumunda olura o zaman " ayatin-ayati" olur. Yukarıdaki cümlede niye "ayati "değil de "ayatin" olmadı. Çünkü "ayatin kesiraten" kelimesi sıfat tamlaması olur. Burada hareke uyumluluğu olması lazım. Normal şartlarda "ayaten kesiraten " olması lazımdı ama cümle içinde mef'ul olduğu için "ayetin kesiraten" olarak gelmiştir. Dolayısıyla doğru cevap: D şıkkıdır. Bu soru gerçekten zordu. Bu sorular Açık öğretim ilahiyat sınavlarında sorulmuş |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım رَأَيْتُ طَالِبًا يَجْلِسُ فِي المُخْتَبَرِ cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? A) Laboratuvardaki öğrencileri otururken gördüm. B) Laboratuvarda öğrenciyi otururken gördüm. C) Ben geldiğimde öğrenci laboratuvarda oturuyordu. D) Laboratuvarda oturan bir öğrenci gördüm. E) Laboratuvarda oturan öğrenci gördüm. |
Re: Arapça Soruları Cevaplayalım C :) |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım E gibi düşünceli000 |
SAAT: 16:08 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.