Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi:  18 Mart 2022 (17:14), Konuya Son Cevap : 18 Mart 2022 (17:14). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Mart 2022, 17:14   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.627
Konular: 429
Beğenildi:3247
Beğendi:3718
Takdirleri:26098
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yapıldı

Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1915 Çanakkale Köprüsü'nde otomobil geçişleriyle alakalı fiyatı 200 lira olarak belirledik. 1 hafta ücretsiz olacak. 1 hafta ücretsiz, ondan sonra 200 lira. Yap işlet devret ve yüklenici firma buradan aldığı parayla buradaki aylık yıllık bedel eğer onun aleyhineyse onu bizler devletin kasasından biz ödeyeceğiz."

Erdoğan '1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yaptı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Sayın Güney Kore Başbakanı, sevgili Çanakkaleliler, değerli misafirler bu tarihi günde sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Çoşkunuz coşkumuzdur. Binlerce yıl boyunca farklı medeniyetlerin, kültürlerin toplumların gözbebeği olmuş Çanakkale yepyeni bir geleceğe kucak açıyor. Boğaza taktığımız yakut bir gerdanlık olarak gördüğümüz 1915 Çanakkale Köprüsü açılışı için bir aradayız.

Biz de Peygamber yoldaşı şehitlerimize layık olabilmek için çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü büyük ecdada ithaf ediyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ülkemize milletimize şehrimize tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu köprümüz de tıpkı 15 Temmuz Şehitleri köprüsü, Fatih Sultan, Yavuz Sultan Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli ve şimdi de işte burada Çanakkale'de 6. köprüyü açıyoruz. 140 yıl önce Sultan Abdulhamit Han o köprülerin eskiz çalışmalarını yapmıştı.

Hiç şüphesiz burada sadece bu köprüden bahsetmiyoruz. Karşımızda İstanbul'u, Tekirdağ ve Çanakkale üzerinden Balıkesir'e bağlayacak dev bir ulaşım projesi var. Bugün köprüyle birlikte Malkara'dan Çanakkale'ye kadar uzanan 101 kilometrelik otoyolun da açılışını geçrekleştiriyoruz. İş bilenin, kılıç kuşananındır.

Türkiye'nin en yoğun araç güzergahlarından biri olan bu yolda Lapseki Gelibolu arasında feribotlarla ulaşım sağlanıyordu. Burası saatlerce feribot sırası beklenen, ardından 1,5 saatlik bir yolculukta karşıya geçilen bir yerdi. Şimdi aynı yolculuk 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden sadece 6 dakikada tamamlanacak. Nereden nereye. Yapar mıyız? Beraber yapar mıyız? Eyvallah.

Köprümüzün temelini 4 yıl önce bir 18 mart günü atmıştık. Firmalarımız Güney Kore'li ortaklarıyla birlikte kolları sıvadı. 5 binin üzerinde personelin, 740 iş makinasının geceli gündüzlü çalışmasıyla köprümüzü söz verdiğimiz tarih olan bugünkü açılışa hazır hale getirdik. Dünyada böylesine devasa bir eseri bu kadar kısa sürede tamamlayabilecek başka bir ülke var mıdır bilmiyorum. Türkiye orta açıklığı itibariyle dünyanın en uzun köprüsü Japonya'yı geride bırakarak bu alanda ilk sıraya yerleşti. Tabi orta açıklık uzunluğu bakımından ilk 10 köprünün 3'ünün ülkemizde olduğunu da hatırlatmak isterim. Değerli kardeşlerim Marmara'yı otoyollarıyla, köprüleriyle, tünelleriyle çepeçevre kuşatan otoyol projemizin bugün açılışını yapacağımız kısmı evet burayı söylüyorum 2,5 milyar euroluk bir yatırım bedeline sahip. Peki bu 2,5 milyar dolarlık yatırım bize ne kazandıracak. Ülkemizin bu yatırımla sadece zamandan, akaryakıt tüketiminden ve karbon salınımı azalımından kazancı yıllık ne olacak biliyor musunuz? 415 milyon euro.


Değerli misafirler, 1915 Çanakkale Köprümüz 'Kamu Özel İşbirliği' de denilen yap-işlet-devret modeliyle inşa ettiğimiz son eserdir. İnşallah bunun devamı gelecek. Burada kalmayacak. Ülkemizde bu modelin 30 yıllık bir geçmişi olmakla birlikte en başarılı örnekleri bizim dönemimizde ortaya çıkmıştır. Dünyada 134 ülke bu modeli farklı sektörlerdeki yatırımlarında kullanıyor. 'Kamu Özel İşbirliği' modeli performansında Avrupa'da 3., dünyada 13. sırada yer alıyoruz. Mesela Almanya son 4 yılda 15 milyar dolarlık Kamu Özel İşbirliğine sayalı otoyol projesi yaptı. Amerika'nın açıkladığı 1,5 trilyon dolarlık altyapı projelerinin önemli bir kısmı bu modelle gerçekleştirilecek. Türkiye bu modelle sadece ulaştırma sektöründe 37,5 milyar dolarlık yatırımı hayata geçirmiştir. Yani kendi kasamızdan değil, dışardan getirmek suretiyle bunu başardık. Bu dönemde yaptığımız projelerden milli gelirimize katkıları nedir biliyor musunuz? Üretime katkısı 838 milyar dolar. İstihdama katkısı 1 milyon kişi. Şayet aynı yatırımları sadece bütçe kaynaklarıyla yapmaya kalksaydık on yıllarca beklememiz gerekirdi. Biz programlarımıza aldığımız yatırımları bütçeyle ve Kamu Özel İşbirlikleriyle yapılacaklar olarak ikiye ayırarak ülkemize en kısa sürede en çok hizmeti kazandıracak bir yolu izledik.


1915 Çanakkale Köprüsü'nde otomobil geçişleriyle alakalı fiyatı 200 lira olarak belirledik. 1 hafta ücretsiz olacak. 1 hafta ücretsiz, ondan sonra 200 lira. Yap işlet devret ve yüklenici firma buradan aldığı parayla buradaki aylık yıllık bedel eğer onun aleyhineyse onu bizler devletin kasasından biz ödeyeceğiz."


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Müge Anlı da şok eden üvey anne faciası Çocuk ve Aile Sağlığı Kara Kartal 1 17 25 Nisan 2024 14:14
Kızıl ordu utancı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 9 25 Nisan 2024 00:22
Patiswisi küflü çikolata değil, zehirli dil yıktı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 8 24 Nisan 2024 17:16
Türkiye yüzyılını THY yaşıyor Gündem/ Manşetler Esma_Nur 2 20 24 Nisan 2024 12:29
Böyle anne olmaz olsun Hafta'nın Konusu Kara Kartal 0 24 19 Nisan 2024 20:29

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Mezuniyet Programı mı Meyhane Açılışı mı Belli Değil! FECR Adap-Edep-Ahlak 0 13Haziran 2023 11:35
Bol keseden bağış yapıldı paralar ortada yok Kara Kartal Gündem/ Manşetler 1 19 Mart 2023 16:58
Tüketim Maddelerinde KDV İndirimi Yapıldı Kara Kartal Gündem/ Manşetler 4 14 Şubat 2022 13:40
Akseki’de Yaban Keçisi Av Turizmi İhalesi Yapıldı Gönül_Dostu Bilgi Dağarcığı 0 18 Aralık 2016 16:40
Kevser Havzı`nın Mizan`ın Ve Sırat Köprüsü`nün Evsafı EcelBekcisi Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 1 11 Ocak 2010 19:48

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.