| | |||||||
| Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi: 05 Aralık 2025 (19:48), Konuya Son Cevap : Dün (21:42). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
12Kez Beğenildi ![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
| | Mesaj No:1 | |||
| Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Adına Maarif Demekle Eğitim Olmuyor Gençler, babaları yaşındaki hocalarına sınıfta yapmadık taciz ve terbiyesizlik bırakmıyor. Öyle Hababam Sınıfı haylazlıkları, çocuklar ders kaynatırken muzipliği biraz abartmışlar gibi değil. Hocayla çok fena alay edip sözde eğleniyorlar. ‘hadi çocuk diye hapse atılmadılar, okuldan da mı atılmaz ya da uzaklaştırılmazlar’ diye sormadan edemiyorsunuz.
Eğitim sisteminin çürümüşlüğü her yerden pis kokular yayıyor. Zorunlu eğitimle sorunlu tipleri öğretmen ve öğrencilerle muhatap ettiler. Ceza, yaptırım olmadan okul bahçelerinde, sınıflarda disiplin nasıl sağlanacak? Zorbalığa uğrayan çocuğu akranlarından kim koruyacak? Derste hoca nasıl otorite kurup kendini dinletecek? Öğrencilerin sıra dayağından geçirildiği günlere dönülsün, demiyorum. Ama okulda zorbalığın önü alınmayacak mı? Kağıt üzerinde çok hoş duruyor ama fakat eğitime Maarif demekle, başına Türkiye Yüzyılı yazmakla, önüne ‘reform’ sıfatı koymakla, kelimelerle oynayıp modele ulvi bir hava vermekle olmuyor işte. Tabi "şu mektepler olmasa ne güzel idare edilirdi maarif"
__________________ ![]() İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir. RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK... | |||
| ||||
Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
| |||||
| Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
| | Çocuk Ve Gençlik Eğitimi | Hâdimul İslam | 1 | 26 | 05 Aralık 2025 19:59 |
| | Gündem/ Manşetler | Medine-web | 2 | 48 | 05 Aralık 2025 19:48 |
| | Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları | Hâdimul İslam | 5 | 73 | 04 Aralık 2025 22:16 |
| | Adap-Edep-Ahlak | Hâdimul İslam | 0 | 42 | 30 Kasım 2025 20:50 |
| | Makale ve Köşe Yazıları | Hâdimul İslam | 0 | 43 | 26 Kasım 2025 11:38 |
| | Mesaj No:2 |
| Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Eğitim ailede başlar beyinleri sulanmış çocuklara öğretmenler ne yapsın? Bu aymazlık nedir okul yönetimi bunları neden barındırıyor diyeceğim hangi okula gitseler ortalığı bulandırırlar çok yazık ..Dedeleri yaşında öğretmene mahallenin delisi gibi davranıyorlar,yanlış anlamayın mahallenin delisine sataşmalrısa asla doğru bulmam lafın gelişi söyledim. Velilerine söylesen ne var şaka yapmış çocuklar denir. Dedim ya terbiye aileden başlıyor. Öğretmenler çocuklr sizin aynanız sizleri çocuklrınızdan tanıyoruz derdi. Bunlrın önüne geçilmez ise daha beteride olur. Ortalık felaket oldu sokaklar iğrenç böyle giderse herkesi farklı tehlikeler bekliyor. Çok merak ediyorum araşdırmadım ama türkiyenin tarihinde bu kdar sapıklık terbiyesizlik varmıydı? Ben hatırlamıyorum “eğitim sistemimizi geliştireceğizzz her mahalleye okullll” dendi buyrun sonuçlar eskiden millet cahildi ewet ama edep ahlak vardı..
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
|
| | Mesaj No:3 |
| Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 |
Deveye “Boynun neden eğri?” demişler, “Nerem doğru ki…” demiş. Beşerî sistemler zaten sakattır; bize özel sakatlık ise ayyuka çıkmış durumda. Sakatlığımızı kutsallaştırmak için de başına “milli” eklenince tamamdır… Kumarın başına “milli” eklenince milli piyango meşru olur. Eğitimin adının başına “milli” eklenince eğitim oluyor. Batılılara olan hayranlığımızı, kanunlarını kopyalayıp başına da “milli” ekleyince tamamdır sanıyoruz. Eğitim, aile, gelenek ve örfler bir bir öğütülmeye mahkûmdur. “Dindar nesil yetiştireceğiz” diye yola çıkanların yola çıktığı yıllarda doğan çocuklar bugün 24 yaşında. Tıpkı Onuncu Yıl Marşı’nda zaferlerini kutladıkları gibi, “On yılda on beş milyon ataist genç yarattık” naraları misali… Sistem o kadar derin ve sinsidir ki, Batılıları bile hayrete düşürecek meyveler veriyor. “Milli” kavramını öyle ustaca kullanıyorlar ki; milli eğitim, milli aile, milli kumar, milli faiz, milli laiklik, milli içki… Bir sürü “milli” saçmalıkla ortada ne idüğü belirsiz bir nesil yetişti. Meyveler ise ortada: Hapishane, hastane, polishane, öğütümhane, sığınmhane, huzurhane, fuhuşhane… “Kadına ve çocuğa şiddet yok” kılıfı altında şirin görünmeye çalışırken babaları moruk, anneleri kocakarı diye yaftalayıp ailelere milli kayyum... Öğrenciye şiddet yasak adına otoritesiz bırakılan öğretmenin içler acısı hâli… İçi boş dinî eğitimin yetiştireceği meyve: abdestsiz, ateist, deist nesil… Hürriyet namına dekolteli öğretmenin ergenler sınıfına eğitim vermesi… Kadını sokağa yatak kıyafetiyle çıkarmayı “özgürlük” diye sunarken tacizcilerin suçlanması… Nasreddin Hoca’nın “Taşları bağladılar, köpekleri saldılar” hikâyesinin ta kendisi… Zaferlerini kutlamak için ise “milli din” de tamamdır: Milli maşallah, milli inşallah, milli hamdolsun…
__________________ ![]() Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. Konu Medine-web tarafından (Dün Saat 21:45 ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |