Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  17 Eylül 2017 (20:30), Konuya Son Cevap : 04 Şubat 2019 (11:44). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 17 Eylül 2017, 20:30   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Öldüren Oyun (Mavi Balina)-Medineweb Gündem

Öldüren Oyun (Mavi Balina)-Medineweb Gündem

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca çocuğu tehdit eden Mavi Balina oyunu, ailelerin korkulu rüyası oldu. Peki nedir bu Mavi Balina oyunu, Mavi Balina oyunu nasıl öldürüyor?

BLACK MIRRORI HATIRLATTI!

Oyunun resmi bir internet adresi ve yasal satışının olmadığı, Rus chat sayfalarında oyuna girmek isteyen kişilere yönetici tarafından adres gönderildiği belirtiliyor. Bu internet adresine giren kişilerin bilgisayarlarına virüs sokularak tüm kişisel bilgilerine ulaşıldığı, bundan sonra da şantaj yoluyla oyuncudan verilen tüm talimatların yerine getirilmesinin istendiği ifade ediliyor.

Kullanılan şantaj sistemi, Black Mirror (Kara Ayna) televizyon dizisinin Shut Up and Dance(Sus ve Dans Et) adlı bölümünde işlenmiş ve anlatılmıştı. Bu hikayede, web kamerasından çekilen gizli görüntülerini yayınlama tehdidinde bulunan hackerlar, kurbanları örgüt adına suç ve cinayet işlemeye zorluyordu.

ALMANYADA TÜRK AİLENİN BÜYÜK DRAMI

Almanyanın Baden Württemberg Eyalati Gaggenau kenti Hörten semtinde yaşayan Afyonkarahisarlı Türk genci Furkan Şen, bu oyun yüzünden trajik bir şekilde intihar etti.

Olay yerine gelen polis, odasındaki elbise dolabına kendini asan gencin intihar etmeden önce Blue Whale (Mavi Balina) isimli bir internet oyununu oynadığı ve oyunda “gereğini yerine getirmek†için kendisini öldürmüş olabileceğini belirtti.

Offenburg kriminal polisinin olayı soruşturduğu ve yarın Offenburg Savcılığının ölen Furkan Şenin otopsisi için yarın karar vereceği kaydedildi.

Genç Furkanın cenaze namazı Gaggenau DİTİB Sultan Ahmet Camiinde kılındıktan sonra toprağa verilmek üzere Afyonun Sandıklı ilçesine gönderilecek.

Gencin babası Mikail Şen, 3 kızım ve bir oğlum var, akşam oğlumla şakalaştık, uyumak için odasına çıktı. Sabah ortanca kızım işten gelince kardeşinin odasına uğruyor. Kardeşini öyle görünce bizleri uyandırdı. Şok olduk. Oğlum sorunsuz, sevecen biriydi. Karıncayı dahi incitmez, çevresinde ve okulunda çok sevilen biriydi. Eşim hasta, ben hastayım zaten, Allah bizi evlat acısıyla imtihan ediyor. Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor, diyerek, başka çocukların bu oyunu oynamadığından emin olmaları için ebeveynleri uyardı.

YABANCILARLA İLETİŞİM KONUSUNDA UYARI

Türk gencinin intiharı ile ilgili konuşan Psikolog Erdinç Üstündağ Bir sosyal medya oyunu, onlarca çocuğun intihar etmesine sebep oluyor. Bu tarz bilgisayar oyunları, çocuklarda epilepsiyi tetikleyebiliyor, dikkatsizliği, hiperaktiviteyi ve uykusuzluğu da artırabiliyor. Bu oyunlarda, oyun gereği küçük çocukların tanımadığı kişilerle iletişime geçmesi söz konusu olabiliyor. O tarz birinden direktif gelmiş ve çocuk intihar etmiş olabilir. dedi. Dünyada birçok çocuk, bilgisayar oyunu bağımlısı, diye konuştu.

Üstündağ, Ergenlik dönemindeki birey, eğer herhangi bir gruba ait değilse ya da arkadaş ilişkisi kurmada sorun yaşıyorsa, yaşantısının bu bölümünde kendini en rahat ifade edebileceği, kimsenin onun gerçek kimliğini bilmediği bir sanal dünyada, istediğini yapma eğilimi içine giriyor. Bu tür oyunlar sayesinde varlığını göstermeye ve değerli olma duygusunu tatmin etmeye çalışıyor. Aileler çocuklarının oynadığı, girdiği siteleri mutlaka takip etmeli. Kahraman olmaya çalışan çocuk intihar ediyor açıklamasını yaptı.

Mavi Balina oyunu 50 gün boyunca giderek korkunç hale gelen 50 görevden oluşuyor. Kendini sakatlayabilecek görevlerden korku filmlerini izlemeye kadar sıra dışı şeyler yer alıyor. Görevleri yerine getirip oyunu bitiremeyen kullanıcılara öl, nasıl olsa yeniden doğacaksın telkini yapıldığı ifade ediliyor.

Almanya, ABD, Fransa ve İngilteredeki okullar, ebeveynlere yönelik uyarılar yayınlamaya başladı.

Mavi Balina oyunu Mart ayında Rusyada bir genç kızın intiharına neden olmuş, bu olayın ardından 6 ay içinde gerçekleşen 130 gencin intiharıyla bağlantılı olabileceği şüphesiyle dava açılmıştı.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 77 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 65 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 46 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 69 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 66 01 Nisan 2024 03:25

Alt 17 Eylül 2017, 20:37   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Mavi Balina oyunu ile ilgili bu tür ciddi iddialar sürüyor. Oyunun Türkiye'deki sosyal medya kullanıcısı gençlerin arasında yayılmamasını umuyoruz...
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Şubat 2019, 11:44   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

'Mavi Balina’yı kimler duydu? Herkes duymuştur mutlaka. Peki kimler gördü bu oyunu? Hiç kimse! Çünkü Mavi Balina bir oyun değil, bir virüs. Adana’da, 13 yaşındaki Emine’nin Mavi Balina’ya özgü talimatlarla intihar etmesi sonrası bu mesele yeniden gündemde.

Ebeveynler endişeli, hatta çocuklarının telefonlarını karıştırıp hangi oyunları indirdiğini incelemekle meşguller muhtemelen. Ama yanlış alarm! Bu bir oyun da, aplikasyon da değil.

Mavi Balina konusunu araştıran, bu konuda Emniyet’le çalışan Psikolog Dr. Mehmet Şakiroğlu söylüyor bunları. Bu üzücü olayın ardından konuştuğumuzda, herkesin hikayeyi yanlış bildiğinden söz etti ve tane tane anlattı:
Diyelim ki çocuk bilgisayarda dizi izlemek ya da oyun oynamak için bir siteye giriyor. Siteden çıktığında, mavi bir ekran görüyor bilgisayarında...

‘Eyvah’ diyor ve panik oluyor; ‘gitti milyarlık bilgisayar!’ Şu unutulmasın ki, stresini arttırdığınız bir çocuğa her şeyi yaptırabilirsiniz! Çocuk panikteyken, bir dosya geliyor önüne. Bir antivirüs programı. Seviniyor, tıklıyor. Ekran geri gelince de virüs temizlendi sanıyor.

Aslında bilgisayara bir bilgi paylaşım programı yükleniyor. Yani çocuğun kamerası kullanılıyor, odası izleniyor. Bir ergenin utanacağı şeyler çıkmaz mı o odadan peki? Çıkabilir; kıyafet değiştirmek de, ayıp bir telefon konuşması da buna dahil olabilir.

Çocuk bu görüntülerle tehdit ediliyor, telefon numarası isteniyor. O telefon verilince de mesajla sürekli talimat alıyor. Yani sistem çocuğun utancını ve stresini sürekli aktif tutuyor. Bu bir manipülasyon sistemi ve çocuğa istediği her şeyi bu yolla yaptırabiliyorlar.

Anne baba, çocuğuyla anlaşma yapsın!

Mavi Balina ya da benzeri tehlikelere karşı anne ve babaların yapması gereken tek şey var: Çocuklarıyla en baştan bir anlaşma yapmak. “Birisi senden telefonunu, adresini isterse asla verme!” Anlaşma bu. Dr. Mehmet Şakiroğlu şu öğüdü veriyor: Çocuklarınız şunu önceden bilmeli...

“Ben seni yaşadığın şey yüzünden asla eleştirmeyeceğim ve yargılamayacağım. Sadece senden böyle bir şey istenirse bana söyle.” Çocuklar başlarına benzer şeyler gelmeden önce bu güvene sahip olmalı. Bu nokta çok önemli çünkü bu sistemde çocukların utanç duygusu kullanılıyor.

Dr. Şakiroğlu’nun söylediği önemli bir detay daha var… Türkiye’de Mavi Balina olayı yok! Emine’nin hikayesi ve odasında bulunan talimatlar Mavi Balina’ya işaret ediyor ancak altından bambaşka şeyler de çıkabilir.

Zira Emniyet’teki soruşturmalar sonrası olan şey bu. Tabii suçu oyun diye tanımlanan bir şeye atmak en kolayı, bu toplumu rahatlatıyor. Bu açıklamalar önemli ve anne babaların kulağına küpe olmalı.
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
GÜNDEM-e DAİR Başlıklar /Medineweb Mihrinaz Gündem/ Manşetler 62 02 Nisan 2024 20:01
GÜNDEM FİLİSTİN Nebevi Sevda Nebevi Sevda/Kişisel 6 13 Kasım 2023 23:06
Eşlerini Öldüren Kocalar vertyucek Hafta'nın Konusu 2 08 Şubat 2015 14:21
Öldüren Ayet... MERVE DEMİR Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 3 18 Mayıs 2014 16:06
Oyun: Ebe Tura (namazın bölümleri için oyun) Emekdar Üye Kur'ân Kursları 3 30Haziran 2008 21:09

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.